Mephistofel Публикувано Юни 4, 2006 Публикувано Юни 4, 2006 Разплул съм се пред компира с цел почивка и отмора и се заех най-накрая да спретна едно нещо,за което отдавна се бях замислил.Искаше ми да си спретнем за форума един малък справочник с различни марки,вярно че Гугъл е на една ръка разстояние,но все пак - нещо като адресник със сайтовете на компаниите производители на басове,апаратура за тях,ефекти,струни,адаптери и т.н.Нямам абсолютни никакви претенции за изчерпателност на това,което ще последва сега,не съм подреждал различните марки според предпочитанията си,просто ги нахвърлях набързо.Когато дадена компания е производител на няколко типа артикули съм я поставял във всяка една категория.Смешната "класификация" също е мое дело,просто за да сложи малко ред в хаоса. И така... Басове: - "Масови" : Fender Yamaha Ibanez Washburn Gibson Musicman Rickenbacker Warwick Carvin Jackson Charvel Dean Peavey B.C. Rich Hamer -"Подходящи за начинаещи" : Squier - Държа да отбележа,че става въпрос за настоящите Скуайъри.Иначе лично съм пипал басове,че и китари от тази марка произведени преди 15-20 години и са нещо коренно различно! Stagg RockBass By Warwick Slammer By Hamer Epiphone By Gibson Тази марка я поставям тук,само като дъщерна фирма на Gibson и аналог на Squire например.Лично за мен продуктите им,особено по-високите класове са идея над. Серията на Peavey - "Milestone",също е много добра начална база. -"Не толкова масови" : Curbow Ritter Modulus Cort G&L Schecter Fodera Alembic Sadowsky MTD Roscoe Zon Pedulla Marleaux Traben CT Basses Fernandes Spector Conklin Tobias Overwater Vigier Warrior Апаратура :twisted: : SWR Ashdown Ampeg Hughes&Kettner Trace Elliot Eden Electronics Gallien Krueger Orange Glockenklang Laney Mesa Boogie Peavey Carvin Hartke Tech 21 Warwick Marshall Fender Behringer EBS Genz Benz Epifani Phil Jones Bass Crate Markbass AcousticImage Aguilar Madison Ефекти: Boss EBS Digitech Line 6 Tech 21 T.C. Electronics Zoom Korg Dunlop Behringer BBE Sound Толкова за момента,очаквайте втора серия с адаптери и струни,ама като не ме мързи. Аз пък очаквам допълнения,забележки и т.н. Нека администрацията на форума пинне темата,ако сметне за необходимо. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Само мога да кажа, че с този пост си само да влезеш в темите, които са пиннати, като полезни! Мерси и много БРАВО за времето да го попълниш този топик! Цитирай
Self-Sacrifice Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 супер Хубаво е това което си направил Постарал си се Цитирай
MDFk Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Толкова за момента,очаквайте втора серия с адаптери и струни,ама като не ме мързи. Аз пък очаквам допълнения,забележки и т.н. Нека администрацията на форума пинне темата,ако сметне за необходимо. Смятам, смятам... Но това означава, че наистина като имаш мерак трябва да допълниш темата, и то и с други неща, които са малка помощ в басизма. За препоръка мисля още, че ще е добре да се кажат и по няколко думи за самите марки - с какво са известни, може би дори и малко история! Но това е твое решение! Успех с темата! Цитирай
docc Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 предложения: Производителите на Bass да не се категоризират като "масови", "за начинащи" и др.,защото,често границата е неясна и едва ли можем да подържаме обективен единен критерий. Производителите на електроника,също да на се категоризират строго на Amp и FX. Да се подреждат по азбучен ред - по лесно се преглеждат и допълват. Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 4, 2006 Автор Отговорено Юни 4, 2006 Абсолютно съм съгласен,просто се чудех как най-елементарно да ги вкарам в някакви граници. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 Малко адаптери : EMG Bartolini DiMarzio Seymour Duncan Цитирай
разбойник Отговорено Юни 5, 2006 Отговорено Юни 5, 2006 (Редактирано) Aero pickups Lindy Fralin Carey Nordstrand Rio Grande Delano Q-tuner Lace Sensors Dark Star pickups Bill Lawrence Villex Duncan Turner Research Schertler K&K pickups Fishman Highlander LR Bags Редактирано Юни 5, 2006 от разбойник Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 5, 2006 Автор Отговорено Юни 5, 2006 Колегите бая добре са застъпили адаптерите,та иде ред на струните: Elixir La Bella GHS Ernie Ball D'Addario Rotosound Dean Markley DR Strings Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 5, 2006 Отговорено Юни 5, 2006 (Редактирано) Дотук много добре!!! Браво на всички които постнаха линкове!!! Предлагам когато Рафо е готов със сайта, тези линкове да са показани там. Редактирано Юни 5, 2006 от DILETANT Цитирай
musicman Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Аз не зарбирам само едно - защо си мислите, че тези неща са полезни само за басистите? А отностно сайта - мисля, че това ще стане много лесно и бързо. Смо чакам Виктор да ми оправи HTML-a Цитирай
docc Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 (Редактирано) http://www.harmony-central.com/Bass/bassman.html Редактирано Юни 6, 2006 от docc Цитирай
разбойник Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Това е ясно, също както и http://www.bass-list.com/links.shtml или безумния списък в http://www.bunnybass.com. Все пак, можем да си направим прегледен списък на фирми, който да е наш като подбор и т.н., нали Цитирай
docc Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Разбира се,че можем!Нали това е целта.Още повече,смятам че и в тези "списъци" няма всичко. Цитирай
Recommended Posts