Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да включа wah-wah педал


Blackout97

Recommended Posts

Аз мога да определя звука от уа след дистера, като по-мръсен.

Въпрос на търсен ефект и предпочитания.

 

За да не откривам нова тема ще попитам тук: Има ли специфична техника, да натискаш уа педала до дъното(при по бързи натискания примерно) без да го изключваш?

Аз имам проблем с това и някой ако може да даде съвет ще съм благодарен.

Моля само без "Ми с времето ще се получи", че е къде е края :) нещо по-конкретно ще ме зарадва.

 

Педалите от тип Дънлоп (на които ключа им е под дъното), обикновено могат да се настройват, за тази тази цел, педалът трябва да се отвори и да се настроят гайките на ключа, така че той да застане малко по долу. Така няма да го изключваш случайно, но пък за сметка на това по трудно ще го включваш, въпрос на вкус

 

п.п. Иначе между педалите на различните основни производители има доста сериозна разлика като звук. Имам 4 Уа педала (Dunlop, Morley, Vox, Ernie ball), от тях донякъде подобни са само Вокса и Дънлопа. Аз лично харесвам най много Дънлоп Класик

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да наистина педалите звучат различно защото са насочени за определен звук (Клийн, драйв,хай-гейн и др.). Има такива и с по-изразен Fuzz звук а други подчертават по-друг честотен диапазон. Нормално е колегата kolio_k да предпочита Dunlop Clasic защото е по-подходящ за клийн канал стил Jazz, Blus и др. Има модел Dunlop Zak Waild който е за хай-гейн драйв. VOX е с по-фуз звучене. И в крайна сметка всичко е въпрос на вкус и какъв стил музика ще свири с този ефект самия музикант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дънлопите са класика,много здрав звук се получава като е включен в определено положение и дава бленда,е Джими Пейдж номера,не всеки харесва такъв звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една камара различни модели на Дънлоп и определено са класика, за мен най-доброто на пазара в момента, само дето цените не са им добри. До колкото къде из между камионите се слага е въпрос на вкус!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че има модели с разни настрийки по тях... чрез тези настройки не може ли да се докара всякакъв Уа-звук?

 

А, има и нещо, като "точка на пречупване", докато натискаш, при която звукът някак си по-рязко се "обръща" честотно. Какво точно се случва там, как се нарича и може ли да се избира мястото на тази точка?

Предполагам, че при процесорите може всичко да се наглася и там все едно имаш всички модели Уа накуп, но как е при педалите?

 

П.С.

Май за нова тема си стана :)

 

Във връзка с начина, по който да се натиска педала бързо, така че да стига до крайна позиция(долу) без да се изключва ефекта: открих начин, който работи за мен - не настъпвам педала с целия крак, а го правя така, че петата ми съвсем леко да застъпва педала(петата стърчи леко в долния край). По този начи силата на натискане се намалява драстично, а контрола върху движението остава почти без промяна. Това работи добре за моето нубарско краче, но напредналите могат да споделят свия опит за да не се научим погрешно(ако има правилно и грешно в случая).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.