eodred Публикувано Февруари 23, 2012 Share Публикувано Февруари 23, 2012 Та колеги имам запитване, защото ми е мерак да си сменя 1-ния адаптер на китарата. Washburn-a ми е с преден Washburn pick-up и заден Bill Lawrence. Аз искам да сменя Washburn-a и да попитам дали е възможно да го заменя с EMG 81 или 85 примерно, защото гледам, че са активни и им трябва батерия, а моите са пасивни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Февруари 23, 2012 Share Отговорено Февруари 23, 2012 (Редактирано) Възможно е, но нивото на сигнала между пасивния и активния адаптер ще се различава много. Редактирано Февруари 23, 2012 от Yo The Real Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Февруари 23, 2012 Share Отговорено Февруари 23, 2012 Имаше някъде тема за активен+пасивен пикъп... Търсачката е пръв приятел на търсещия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eodred Отговорено Февруари 23, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2012 Моя грешка електрониката е активна... поне Bill Lawrence-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Февруари 23, 2012 Share Отговорено Февруари 23, 2012 И аз имам същата китара и Bill Lawrence не е активен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Смени само нек адаптера с някой по-качествен и си готов. Няма никакъв смисъл да слагаш активен ЕМГ. Просто трябва да намериш добър нек адаптер, с който да окоплектоваш БЛ-а. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Най-добрия приятел на Bill Lawrence e Seymour Duncan '59 - SH1!!! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 ^ Сигурно е така. При мен е в комбина с Димарзио Хъмбакер фром хел. И съм доста доволен и не смятам да я развалям. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Ето как пасивните адаптери могат да звучат като активни http://www.youtube.com/watch?v=iZa6eMt32WM Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eodred Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 (Редактирано) Мерси за съветите. Мисля, че ще остана на пасивни, но все още се чудя какъв да взема. Свиря Металика основно (и то много сериозно 20-30 песни) и по-малко Мегадет, Сабат и др. и малко рок, но мисълта ми е за здрава жица да ми помогнете кое да избера с какво да сменя Washburn нек адаптера. Мерси предварително! П.П. А да и днес я отворих китарата Лорънса съм се заблудил, че е активен. Моя грешка извинете. Редактирано Февруари 24, 2012 от eodred Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 25, 2012 Share Отговорено Февруари 25, 2012 (Редактирано) Здравата жица не идва от нек адаптера. Ти вече имаш БЛ на бриджа, екстра е за здрава жица. Просто трябва да сложиш равностоен адаптер на нека. Няма проблем да се свири Металика с пасивни адаптери. След време ще си вземеш друга китара, която да е с два EMG 81 - 85. На този Уошбърн просто му смени нека с Димарзио или Сеймър Дънкан(за нек). Това е най-разумното. Редактирано Февруари 25, 2012 от TONY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Февруари 25, 2012 Share Отговорено Февруари 25, 2012 "Уроци ли ?! Дръжки! Слушайте сега може да съм набор 94 ама мога да ви кажа, че ако не харесвате музиката, която трябва да я пеете, просто няма да можете да я изпеете ! Аз лично съм фен на Хетфийлд и мога да ви кажа, че мога да пея и чисто и да се дера, като дрането не ми е абсолютно никакъв проблем, докато с чистото имам лек проблем, породен от притеснение . Не всички инструкции дадени в началото на темата са верни - защото примерно при мен бирата има само положителен ефект на 3-тата вече има не Whiskey in the jar ами It's my life и Wanted dead or alive. Другото което мога да препоръчам е ром, ама така да не се оливате само по 100-150 мл max, че да не почнете да си забравяте текстовете . И да не кажете, че съм битов алкохолик ето да ви покажа как процедираме с моята група ( свирим основно Металика около 20 парчета имаме), а да пропуснах аз съм беквокал : 1.Събираме се аз и вокала, пием ром и разпяваме с пианото 2. Идват китаристите да загряват 3. Идва барабаниста 4. Хващам баса 5. KILL 'EM ALL, BLACK ALBUM ... Аз лично пея 3 песни като лийд- Hit the Lights, Paraniod, Ace of Spades и мога да кажа на сега започващите да пеят, че трябва добре да загряват ако пеят такива песни да не останат без глас. И специално за Kiril T., според мен screama не е най-атрактивната техника на Джеймс, според мен той сега пее доста по-добре от преди." ----------------------------------- Въпрос към напористия младеж -това горе е цитат от твой коментар на 22.02. -последно басист ли си или китарист? Или задаваш въпроси да има ей така кой да отговаря и да се намираме на приказка? 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Февруари 25, 2012 Share Отговорено Февруари 25, 2012 Бил Лоурънс имат и модел подходящ за нек позиция - L500R. Едната ми китара е със сет L500XL и L500R и нямам грижи. Звучат прекрасно, равномерни са като нива, а и естетически изглеждат добре, защото са еднакви. Не на последно място е и цената, която е по-ниска от тази на останалите адаптери от висок клас, които бяха изброени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eodred Отговорено Февруари 25, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 25, 2012 Голямо благодаря на всички, които писаха по темата. Помогнахте ми много, а относно това на какво свиря от 3-4 години на китара, от 3 на бас и от година насам и пропях . Песните на Металика повечето знам и да ги свиря и на бас и на ел.китара и да ги пея. Не знам защо толкова много хора ги бърка на какво свиря, понеже rockfire не е 1-вия, който ме пита. А въпросите не са така между другото, защото наистина ми е интересно да разбера какъв пикъп е удачно да си сложа, когато събера пари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassbull Отговорено Февруари 25, 2012 Share Отговорено Февруари 25, 2012 Косьо, абе хвани си баса за постоянно бе! К'во се занимаваш с тия китари. Виж какви проблеми създават. Адаптери, пасивни, активни.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts