Jump to content
Българският форум за музиканти

Billy Sheehan - задължителни видео ДВД уроци за всеки!


Baby Thomas

Recommended Posts

Преди има-няма седмица изгледах двете ДВД-та на Billy Sheehan - Basic Bass & Advanced Bass. Не са много нови (от 2006 г.), но сега им дойде реда. ;) Имаше МНОГО интересни и полезни неща, както за начинаещи, така и за напреднали. Смятам, че екипът отлично се е справил със задачата си, за разлика от доста други в техните предимно гледай_ме_къф_съм_добър уроци.

 

billy_sheehan_bass_basic_dvd.jpgbilly_sheehan_bass_advanced_dvd.jpg

 

Обръща се внимание на елементарни неща като избор на бас китара, бейсик настройка на тона, дължина на колана и т.н., та чак до особености при настройката на компресора и специфика на dual pickup/dual AMP сетъпа и целия му рак.

 

Също така инфото е доста достъпно и интересно поднесено. Малко ме издразни прекомерното използване на думата бейсик и производните й (та чак до basically basic bass :D ), но имаше и разни други яки като fancy-shmancy licks. :metalist:

 

 

Смятам, че е едва ли не задължително за всички начинаещи. А и не само. Хайде, приятно! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво Цецо. Чудя се дали да не направим една тема с полезни материали. Най-вече видео уроци, книги, че дори и албуми от които човек трябва да се учи да свири на бас?

Какво ще каже многоуважаваната бас управа на форума за идеята ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това трябваше да е направено отдавна, но...важното е, че има ентусиасти за това и вероятно ще се реализира. Такава тема (и то пинната) трябва да има във всеки раздел. Аз опитах преди 3 години да направя широка тема за барабанните двд-та, но ударих на остър и студен камък. Дано тук се случи, аз също ще се замисля сериозно над материала, който имам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз бих се радвал и ние да участваме с видео-уроци по някои теми, свързани с баса. Като се започне от смяна наструни и се свърши до... Защо само линкове? Убедих се, че измежду нас има много талантливи и знаещи хора. Вместо да копираме чуждото, бихме могли и да създаваме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники, разбира се, че може! Обаче, имайте предвид, че всякакви линкове към торенти и т.н., за продукти, които изрично не са упоменати като free, си заминават. Иначе, тук са важните и полезни неща в раздела:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/70013-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-aan/

 

Чувствайте се свободни да допълвате по собствена преценка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Били Шиън доколкото си спомням в уроците посвирваше и на китарка тук таме и то така че да те откаже да свириш :)))Голям е изруд :metalist:

Пък за уроците отдавна трябваше да има теми за всеки инструмент в неговия раздел.Има задължителни уроци и както каза колегата blr не е лошо и да са българи за да е по-разбираемо пък и има доста напреднали хора от които има какво да се учи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Лелееее колко железо за този как да се изразя странен звук.....Видяхте ли му еквалейшъна на 500 ватовите глави Хартке....Така не съм се настойвал и в най- смелите си напивания.Определено неподръжаем звук.. Иначе свири дедо, та пушек се вдига...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа нищо по въпроса какъв басист е, но скоро го гледах в G3 /нямаше да го позная, че е той ако не беше баса в този...умопомрачителен цвят :D / и зверски ме изкефи как пя La Grange....не че ZZ Top е върха на вокалните постижения, но има готин тембър :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.