Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2006 Автор Отговорено Юни 13, 2006 (Редактирано) Намерих един семпъл на истинския педа, и изсвирих(поне се опитах) цъщия риф през симулатора. Обърнете внимание, че оригинала е записван през истински усилвател, а моя през симулация на друг усилвател, в оригинала адаптера е единичен на стратикастер(много различна характеристика), а аз свиря на бридж адаптер на Пълдин. Също така рифа е блуз-ритъм, и свирещият го е изсвирил доста по-динамично и отчетливо от мен. Все пак, мисля, че има много голяма прилика в характера на звука. Оригинал http://media.putfile.com/Original-20 Симулация http://media.putfile.com/Simulator http://media.putfile.com/Simulated Как ви се струва на вас? Редактирано Юни 13, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 13, 2006 Отговорено Юни 13, 2006 http://media.putfile.com/Simulator Ето това е по-добре и повече се доближава (до колкото е възможно) до истинския звук. Драйвът му е много обаче Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 Да, май наистина пак се поолях с драйва. Но не забравяй, че човека, който свири оригиналния семпъл свири с по-изразена динамика от мен. Това също е от голямо значение. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) ама ми напомня на стария ми Зуум 505, а това определено не е на добре Предполагам, че ти прилича на зуум в първите семпли, заради тона(има малко пресищане в ниските честоти). Като динамика, обаче се различава доста. Обърни внимание, при какъв гейн има динамика. Можеш да го сравниш със зуум-а като просто запишеш рифа с него, и после си сложиш пръста на говорителя, за да видиш кое как го движи. Всъщност това, което ми харесва в симулацията е тази Маршалска "хапливост" особено при свирене на кварти. За да я постигна, доста време се пулих над изкривяващия тракт от схемата, и накрая се досетих откъде идва. В интерес на истината в документацията за симулация, която съм изчел засега, никъде не беше спомената тази тънкост. Другото, което ми харесва, е че при максимален гейн, симулацията има около 10 децибела динамични пикове, което е много добре. Повечето педалчета дори в гитар риг стават с динамика като бял шум(никаква) на повече гейн. Редактирано Юни 14, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
LOE Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Евтиме, тона можеш да го оформиш много лесно 1 към 1 с всеки тон, не те знам какви плъгини ползваш, но steinberg freefilter съвсем успешно си копира тона от един семпъл на друг, единствената уловка е да имаш сигнал който е сравнително линеен в целия диапазон зада може филтъра единствено да реже тей като буустването определено не е желателно. Примерно в тъмните векове (през 1996-1998) съвсем 1 към едно съм вадил звук тип Pantera - Far beyond driven с зуум 505, респром и микрофон за 15 лева. Сега чесно казано ми се струва по удачно да си докараш някакъв хубав твой си звук отколкото да копираш нечий. Цитирай
synchu Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 ... пък и Драйвмастера едва ли е тона, който си заслужава копиране Нема лошо, важното е тресня и любознателност да има. Така въри света напред. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 Плъгинчето го правя на SynthEdit, както вече писах. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 А защо не давате директните линкове към МР3 файловете? Че ми писна с тия измислени сайтове и странни медиа плъгини... Page Source -> Search -> mp3 Цитирай
LOE Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 да не говорим за тия хора които архивират мп3-ките със зип трябва да се измисли някакво правило за тия файлове Цитирай
EmchoDT Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Примерно в тъмните векове (през 1996-1998) съвсем 1 към едно съм вадил звук тип Pantera - Far beyond driven с зуум 505, респром и микрофон за 15 лева. Сега чесно казано ми се струва по удачно да си докараш някакъв хубав твой си звук отколкото да копираш нечий. ЕЕЕЕЕЕ Пич, аре помисли си пак дали си извадил такъв звук със зуум 505 а??? То ако зума въобще можеше да извади подобно нещо нямаше да е сред най-посредствените процесори!!! Айде със здраве!! А доколкото симулатора, мисля че горе-долу го вади звука, но има твърде много шум и звучи малко плякащо. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 Да, то шума е от саунд картата. А плякането мисля че е от прекалено многото гейн. Цитирай
LOE Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) Примерно в тъмните векове (през 1996-1998) съвсем 1 към едно съм вадил звук тип Pantera - Far beyond driven с зуум 505, респром и микрофон за 15 лева. Сега чесно казано ми се струва по удачно да си докараш някакъв хубав твой си звук отколкото да копираш нечий. ЕЕЕЕЕЕ Пич, аре помисли си пак дали си извадил такъв звук със зуум 505 а??? То ако зума въобще можеше да извади подобно нещо нямаше да е сред най-посредствените процесори!!! Айде със здраве!! А доколкото симулатора, мисля че горе-долу го вади звука, но има твърде много шум и звучи малко плякащо. Eеее пич, ти прочете ли първата част от поста ми? Няма кво да мисля по добре тей като за разлика от теб знам за какво става въпрос. Сега ще кажеш и че ТОВА не е зуум 505. Малко е кофти звука, но това е записвано пак по това време с почти същия сетъп. Доста трагична правена китара -> зуум 505 -> респром -> ПЦ микрофон -> микрофонен вход на звукова карта за 10$ Редактирано Юни 14, 2006 от LOE Цитирай
wessy Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 ЛОЕ - е тфа е звук драсни ми 1 пм с малко разяснения как си го правил плс Цитирай
Jeff Beck Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Примерно в тъмните векове (през 1996-1998) съвсем 1 към едно съм вадил звук тип Pantera - Far beyond driven с зуум 505, респром и микрофон за 15 лева. Сега чесно казано ми се струва по удачно да си докараш някакъв хубав твой си звук отколкото да копираш нечий. ЕЕЕЕЕЕ Пич, аре помисли си пак дали си извадил такъв звук със зуум 505 а??? То ако зума въобще можеше да извади подобно нещо нямаше да е сред най-посредствените процесори!!! Айде със здраве!! А доколкото симулатора, мисля че горе-долу го вади звука, но има твърде много шум и звучи малко плякащо. Eеее пич, ти прочете ли първата част от поста ми? Няма кво да мисля по добре тей като за разлика от теб знам за какво става въпрос. Сега ще кажеш и че ТОВА не е зуум 505. Малко е кофти звука, но това е записвано пак по това време с почти същия сетъп. Доста трагична правена китара -> зуум 505 -> респром -> ПЦ микрофон -> микрофонен вход на звукова карта за 10$ От зуум до зуум има разлика. А тва просто е върховно дето си го постнал Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) Да, бива си го, само че звучи 2 пъти по-динами1но заради барабанките(поне така мисля). Ето и семпъл с ма-а-лко по-малко гейн. http://media.putfile.com/attempt1dirty Редактирано Юни 14, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts