Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с лампово Peavey Ultra 112


Recommended Posts

Здравейте,

Накракто да опиша проблема! Брум в ниския регистър! Не се чува много много но седи като фон и дразни! Скоро сменях преамп-лампите...Не е от тоци защото брума си седи независимо къде го включвам(клуб,репетициона и т.н.)!!!Съвет какво да направя или към кого във Варна да се обърна?!?

Благодаря Ви!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Меса Буги!!! Купени от Хелзинки! Магазина е до централния офис на НОРДЕАБАНК !!! Лчно ще се постарая да им изсипя кофа лайна на главата!!! 22 евра за бройка съм им броил!!! :curse::butcher:

Редактирано от gopesh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То лампи с марка Меса Буги няма - тоест това не е производителя......... не е ясно какъв точно боклук са ти пробутали за 22 евро парчето.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меса Буги турнали ли са името си там? Турнали са го!!! А по Финландско е малко зор да се сдобиеш с ментета...!!! Майната им на парите ...но кофи с л...на ще има ...по тяхната система...пишеш писамце,прилагаш лампите...искам някой в магезето там да има неприятности(бе ще ми се)...те така обичат...с писма...мама им комунистическа!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mesa Boogie (поне всички на които аз съм попадал напоследък) са Совтек. За съжаление и аз съм имал проблеми с техни лампи. Но за преамп лампи отдавна използвам само TAD и досега не съм попадал на лоша (JJ също са надеждни), при това не са толкова скъпи (освен HIghgrade, а то си е нормално). А иначе никой в магазина няма да има неприятности, просто защото не носи отговорност за качеството на лампите. Но могат да ти върнат парите евентуално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблеми с чисто нови лампи, които са отивали директно в коша съм имал и аз.

Моите бяха на Руби.

И аз, като Кольо, съм фен на ТАД.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да купуваш можеше да прочетеш, че има само 2-3 завода за лампи и всичко друго е кЕтайско премаркирано... :)

Аз съм фен на JJ, Electro-Harmonix, Tung-Sol.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми ще си направя още една дупка на ухото за поредната обеца....Благодаря за инфото...а човек като се наспи и яда му минава(поне на мен)! Намерих и касовата бележка но....ще се върна по Финландко към пролетта ,а дотогава ще е изтекла гаранцията!!! Здраве да е ...Глей какво слънце е пекнало,а велосипеда ми се хили насреща и вика "Айде стига гами ами ела да се поразходим" :D ...Приятен ден на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, повечето лампи маркирани Mesa Boogie са китайско производство. Има и руски, както написаха по-горе. Все пак фирмата се хвали с това, че осъществява качествен контрол на всички лампи с това лого, но винаги може да възникне дефект в радиолампите. Също така Меса предлагат лампи подбрани за различните стъпала в усилвателя, балансирани триоди, с ниски микрофонии, за хай-гейн и т.н. Тези които си купил може да не са най-подходящите за твоя усилвател, но напрактика трябва да работят без проблем където и да ги сложиш. В твоя случай най-вероятно имаш една дефектна лампа, а останалите са здрави. Ако ти се занимава извади първата лампа на кубето (трябва в ръководството да е маркирана като V1) и пробвай една по една Меса лампите, докато не откриеш проблемната. При всяка смяна изключвай захранването и после при пускане изчакай поне минута-две да загреят. Колкото до лампите маркирани TAD, аз не съм имал такива но най-вероятно са руски лампи, които са щателно тествани и след това маркирани с измерените параметри, затова и рядко се появяват дефекти при тях, но никога не е изключено и те да дефектират.

 

Сега видях, че става дума за крайни лампи :slap: , което ми обезмисля съветите, защото си мислех че става дума за предусилвателни, но в този случай твоите са подбрани като пасната четворка и ако има дефектна, то или трябва да купиш такава със същата маркировка или може да се ползват две от лампите в 50 ватов усилвател. И в двата случая обаче трябва някой специалист да се заеме с тестването на крайните лампи, за да не повредиш усилвателя.

А в същност ти на какъв усилвател си ги сложил?

Редактирано от HRS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и направих ! Тествах ги една по една ! От 4 бр - 2 само като ги пипнеш и наставаше Содом и Гомор от микрофонии и интересни звуци!!! Както писах-дупка на ушето и още една обеца!Само за протокола! Така наречените Меса Буги преамп-лампи дори не лягаха в цоклите стабилно в сравнение с тези с които ги замених!!!

Редактирано от gopesh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, много е вероятно не лампите да са дефектни, а цоклите на кубето ти може да са раздрънкани вече или просто да не пасват добре на конкретните лампи. Има специални сребърни пасти с които се мажат пиновете на лампата и така контакта на пиновете в цоклите става стабилен. Пробвай същите лампи на друг преамп и ще разбереш дали са дефектни или просто не пасват добре на цоклите ти. И тъй и тъй имаш 2 дефектни - я ми ги донеси да ги сложа в един мой преамп с 2 лампи и ще видим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.