Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на бюджетен микрофон и предусилвател


shizo

Recommended Posts

Така устройствата ще се ползват за вокали (хип-хоп) и бюджета е доста нисък 150 лева за микрофон и 100 за предусилвател

 

Нещата на които се спрях са :

 

Behringer B1 или Behringer C-3 кой от двата да избера ? Или за тези пари има и друго решение ?

 

За предусилвателя (ще се ползва само за микрофона) кое да избера ? В парите дето съм отделил съм набелязал тези предложения : BEHRINGER MIC100 или EHRINGER MIC200 или Behringer MIC 800 , кое от тези ще ми препоръчате или има и друго решение в този ценови диапазон , благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този ценови клас, нямаш кой знае какъв избор, особено откъм предусилватели. MIC100 е "взаимстван" от ето този:

 

http://www.thomann.d...art_tube_mp.htm

 

Поръчай си го през Динакорд.

Като цяло, вършат работа и са стъпка нагоре от вградените микрофонни предусилватели в евтините пултове. Според мен са напълно адекватни за любителски, домашен, демозапис.

 

За микрофоните, не мога да коментирам, тъй като не съм ползвал изброените модели. Оглеждай се за нещо втора ръка.

 

Не забравяй да отделиш пари и за стойка и поп-филтър. Последното можеш да си направиш и сам.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стойка и поп филтър ще импровизирам , а това ART TUBE MP каква му е цената ? Защото никъде не го намирам , даже и в сайта на динакорд при избора на марките не виждам ART

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаммм берингер с3 не берингер б1 да. С3 освен ако не ти трябва там превключване за да се чува не само отпред на микрофона ами и отзад и отгоре (което не ти и трябва) не ти е нужен, берингер б1 за парите си е добро решение за хип-хоп щот ниските са по-увеличени, за предусилвателя мик800 не и тоя арт тюб също голяяяямо не, мик100 или мик200 като ефектите които са на мик200 могат да се постигнат и софтуерно, обаче ако не си много на ти със софтуерните обработки по-добре да дадеш 10 лева отгоре за мик200 ефектите много готино затоплят вокалите, отдели си и 30 лева за кабеляци като там мога да ти предложа нещо изгодно + съвети точно как да се свържат ама ми пиши на лично ако си заинтересован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега shizo....

малко е безмислево да инвестираш в евтин микрофон, и евтин преамп. Всъщност въпроса ми е каква ти е звуковата карта.... имаш ли микрофонен вход с фантомно захранване? Ако имаш нещо от типа на М-Аудио ФАст трак, просто си купи микрофон за 200 лв, ивсичко ще е по-добре, от колкото калпав микрофон, и сносен преамп.

КАкви са ти и мониторите, или караш на слушалки? Ако смяташ да се занимаваш сериозно с "правене" на музика, първо виж и чуй нещата ,които искаш да купиш. Добро реешение е шоурума на повечето сериозни музикални магазини. Има доста теми във форума, поразцъкай и ще установиш, че това е прекалено ниска сума за нещо по-сериозно, и същевременно прекалено висока сума, за да се набуташ с ненужни неща.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е на ниско ниво , не се смятам за музикант или да изкаравам пари в това за да инвестирам в нойман примерно и тн ... Звуковата карта е Creative Audigy 2 ZS 24bit хубава карта е за цената си ,но няма фантомно захранване на микрофонния вход , не чакам чудеса ,но със сигурност ще изкаравам по-добри вокали от РС микрофон за 12 лева , имах преди AKG Perception 220 със Studio Projects VTB 1 и горе долу имам база за сравнение , но нали знаеш всичко е според цената , за сега бюджета е този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То да пъхнеш втб-то и акг-то у това аудиги е същото като да сложиш на москвич скъпа тапицерия и яки джанти, че то саунд картата (или аудиоинтерфейса) е най-важното защото в крайна сметка през нея минава звука от нея се започва и се гради останалото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ценовия клас на Арт тюба и Берингера всичко е въпрос на предпочитания за външния дизайн - във всяка една от тия кутийки(щото не ми се обръща езика да ги нарека предусилватели) лампите са за шарения, даже си имат подсветка със светодиоди, щото иначе така или иначе не работят.

Далеч по-важните неща вече колегите ги написаха - звукова карта и монитори.

АКГ-то, за което пишеш, че си имал, си е съвсем приличен микрофон, и с нормален аудиоинтерфейс върши чудесна работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Карта ще се ползва и едно Еmu 0404 предполагам ще го нахраните ,чe e USB като се вземе картата отпада pre-amp-a , монитори КРК но за тях няма пари в близко бъдеще :) Това сега е бюджетно и така да го наречем мобилен запис :) Ясно ми е че са дървете и то големи , но в момента се записва на ПС микрофон и той е по-голямо дърво...

 

Ако ви се коментира нещо ПО ... Може да го направите на бъдещата конфигурация : E-Mu 0404 USB + Studio Projects C1 , KRK Rock it 5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам основание да "храня" един не лош аудиоинтерфейс - ЮСБ2 решенията в наши дни нямат нищо общо с ЮСБ 1.1 отпреди 2 години.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...не и тоя арт тюб също голяяяямо не, мик100 или мик200 ...

 

Що? Нещо причини, обосновка или ей така си пишем дълги изречения.

Щот берито 3 години ноу проблемс арта от първото включване дефект, но всъщност по-важното е че като звук (и като шум) нямат особени разлики тъй че за нисък клас техника няма смисъл да се рискува след като и в страната има подобни варианти. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Прилична работа ще свърши ''Joemeek JM37'' http://www.joemeek.com/microphones.html

В комбинация с Art Tube MP Studio V3 http://www.artproaudio.com/products.asp?id=58&cat=1&type=79

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.