hellfire Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 .... и на него да пише - nikifena@mail.bg или N-audio Цитирай
разбойник Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 Според мен усилвателя и особено колоната дават поне 50% от звученето на инструмента, така че основата е бас => усилвател => озв. тяло. Оттам нататък - отделни ефекти. Аз ползвам: 1. За случаи, когато искам да няма монитори на сцената или искам да съм сигурен че ще се чувам: бас, Gallien Krueger 400RB-IV, бас колона. От балансирания изход на усилвателя сигнала отива в централното озвучаване, звукът от колоната е само за да се чувам на сцената. В "tuner out" на усилвателя включвам тунер (някакъв Korg), за да мога да се настройвам без да смущавам аудиторията Колоната, която ползвам е правена, но до месец смятам да се изфукам с нова придобивка 2. За така нареченото в кръчмарския жаргон свирене тип "център нападател" използвам: бас => Sans Amp Bass Driver Bass DI или еквилайзер Boss GEB-7 Звукът от ефекта отива в централното озвучаване. Sans Amp BDDI е по-практичния от двата ефекта - балансиран и обикновени изходи, паралелен изход (напр. ако искам да пусна сигнал в др. усилвател или тунер), но за някои случаи предпочитам по-неоцветения звук на Boss GEB-7. В повечето случаи използвам първия вариант, а втория с ефектите - само ако нямам възможност да нося по-обемно оборудване. За ефектите: С настоящата банда, а и като цяло с музиката която свиря не са ми необходими кой-знае колко ефекти, но тъй като ми се експериментира съм придобил разни нещица, като принципът е "по малко, но качествено" Имам Moogerfooger Low Pass Filter, Sans Amp BDDI, по някое време смятам да придобия и читав октавер - Boss или по-добре EBS, ще видим като му дойде времето. Все още с филтъра си играя предимно вкъщи, защото при него положение изключено не съществува - докато звукът минава през него се променя значително. След като приключа с плащането на бас колоната си ще търся вариант за изключване на целия кръг ефекти - най-вероятно Boss LS-2 (или нещо custom от N audio :green: ). Тогава смятам да ползвам Sans Amp BDDI за драйв, Low Pass филтъра евентуално с експрешън педал и, дай боже, някой ден и октавер. Ако можех и да свиря направо щях да уволнявам клавиристи :green: Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 29, 2006 Автор Отговорено Май 29, 2006 (Редактирано) Прави ми впечатление,че доста хора се изказват сякаш думата "процесор" е мръсна,или дори "ефект". Ей тук,благодарение на YtseJam,едни снимчици на gear-a на Дъг Уимбиш,басист на Ливинг Калър,от концерта им в НДК преди няколко години. Който не ги е слушал тез' негра - бегом да си намери нещо! И недейте да ръкоблудствате! Edit: Забелязвате ли мирното съжителство на процесори и камиончета? Редактирано Май 29, 2006 от Mephistofel Цитирай
Zlatyio Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 ......................................немам думи Цитирай
Pinky Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 И недейте да ръкоблудствате! Не знам дали ще успея да се сдържа Цитирай
Self-Sacrifice Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 (Редактирано) Прави ми впечатление,че доста хора се изказват сякаш думата "процесор" е мръсна,или дори "ефект". Ей тук,благодарение на YtseJam,едни снимчици на gear-a на Дъг Уимбиш,басист на Ливинг Калър,от концерта им в НДК преди няколко години. Който не ги е слушал тез' негра - бегом да си намери нещо! И недейте да ръкоблудствате! Edit: Забелязвате ли мирното съжителство на процесори и камиончета? НГЕЕЕЕ ЦЯЛА АРТИЛЕРИЯ,такова нещо за пръв път виждам Eeeeee, по-дълго мнение не усшя ли да цитираш? Следващия път няма да изтрия само снимките, а цялото мнение! Редактирано Май 30, 2006 от MDFk Цитирай
Nikifena Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 Дет се вика имали бол пари- дали А някой пробвал ли е тея лайт уейв басове (този който е най-отпред на снимката) Цитирай
