FFFDF Публикувано Декември 3, 2011 Публикувано Декември 3, 2011 Здравейте, От известно време искам да си взема някакъв Fuzz, но не съм свирил досега с такъв. Ще се радвам, ако някой има или е свирил с ефект от този вид, да сподели. Аз в последно време съм изгледал сигурно 1 милион клипчета в youtube с демо-та на най-различни Fuzz-ери. Две от нещата, които ми допаднаха, бяха: 1. - Morley Fuzz Wah. Проблемът е, че вече не се произвежда. Има нещо като re-issue, ама струва 850$ :greenangel:2. - HARTMAN ELECTRONICS TOMMY BOLIN FUZZ. Надявам се да се получи интересна дискусия, понеже (според мен) Fuzz ефектите, макар и често подценявани и пренебрегвани, са широко приложими и могат да обогатят свиренето на всеки китарист (предполагам и басист). Поздрави Цитирай
TubeFan Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Здрасти колега, пробвал съм много фузз-педали и според мен най-доброто съотношение качество/цена предлага You Dirty Rat на Pro Co : http://www.procosound.com/effects-devices/you-dirty-rat У нас този педал може да си го поръчаш ето тук: http://www.musicworld.bg/bg/m_2790000/i_24381/Pro_Co_You_Dirty_RAT.html Цитирай
Golema Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Здравей Fender Blender е един от най добрите Fuzz/Distortion ефекти а ако искаш заедно Fuzz и Wah Fendez Fuzz Wah или Dunlop Octave fuzz wah като на Dimebag от 2:40 почва Цитирай
VERSUS Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Fuzz-a на Fender не ме впечатли особено или поне новата версия, оригиналите са легендарни... Аз съм с Little Big Muff и не мога да бъда по-доволен. Обожавам фъз Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Аз бих заложил на Morley Fuzz Wah ... епик шит е (в добрия смисъл ) Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 4, 2011 Отговорено Декември 4, 2011 Boss DS-1 може да ти свърши достатъчно работа и е евтин както се казва,ако забелязваш на второто клипче горе вдясно е точно такъв,странен дисторшън е ,като му пуснеш високите,(ама аз ги намалявам) вкарва едно жужене .При всички положения е универсален драйв,в ламповите Маршали кърти,при мен гейна е на 12 часЪ,с повече става Металица саунд... Много е важен ампа - ефектите звучат различно през различни усилватели. 1 Цитирай
Icarus Отговорено Декември 4, 2011 Отговорено Декември 4, 2011 Интересна темичка, и аз се блазня много да си взема някъв фъз За жалост не съм свирил с тия играчки точно, но от цъкане, слушане и зяпане на клипчета, най-много ми харесаха следните два: - ElectroHarmonix Graphic Fuzz - MXR Classic Fuzz Цитирай
serengeti Отговорено Декември 4, 2011 Отговорено Декември 4, 2011 Аз мога да кажа от скромния ми опит с 2 вида фъз-Zvex Woolly Mamooth EH Holy Stain(който не само фъз) че звука който ще изкарате зависи на 90% от останалия gear(китара-амп-говорител)-тъй че пробване му е майката. Цитирай
Rado54 Отговорено Декември 6, 2011 Отговорено Декември 6, 2011 Имам в момента Aria Wah-Fuzz, Exalibur Holy Grail,Ibanez 60's fuzz, имал съм Octa Fuzz i Classic Fuzz na Dunlop. Ариата е всъщност Айбанец от 81 год , мисля че двата Айбанеца са доста добри и непретенциозни от към ампове за да се получи добър звук, докато другите 3 са по капризни от към ампове и искат повече настройка-това което каза и колегата в предния пост.Но като цяло фъза е много интересен като ефект и дава доста хубава окраска на звука, туй че ....има място сред камиончетата Цитирай
balombi Отговорено Декември 6, 2011 Отговорено Декември 6, 2011 Истината е Fuzz Face...Но да не е фабричен , а самоделен - тогава е истинският саунд Аз лично съм продал три такива самоделни ефекта на хора от форума , който са хоратаа с истински фъз ефекти в форума . Цитирай
synchu Отговорено Декември 6, 2011 Отговорено Декември 6, 2011 ^Семпли - в подкрепа на това твърдение? Оригиналният ефект не е лош. Цитирай
VERSUS Отговорено Декември 6, 2011 Отговорено Декември 6, 2011 Истината е Fuzz Face...Но да не е фабричен , а самоделен - тогава е истинският саунд Аз лично съм продал три такива самоделни ефекта на хора от форума , който са хоратаа с истински фъз ефекти в форума . Хахаха, дам със сигурност правиш по-добре ефекти от Dunlop :D Цитирай
FFFDF Отговорено Декември 6, 2011 Автор Отговорено Декември 6, 2011 Благодаря на всички за отговорите и съветите Изглежда наистина трябва да се пробват доста ефекти преди да си създаде човек окончателно мнение. Няма как да не споделя нещо много интересно, на което попаднах преди малко: Съветски Фъз/Уа... Аз... То... Абе изобщо не знам как да го коментирам Сигурно ще е велико Иначе това е facebook страницата, в която фигурира туй чудо. За съжаление не успях да намеря семпли Само в youtube имаше демо на някакъв друг съветски фъз, който звучеше умопомрачително... Еми поздрави от мен Цитирай
FFFDF Отговорено Декември 6, 2011 Автор Отговорено Декември 6, 2011 @ balombi - сега ако кажеш и че ги правиш с германиеви транзистори :greenangel: @ VERSUS - момчето по-скоро имаше предвид, че истинският фъз трябва да е DIY и да е мръсен до краен предел Цитирай
Karavadjo Отговорено Декември 10, 2011 Отговорено Декември 10, 2011 Имам руският Wah ефект. Интересна машина е и звучи добре но не е измислен много добре за работа за живо свирене. Няма бутон за включване и изключване и като си включиш китарата с кабелите веднъж ефекта е включен постоянно. Аз моя съм си го моднал с бутон за пускане и изключване инъче всичко му е оригинално. Нищо друго не е пипано по него. Има няколко режима на работа. Режим 1. да работа като Wah-Wah педал с различни тембари. 1.1. Клин канал с Wah, 1.2.Леко бостнат канал с Wah. или 1.3. Fuzz Wah-Wah.Друкият режим е да се използва педала като тремоло ефект или таканареченото Вибрато. Там има потенциометър с който се регулира честотата на трептение на тремолото. Наподобява ефекта на Uni-Vib който използва и Jimi Hendrix.А бе интересен ефект е стига да умееш да го вмъкнеш и използваш в някоя песен. Аз имам и VOX Wah и мисля ,че звучи най-добре поне за мен от серията на ефекти Wah. Разбирасе ,че има и други интересни ефекти които не отхвърлям и не подценявам. Цитирай
Recommended Posts