gopesh Публикувано Октомври 30, 2011 Share Публикувано Октомври 30, 2011 Здравейте, Накракто да опиша проблема! Брум в ниския регистър! Не се чува много много но седи като фон и дразни! Скоро сменях преамп-лампите...Не е от тоци защото брума си седи независимо къде го включвам(клуб,репетициона и т.н.)!!!Съвет какво да направя или към кого във Варна да се обърна?!? Благодаря Ви!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gopesh Отговорено Ноември 27, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 27, 2011 Смених преамп лампите и всичко е ок! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Ноември 27, 2011 Share Отговорено Ноември 27, 2011 ще споделиш ли какви бяха проблемните лампи...марка и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gopesh Отговорено Ноември 27, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 27, 2011 (Редактирано) Меса Буги!!! Купени от Хелзинки! Магазина е до централния офис на НОРДЕАБАНК !!! Лчно ще се постарая да им изсипя кофа лайна на главата!!! 22 евра за бройка съм им броил!!! Редактирано Ноември 27, 2011 от gopesh Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
keeper Отговорено Ноември 27, 2011 Share Отговорено Ноември 27, 2011 То лампи с марка Меса Буги няма - тоест това не е производителя......... не е ясно какъв точно боклук са ти пробутали за 22 евро парчето..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Ноември 27, 2011 Share Отговорено Ноември 27, 2011 http://www.ebay.co.uk/itm/SET-4-X-MESA-BOOGIE-6L6-GC-STR-430-TUBE-VALVES-/380388140662?pt=UK_MusicalInstr_Amplifiers_RL&hash=item5890e66676 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gopesh Отговорено Ноември 28, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2011 Меса Буги турнали ли са името си там? Турнали са го!!! А по Финландско е малко зор да се сдобиеш с ментета...!!! Майната им на парите ...но кофи с л...на ще има ...по тяхната система...пишеш писамце,прилагаш лампите...искам някой в магезето там да има неприятности(бе ще ми се)...те така обичат...с писма...мама им комунистическа!!!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Ноември 28, 2011 Share Отговорено Ноември 28, 2011 Mesa Boogie (поне всички на които аз съм попадал напоследък) са Совтек. За съжаление и аз съм имал проблеми с техни лампи. Но за преамп лампи отдавна използвам само TAD и досега не съм попадал на лоша (JJ също са надеждни), при това не са толкова скъпи (освен HIghgrade, а то си е нормално). А иначе никой в магазина няма да има неприятности, просто защото не носи отговорност за качеството на лампите. Но могат да ти върнат парите евентуално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Ноември 28, 2011 Share Отговорено Ноември 28, 2011 Проблеми с чисто нови лампи, които са отивали директно в коша съм имал и аз. Моите бяха на Руби. И аз, като Кольо, съм фен на ТАД. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 28, 2011 Share Отговорено Ноември 28, 2011 Преди да купуваш можеше да прочетеш, че има само 2-3 завода за лампи и всичко друго е кЕтайско премаркирано... Аз съм фен на JJ, Electro-Harmonix, Tung-Sol. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gopesh Отговорено Ноември 28, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2011 Еми ще си направя още една дупка на ухото за поредната обеца....Благодаря за инфото...а човек като се наспи и яда му минава(поне на мен)! Намерих и касовата бележка но....ще се върна по Финландко към пролетта ,а дотогава ще е изтекла гаранцията!!! Здраве да е ...Глей какво слънце е пекнало,а велосипеда ми се хили насреща и вика "Айде стига гами ами ела да се поразходим" ...Приятен ден на всички! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Колега, повечето лампи маркирани Mesa Boogie са китайско производство. Има и руски, както написаха по-горе. Все пак фирмата се хвали с това, че осъществява качествен контрол на всички лампи с това лого, но винаги може да възникне дефект в радиолампите. Също така Меса предлагат лампи подбрани за различните стъпала в усилвателя, балансирани триоди, с ниски микрофонии, за хай-гейн и т.н. Тези които си купил може да не са най-подходящите за твоя усилвател, но напрактика трябва да работят без проблем където и да ги сложиш. В твоя случай най-вероятно имаш една дефектна лампа, а останалите са здрави. Ако ти се занимава извади първата лампа на кубето (трябва в ръководството да е маркирана като V1) и пробвай една по една Меса лампите, докато не откриеш проблемната. При всяка смяна изключвай захранването и после при пускане изчакай поне минута-две да загреят. Колкото до лампите маркирани TAD, аз не съм имал такива но най-вероятно са руски лампи, които са щателно тествани и след това маркирани с измерените параметри, затова и рядко се появяват дефекти при тях, но никога не е изключено и те да дефектират. Сега видях, че става дума за крайни лампи , което ми обезмисля съветите, защото си мислех че става дума за предусилвателни, но в този случай твоите са подбрани като пасната четворка и ако има дефектна, то или трябва да купиш такава със същата маркировка или може да се ползват две от лампите в 50 ватов усилвател. И в двата случая обаче трябва някой специалист да се заеме с тестването на крайните лампи, за да не повредиш усилвателя. А в същност ти на какъв усилвател си ги сложил? Редактирано Ноември 29, 2011 от HRS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 Става въпрос за предусилвателни лами и спокойно може да ги провери една по една. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gopesh Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Така и направих ! Тествах ги една по една ! От 4 бр - 2 само като ги пипнеш и наставаше Содом и Гомор от микрофонии и интересни звуци!!! Както писах-дупка на ушето и още една обеца!Само за протокола! Така наречените Меса Буги преамп-лампи дори не лягаха в цоклите стабилно в сравнение с тези с които ги замених!!! Редактирано Ноември 29, 2011 от gopesh Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 Жоро, много е вероятно не лампите да са дефектни, а цоклите на кубето ти може да са раздрънкани вече или просто да не пасват добре на конкретните лампи. Има специални сребърни пасти с които се мажат пиновете на лампата и така контакта на пиновете в цоклите става стабилен. Пробвай същите лампи на друг преамп и ще разбереш дали са дефектни или просто не пасват добре на цоклите ти. И тъй и тъй имаш 2 дефектни - я ми ги донеси да ги сложа в един мой преамп с 2 лампи и ще видим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts