Warcast Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Другари, имам следното питане: пробвал ли е някой от вас да свири със струни от комплекти различни размери? Например: първа, втора и трета са ви от комплект 9/42, четвърта, пета и шеста са ви от 10/46. Дайте някакви отзиви за подобни експерименти, ако сте правили. Мерси Цитирай
Svanio Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 (Редактирано) Правил съм го, стори ми се гадно, правих един път, щото ми се свиреше, беше 2 през нощта, бях скъсал много струни и имах само друг размер под ръка. Изгря слънце, легнах, в 10часа отидох и си купих нови струни. Ако случаят ти не е такъв, не се занимавай излишно с глупости Редактирано Октомври 10, 2011 от buy&sell Цитирай
Joel Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Чесно казано нямам идея какво ще стане, но може ли да попитам (от чисто любопитство) как стана така, че имаш по 3 струни и от 2та комплекта? Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Вече единствено използвам струни от различни комплекти, ако при поставянето на нови прееба 1ва. В такъв случай купувам комплект с резервна такава(Rotosound/Vinci) и използвам само нея, а останалите пазя за по-черни дни. 1 Цитирай
badValue Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 те фирмите си правят такива комплекти "Light/Regular" 9-46 earnyBall и d'Addario имат вярвам всички правят 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Това е същото като да си купиш "фабричен" комплект 9-46. Доста хора го ползват, смятам и аз да минавам изцяло на него, че с 9-42 са ми рехави басовите и няма яко джъ-джъг. 1 Цитирай
Warcast Отговорено Октомври 11, 2011 Автор Отговорено Октомври 11, 2011 Благодаря много за отзивчивостта. И аз питам от гледна точка на плътните баси и по-стегнатото джъг-джъг Joel, не е станало, просто ми е интересно какво ще стане и съвети от по-опитни хора ми излизат по-евтино от два комплекта струни. Цитирай
Mairomaster Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) И аз го мислих преди време варианта, но като скъсах 2 пъти за отрицателно време първа струна 9-ка и реших, че направо ще си карам на 10-ки. До сега с 10-ки никакви проблеми съм нямал, може би като изключим това, че като не съм свирил дълго време и докато свикнат наново пръстите и наболяват малко и по-големите бендове стават по-трудно. Но иначе си е доста практичен вариант, много хора свирят така. Редактирано Октомври 11, 2011 от Mairomaster Цитирай
Nevermore Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 Правя го и още как. Шестака е с 10-48, седмака е 10-46, като седма е 0,62. А за тези които късат първа често (0,09 или 0,10) предлагам да ес запасят. Около 2 лв е цената на резервна струна. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 От няколко години свиря само с Elixir 9-46 и съм повече от доволен. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 А за тези които късат първа често (0,09 или 0,10) предлагам да ес запасят. Около 2 лв е цената на резервна струна. А тези дето късаме пета често (0,36) какво да правим ... Цитирай
stomanow Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 ^ Оправете си китарите .Късал съм 2-3 пъти пета на една стара китара и проблема се реши с фино изпиляване на леглото на бриджа.Най-вероятно и при теб проблема е сходен,просто не е нормално да късаш пета. Цитирай
Nevermore Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 А тези дето късаме пета често (0,36) какво да правим ... Дани, ти ли си това?? Доста често срещан проблем забелязвам, най-вече при собственици на марката Cort. Цитирай
preIbanez Отговорено Октомври 13, 2011 Отговорено Октомври 13, 2011 Бях гладал в нета някакъв пич обясняваше че комплектите по принцип са сбъркани защото всяка струна оказва различно налягане в строй и тем подобни неща. Човека предлагаше комплекти с много по-различни размери от общоприетите. Може и да има право. Идеята е интересна. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Октомври 13, 2011 Отговорено Октомври 13, 2011 ^И ти си чел това значи. Само че докато стигна до предполагаемата част, където пише откъде да си поръчаш, ми се завива свят от многото цветове. 1 Цитирай
Recommended Posts