Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Преди има-няма седмица изгледах двете ДВД-та на Billy Sheehan - Basic Bass & Advanced Bass. Не са много нови (от 2006 г.), но сега им дойде реда. ;) Имаше МНОГО интересни и полезни неща, както за начинаещи, така и за напреднали. Смятам, че екипът отлично се е справил със задачата си, за разлика от доста други в техните предимно гледай_ме_къф_съм_добър уроци.

billy_sheehan_bass_basic_dvd.jpgbilly_sheehan_bass_advanced_dvd.jpg

Обръща се внимание на елементарни неща като избор на бас китара, бейсик настройка на тона, дължина на колана и т.н., та чак до особености при настройката на компресора и специфика на dual pickup/dual AMP сетъпа и целия му рак.

Също така инфото е доста достъпно и интересно поднесено. Малко ме издразни прекомерното използване на думата бейсик и производните й (та чак до basically basic bass :D ), но имаше и разни други яки като fancy-shmancy licks. :metalist:

Смятам, че е едва ли не задължително за всички начинаещи. А и не само. Хайде, приятно! :)

Отговорено

Браво Цецо. Чудя се дали да не направим една тема с полезни материали. Най-вече видео уроци, книги, че дори и албуми от които човек трябва да се учи да свири на бас?

Какво ще каже многоуважаваната бас управа на форума за идеята ? :)

Отговорено

Това трябваше да е направено отдавна, но...важното е, че има ентусиасти за това и вероятно ще се реализира. Такава тема (и то пинната) трябва да има във всеки раздел. Аз опитах преди 3 години да направя широка тема за барабанните двд-та, но ударих на остър и студен камък. Дано тук се случи, аз също ще се замисля сериозно над материала, който имам.

Отговорено

А аз бих се радвал и ние да участваме с видео-уроци по някои теми, свързани с баса. Като се започне от смяна наструни и се свърши до... Защо само линкове? Убедих се, че измежду нас има много талантливи и знаещи хора. Вместо да копираме чуждото, бихме могли и да създаваме.

Отговорено

Ники, разбира се, че може! Обаче, имайте предвид, че всякакви линкове към торенти и т.н., за продукти, които изрично не са упоменати като free, си заминават. Иначе, тук са важните и полезни неща в раздела:

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/70013-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-aan/

Чувствайте се свободни да допълвате по собствена преценка. ;)

Отговорено

Били Шиън доколкото си спомням в уроците посвирваше и на китарка тук таме и то така че да те откаже да свириш :)))Голям е изруд :metalist:

Пък за уроците отдавна трябваше да има теми за всеки инструмент в неговия раздел.Има задължителни уроци и както каза колегата blr не е лошо и да са българи за да е по-разбираемо пък и има доста напреднали хора от които има какво да се учи.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Отговорено

Лелееее колко железо за този как да се изразя странен звук.....Видяхте ли му еквалейшъна на 500 ватовите глави Хартке....Така не съм се настойвал и в най- смелите си напивания.Определено неподръжаем звук.. Иначе свири дедо, та пушек се вдига...

Отговорено

Доколкото разбрах от обясненията използва отделно LH1000 само за ниските. Тия от 500 явно са само за средни :)

Отговорено

Не мога да кажа нищо по въпроса какъв басист е, но скоро го гледах в G3 /нямаше да го позная, че е той ако не беше баса в този...умопомрачителен цвят :D / и зверски ме изкефи как пя La Grange....не че ZZ Top е върха на вокалните постижения, но има готин тембър :)