DILETANT Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 НГЕЕЕЕ ЦЯЛА АРТИЛЕРИЯ,такова нещо за пръв път виждам А рига на китариста Върнън Рийд е още по-внушителен. Велико шоу изнесоха Ливинг Кълър. Жалко, направо срамно, че имаше толкова малко публика. Цитирай
Nikifena Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 някои бяхя на работа и за това не дойдоха Цитирай
разбойник Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Дъг е страшен, много ме радва. А за това колко играчки ползва е направо пословичен. От това турне, ако правилно си спомням му бяха откраднали накакви ефекти и затова не беше в БГ с пълния си набор Единственият който му е в категорията по брой педалчета (поне доколкото аз знам) е Justin Meldal-Johnsen - записвал е с Tori Amos, Beck, Sean Lennon, Jamiroquai и т.н. Та въпросният пациент е привързан само към ефекти в формат педал (мразел такива за рак ) и ползва има-няма 20-30 от тях - Sans Amp, разни на Line 6, Electro Harmonix, Boss, MXR, Ibanez и какви ли не още Прави ми впечатление,че доста хора се изказват сякаш думата "процесор" е мръсна,или дори "ефект". Не, но нямам нужда от всичките 234 бленди, комбинации и опции които дава един процесор. Най-малкото нямам достатъчно вкус и усет за да ги употребя на място, да не говорим че се изнервям да въртя и променям непрекъснато параметри. Искам малко "пудра" (разбирай ефекти) и тоягата да звучи добре. Харесва ми драйва на един производител, октавера на втори и примерно дилей-а на трети. Защо да не ги комбинираме А ако реша, че драйва на ХХХ е по-добър от моя винаги мога да го сменя. Цитирай
Self-Sacrifice Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 (Редактирано) Прави ми впечатление,че доста хора се изказват сякаш думата "процесор" е мръсна,или дори "ефект". Ей тук,благодарение на YtseJam,едни снимчици на gear-a на Дъг Уимбиш,басист на Ливинг Калър,от концерта им в НДК преди няколко години. Който не ги е слушал тез' негра - бегом да си намери нещо! И недейте да ръкоблудствате! Edit: Забелязвате ли мирното съжителство на процесори и камиончета? НГЕЕЕЕ ЦЯЛА АРТИЛЕРИЯ,такова нещо за пръв път виждам А онези наредени басчета да не са му резервни,ако е така здраво се е подсигурил Редактирано Май 30, 2006 от MDFk Цитирай
fracture Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 (Редактирано) Прави ми впечатление,че доста хора се изказват сякаш думата "процесор" е мръсна,или дори "ефект". Ей тук,благодарение на YtseJam,едни снимчици на gear-a на Дъг Уимбиш,басист на Ливинг Калър,от концерта им в НДК преди няколко години. Който не ги е слушал тез' негра - бегом да си намери нещо! И недейте да ръкоблудствате! Edit: Забелязвате ли мирното съжителство на процесори и камиончета? @Mephistofel - за съжаление, при мен не се показват картинките ... Но ми е странно, защо си останал с впечатление от изказванията ' ... сякаш думата "процесор" е мръсна ... ', според мен, на някои хора, не им трябва толкова много функционалност, просто не я използват и оттам вече се прави изводът, че не им трябва процесор. Редактирано Май 30, 2006 от MDFk Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 http://guitargeek.com/rigview/520/ И к'во? @fracture,аз не защитавам нито един от чистите варианти,комбинацията,стига да е оптимална, е перфектна за мен. Просто ми беше интересно да видя чужди възгледи,защо някой например смята,че даден гиър е най-доброто за него и т.н. Цитирай
fracture Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 (Редактирано) ХЪХ - показаха се картинките, доста апетитно изглежда конфигурацията ... @Mephistofel - прав си, всеки си преценя оптималното за него си, но доста често се водим от финансова гледна точка Редактирано Май 30, 2006 от fracture Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 [off]Някои направо се осират с цитатите на 2 декара постове! Май нямате представа какво е Reply и какво Quote... [/off] Цитирай
Recommended Posts