Baby Thomas Публикувано Октомври 20, 2011 Share Публикувано Октомври 20, 2011 Преди има-няма седмица изгледах двете ДВД-та на Billy Sheehan - Basic Bass & Advanced Bass. Не са много нови (от 2006 г.), но сега им дойде реда. Имаше МНОГО интересни и полезни неща, както за начинаещи, така и за напреднали. Смятам, че екипът отлично се е справил със задачата си, за разлика от доста други в техните предимно гледай_ме_къф_съм_добър уроци. Обръща се внимание на елементарни неща като избор на бас китара, бейсик настройка на тона, дължина на колана и т.н., та чак до особености при настройката на компресора и специфика на dual pickup/dual AMP сетъпа и целия му рак. Също така инфото е доста достъпно и интересно поднесено. Малко ме издразни прекомерното използване на думата бейсик и производните й (та чак до basically basic bass ), но имаше и разни други яки като fancy-shmancy licks. Смятам, че е едва ли не задължително за всички начинаещи. А и не само. Хайде, приятно! 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 Така, така, задължителни "четива"! Евала, Цецко, за напомнянето! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 Браво Цеци ...Евала!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 (Редактирано) Кефи надписа "Bass player advisory-explicit concepts" Редактирано Октомври 20, 2011 от serengeti 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 Браво Цецо. Чудя се дали да не направим една тема с полезни материали. Най-вече видео уроци, книги, че дори и албуми от които човек трябва да се учи да свири на бас? Какво ще каже многоуважаваната бас управа на форума за идеята ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sasho_Crasho Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 Това трябваше да е направено отдавна, но...важното е, че има ентусиасти за това и вероятно ще се реализира. Такава тема (и то пинната) трябва да има във всеки раздел. Аз опитах преди 3 години да направя широка тема за барабанните двд-та, но ударих на остър и студен камък. Дано тук се случи, аз също ще се замисля сериозно над материала, който имам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Октомври 20, 2011 Share Отговорено Октомври 20, 2011 А аз бих се радвал и ние да участваме с видео-уроци по някои теми, свързани с баса. Като се започне от смяна наструни и се свърши до... Защо само линкове? Убедих се, че измежду нас има много талантливи и знаещи хора. Вместо да копираме чуждото, бихме могли и да създаваме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Октомври 21, 2011 Share Отговорено Октомври 21, 2011 Ники, разбира се, че може! Обаче, имайте предвид, че всякакви линкове към торенти и т.н., за продукти, които изрично не са упоменати като free, си заминават. Иначе, тук са важните и полезни неща в раздела: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/70013-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-aan/ Чувствайте се свободни да допълвате по собствена преценка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Октомври 21, 2011 Share Отговорено Октомври 21, 2011 Били Шиън доколкото си спомням в уроците посвирваше и на китарка тук таме и то така че да те откаже да свириш ))Голям е изруд Пък за уроците отдавна трябваше да има теми за всеки инструмент в неговия раздел.Има задължителни уроци и както каза колегата blr не е лошо и да са българи за да е по-разбираемо пък и има доста напреднали хора от които има какво да се учи. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Drago91 Отговорено Ноември 23, 2011 Share Отговорено Ноември 23, 2011 Може ли да се уточним на лично съобщение, ако може да ми ги пратиш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stranen Отговорено Януари 15, 2012 Share Отговорено Януари 15, 2012 билито показваше едни много яки арпежи за бас по 4-те струни на едно видео в youtube Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Май 3, 2012 Share Отговорено Май 3, 2012 Едно готино видео, в което Били говори за последните промени в риг-а си: http://www.youtube.com/watch?v=0_KY6SiI1gY 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Май 3, 2012 Share Отговорено Май 3, 2012 Лелееее колко железо за този как да се изразя странен звук.....Видяхте ли му еквалейшъна на 500 ватовите глави Хартке....Така не съм се настойвал и в най- смелите си напивания.Определено неподръжаем звук.. Иначе свири дедо, та пушек се вдига... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Май 3, 2012 Share Отговорено Май 3, 2012 Доколкото разбрах от обясненията използва отделно LH1000 само за ниските. Тия от 500 явно са само за средни 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Май 7, 2012 Share Отговорено Май 7, 2012 Не мога да кажа нищо по въпроса какъв басист е, но скоро го гледах в G3 /нямаше да го позная, че е той ако не беше баса в този...умопомрачителен цвят / и зверски ме изкефи как пя La Grange....не че ZZ Top е върха на вокалните постижения, но има готин тембър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts