Jump to content
Българският форум за музиканти

смяна на адаптери


Slash_bg

Recommended Posts

Не ми се е случвало при бендове да замира тона.

На въпроса за отзвучаването да имаше проблем на крайните прагчета на 1-ва струна. Там не се чуваха изобщо, следователно аджамийската врътнах бриджа, за да вдигна малко екшъна.

Най-вероятно проблема с фалшивеенето при тънките струни е от интонирането.

Благодаря на колегата за компетентното включване.

Ще я дам на един познат, който се занимава със сетъпване да я погледне.

Но въпроса за адаптерите остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Попрочети малко, с какви адаптери свирят ктиаристи, които харесваш.

Ако наистина нямаш представя какво търсиш, погледни примерно в MMG - там има адаптери на старо, някои на доста приемливи цени.

Сигурен съм, че можете да спазарите "проби" най-малкото.

Не съм ползвал никога и Bare Knuckle Pickups, но в Music Division ги предлагат. До колкото разбирам, те търсят почти уникално решение, в зависимост от китарата, която имаш и тонът, който търсиш. Ако този вариант ти е интригуващ - питай в MD или пиши на boreto тук, във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно мнения на Борето четох в една тема, където кометираха БКП-та. В темата също така похвалиха тези

 http://www.thomann.de/gb/dimarzio_dp159f.htm?sid=3027b605c9cf21a4b7d538f9a50bf497

Като цена ми се вижда доста приемлива, но не знам като обхват в стиловете как е.

В МД гледах БКП-та, които са доста по-скъпички от примера в Томан, който намерих (сигурно има защо да е така).

С риск да си навлека гнева на някой съфорумници моля, някой ако е изпробвал ДиМарциото от линка да сподели.

Ама и аз съм си за е.ане, понеже хем ми се иска, хем не ми стиска много.

72 евра мога да ги прижаля сякаш, пък каквото стане.

Благодарен съм на Евтим за отговора. ще попрочета с какво свирят любими китаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горелинкнатото DiMarzio е signature модел на Стив Вай. Сравнително силен сигнал дава, което не е непременно добре/зле, зависи какво търсиш/харесваш.
Трябва да съобразиш и ширината, подходяща за твоята китара - този е F-spaced, за китари с "ръчка" (от по-широките). Не знам Evo дали имат "не-F-spaced" вариант. Разликата е 3 мм (в разстоянието между 1 и 6 струна) и не че няма да свири, но е по-добре да вземеш правилния вариант.
 
162537d1358816539-dimarzio-36th-ann-paf-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BTW довечера ще проверя, но имам спомен, че първа струна не пада точно върху точката на адаптера. Пада се малко в страни. Това знчи, че оригиналните адаптери са F-spaced нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Evolution го има и F-spaced и Standard, а и ако не се лъжа, всеки адаптер предлаган от Dimarzio го има и в двата ваианта, като изключим, разбира се, релсовите адаптери. Aко си с Epiphone LP Standard би трябвало адаптери със standard spacing да ти свършат работа, но все пак можеш да направиш едно измерване. Обикновено в сайтовете на различните производители можеш да намериш какви точно са разстоянията между цилиндърчетата. Ако си се насочил към Dimarzio, виж какво пише в техния сайт: цък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eagle5 :godbless: . Нямаш идея, колко полезен ми беше. Изчетох и видях, че за ЛП-та също се слагат F-Shaped адаптери, като е обяснено почти всичко. Дори писах на пичовете, че съм се спрял на тяхната марка и ги помолих да ми предложат те нещо, поради липсата ми на опит и на база за сравнение. Знам, че тук много много не се лансират покупките без да е пробвано, но такива са ми възможностите за момента, а и честно казано, ако отида в магазин без някой който чува петлето, няма да ми е много от полза.

За сега съм се спрял на модела на чичо Вай и единственото, което ме притеснява е естествено дали ще е удачен за лес полчето, и дали ще покрива широк спектър от стилове.

Въпреки, че нек адаптера е по-голяма боза ме сърбят ръчичките да сменя първо бридж-а и да чуем примерно Железният човек как ще излезне :)

Пък ако се окаже удачна инвестиция на следваща заплата автоматично и нек-а се сменя.

Да видим какво ще отговорят пичовете от Димарцио и ще почакам за някое друго мнение тук, и ще стрелям!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че точно нa сaйтa нa Ди Мaрцио пишеше, че може дa се ползвa f-spaced вместо стaндaрт и обрaтното, зaщото нaистинa нямa някaквa осезaемa рaзликa.

 

Инaче, чисто субективно, любимия ми нек хъмбъкър е Air Norton. Много е бaлaнсирaн и обикновенно звучи приятно от чист кaнaл, до много гейн.

Но товa е кaто дa обяснявaш коя женa е по хубaвa. :D

Всеки според вкусa си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че точно нa сaйтa нa Ди Мaрцио пишеше, че може дa се ползвa f-spaced вместо стaндaрт и обрaтното, зaщото нaистинa нямa някaквa осезaемa рaзликa.

 

Инaче, чисто субективно, любимия ми нек хъмбъкър е Air Norton. Много е бaлaнсирaн и обикновенно звучи приятно от чист кaнaл, до много гейн.

Но товa е кaто дa обяснявaш коя женa е по хубaвa. :D

Всеки според вкусa си.

Набутал съм се да чета в едни форуми, понеже като не става с пробване става с много четене.

Пишат за Evo-то, че бил крещящ и не бил подходящ за начинаещи понеже цитирам "...ще чувате неща, които обикновенно не се чуват..." и това малко ме разколебава. Също така за Ево-то повечето мнения са, че не ставал за метъл, а някои казват, че пантера излизала идеално... И така все субективни факти (амп, китара, кой пипа и тнт), които малко объркват на моменти. Ще съм ти благодарен да изразиш мнение освен за нек-а Air Norton-а подходящ ли е и за бридж и става ли за начинаещи? :)

След като им изчета мненията за Ево-то, ще чета за Нортън-а понеже ме заинтригува това, което споделяш, че е балансиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти сега недей си мисли, че с този адаптер ще ти се чуват още една камара бъгове при свиренето, с всеки адаптер излизат ;). Понеже си решил да заложиш на сигурното с Димарцио, което е напълно ок, ето вариант, който е общо взето от най-сигурните, а именно моделът Superdistortion, убеден съм че с него на 98% ще останеш доволен или в най-лошия случай няма как да останеш недоволен. За посочените от теб неща това е един от най-удачните варианти. Не, че не може да се свири Металика и каквото беше още посочил с другите (Ево-та и т.н.) - може, то се свири с ръце, не с адаптери, просто както казах с този модел няма как да сбъркаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, според самите Ди Марцио, Air Norton е бил разработен за бридж, но в крайна сметка е станал по-популярен на нек позицията.

С една дума - става за бридж.

Освен да гледаш и слушаш демота - няма какво друго да правиш.

 

Ето две, макар качеството да не е особено добро.

https://www.youtube.com/watch?v=u_l-vJ_yqN0

 

https://www.youtube.com/watch?v=5DHl1y3KAUo

 

Все пак - второто видео - човека ползва Les Paul с EVH и кабинет MESA, което са няколко хиляди $$$.

 

Също така - Джон Петручи е ползвал известно време Air Norton, но мисля на нек, на бившия си вече сингничър от Ibanez.

 

Така или иначе не искам да адвокатствам за марка/модел. Ди Марцио имат още Tone Zone, Super Distortion. Seymour Duncan пък имат 59 и JB, които са класика.EMG имат пасивни варианти на по-известните си модели, като 81, 85 и 60, които са ориентирани към по-тежката музиката.

 

Всяко правило има своите изключения.

https://www.youtube.com/watch?v=lVuyJYTQcNw

Ето едно видео с Ibanez 350 (сиреч - китара среден клас), Guitar rig 5 и активни EMG и въпреки, че звука не е това, което приемаме за блуз, нито за "лампа", показва, че техниката не съществува само в определени граници за стил/музика (измислени предимно от ползвателите).

Все пак, активните адаптри може малко да променят представата ти за звучене и не бих ти ги препоръчал, поне на такъв етап.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи нямах много време да се ровя из нета, но попаднах на нещо, което ми беше от полза.

Китарата е същата като моята и пича прави сравнение на стоковите адаптери и Super Distortion-ите.

Честно казано първо изгледах клипа с новите адаптери и не останах очарован. Качеството не беше много добро, както и амп-а му не е кой знае какво (добър аналог с моя мисля), но след като изгледах и видеото с оригиналните адаптери на Лес Полчето долових разлика.

Приемаме, че е записвано с еднаква техника и макар, че качеството не е кой знае какво все пак разлика имаше и то осезаема.

Ето клипа със сток адаптери:

Ето и с Дисторжъните

Сега като се замисля, наистина ли оригиналните ми адаптери са толкова зле и ще се усетя ли драстична разлика при смяната.

Мисля си, че както колегата по-горе спомена Дисторжъните не са лош избор.

Как разсъждавам аз:

1. Смятам, че за бридж позиция Супер Дисторжъна е идеален като за ритъм китара на по-тежки парчета.

2. Ако покупката се окаже сполучлива, след време може да сменя нек-а с Еволюшъна или Еър Норшън-а, понеже каквото и да правя бриджа си е по-близко до струните стандартно и го използвам за ритъм с дист, а когато свиря на акустик сим, по-добре звъчи нек-а.

Така си ги мисля нещата аз. Може и да бъркам, но ми се струва, че каквото и да сложа, ще е по-добре от стоковите адаптери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж като се сменят адаптери е разумно да се поразмишлява какво тези, с които разполагаш не ти дават. Мътни ли са, с нисък аутпут ли са и т.н. После си харесваш по спецификации и стреляш. В последствие е възможно пак да смениш по една или друга причина. Клипчета от ютюб не са особено релевантни, но да кажем, че са някаква отправна точка. Разбира се има и друго не очаквай да си смениш адаптера и всичко да стане перфектно. Ако ти е кофти ампа, по-добре инвестирай в амп. Ако ходиш по репетиционни, и използваш чужди ампове, тогава може да не е толкова наложително и смяна на адаптер може да е по-удачна. И да разлика ще има, дали огромна или едва забележима или нещо между тях е вече въпрос на шанс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи и класът на китарата и ампа. И силата на звука.

С китара за 300 лева и амп за 200 пуснат в къщи - може и никаква разлика да не чуеш. С китара и амп за по 2000 и на нормални репетиционно-концертни нива - разликата ще е голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.