JorkataBass Отговорено Август 15, 2016 Отговорено Август 15, 2016 Струните са неизменна и много важна част от хубавият звук и да икономисваш пари за струни е все едно за автомобил да икономисваш от парите за спирачки и гуми.Особено ако искаш да свириш слап честата смяна на струните е задължителна.Така че можеш да минеш и по евтино, но това ще бъде винаги за сметка на хубавият звук. Препоръчвам Рото саунд.Не са много евтини, но си заслужава.Ако миеш ръцете си преди и бършеш струните след свирене ще ти изкарат повече време. Цитирай
kulov Отговорено Ноември 3, 2017 Отговорено Ноември 3, 2017 Здравейте, малко давам тласък на тази тема. Някой ползвал ли е такива https://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_8564/f_509/YAMAHA_GUITARS_H4030_Promo.html ? Стават ли за нещо? Свиря с пръсти, най-вече рок и метъл, чат пат и слап, но не основно. Преди съм ползвал най-вече ротосаунд, но последните, които бях взел нещо не ме накефиха. Нямаха плътност на звука от самото начало. Може и да съм писал някъде по-нагоре в темата, но категорично отхвърлям струни стаг и д'адарио. Случвало се е на някакъв гиг да скъсам струна (може би ре или ла), един пич извади същата струна стаг (неупотребявана). Сложихме я и свиреше няколко нива по-глухо от останалите струни. Пълен боклук. Д'адарио съм вземал последно може би 2015. Сложих ги и на следващия ден ги свалих и взех някакви други. Подобно на Ротосаунда по-горе, никаква плътност (само че по-зле от тях). Много хора похвалиха червените уоруици. Някой има ли пресни впечатления от тях? Ползвал съм такива около 2009-2010. Не бяха много лоши. Нещата се променят с годините, щем - не щем. Евентуално и откъде могат да се вземат (в Пловдив съм)? Цитирай
evernas Отговорено Ноември 4, 2017 Отговорено Ноември 4, 2017 За мен нещата се свеждат до това,че трябва да си уцелиш марката и модела струни,защото от опит знам,че едни и същи стурни на различни басове звучат по заличен начин,особенно пък тези на Warwick,лично неангажиращо мнение все пак.От години свиря само с Дадарио и Диин Маркли и съм доста доволен от качеството и постоянноста на звука,само да вметна,че Аибанеца ми със Дадарио звучи супер,обаче Уарвика хич не им се "радва".Пробвай с различни марки във времето и ще разбереш,много хора нямат и представа каква разлика правят струните - говоря за ръмжене,плътност и т.н.Успех. Цитирай
blr Отговорено Ноември 5, 2017 Отговорено Ноември 5, 2017 Здравейте, малко давам тласък на тази тема. Някой ползвал ли е такива https://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_8564/f_509/YAMAHA_GUITARS_H4030_Promo.html ? Не съм ползвал, но имам опасения, че това са някакви изостанали комплекти, които стоят в склада от години. Ако искаш малко по-ниска цена си избери нещо от Music Division и се възползвай от отстъпката за повече комплекти. Цитирай
kulov Отговорено Ноември 5, 2017 Отговорено Ноември 5, 2017 @blr, а, ето къде били червените уоруици Звъннах в представителството на динакорд в Пловдив относно онези струни ямаха по-горе. "Във връзка с изчерпване на наличностите ли е тази промоция?", "Не, в системата ни излизат 84 комплекта", така че е възможно да са поотлежали някоя и друга година по складовете. @evernas, по същество си прав. В годините съм сменял десетки сетове. Почти всички са били стоманени, най-често ротосаунд. Но нали ти казвам, последния път не бях във възторг. Има и нещо друго, преди няколко дни взех нова тояга, никак нелош инструмент, но който е купувал нещо втора ръка е наясно, че обикновено струните, с които идва, са пълен леш. Наскоро се преместих и апаратурата ми се намира в друг град, тук засега свиря единствено акустично. Каквито и да взема, като ги сменя, няма да мога да преценя що за стока са. За 20-25 кинта няма да се разоря. Ще рискувам с ямахата. Цитирай
blr Отговорено Ноември 6, 2017 Отговорено Ноември 6, 2017 @blr, а, ето къде били червените уоруици Не съм имал предвид точно тези струни, отстъпките важат за всичко, което продаватат. Последното лято изкарах с това: https://musicdivision.bg/bass-guiatars/bass-strings/Rotosound-RB45-Rotobass-045-105-Nickel-On-Steel При покупка на 5 комплекта цената става съвсем приемлива. Цитирай
Recommended Posts