Jump to content
Българският форум за музиканти

Warcast

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Warcast

  • Рожден ден 01/30/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Warcast's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Марински, мерси. Честно казано, предпочитам да си намеря читав volume потенциометър, на който мога да прегледам и сравня параметрите и кривите, отколкото да базикам електрониката толкова. Първо, защото не знам как ще се разберат с активната електроника (признавам, тая част от физиката не ми е много силна ), а и предпочитам да си имам и леко намаленото като възможност. Мерси много, все пак.
  2. Много благодаря. А откъде мога да си ги набавя?
  3. Мили колеги, имам следния проблем. Имам много приятен тон, когато при хай гейн намаля потенциометъра на китарата почти до нулата. За да е още по-фина настройката на тона, обаче, ми трябва потенциометър (логаритмичен, разбира се), който да е с много плавна крива, за да мога да си настроя тона точно както желая. Може ли някой да ми помогне какъв пот да търся и къде? Много благодаря предварително.
  4. Лично аз не бих препоръчал използването на вградените ефекти на която и да е програма. Не че няма добри неща, но ако става дума за вокал, бих си натеглил един куп VST ефекти и бих експериментирал с тях. А пък на Адоб дистъра точно е пълен боклук Waves имат прекрасни неща, що се отнася до динамична обработка. Мен поне ми уйдисват В замундата по едно време беше излязъл Waves Mercury или нещо от сорта. Добра порция ВСТ-та са. Успех.
  5. Warcast

    Gilmour blues

    Някоя добра душа ще сподели ли с мен акордите на парчето, понеже много мразя да вадя. Много мерси
  6. Warcast

    Въпрос

    Хетфийлд на много места съм го виждал да държи перото с два пръста, което вероятно означава, че просто го държи както му е удобно в случая. А наистина има много китаристи, които го държат с три пръста, Франк Гамнбале например. С една дума, хващай го както ти е кеф и действай.
  7. Washburn X 50 PRO-FE -> Firesound 2 -> Peavey ValveKing 212 с ЕQ в лупа. Имам и един ривърб на Берингер, който вероятно и той ще отиде в лупа.
  8. Нек. Ван Дим, солото може да ми изпъкне и ако включа волюм бууста, за да изпъкне над всичко като сила. Благодаря за насоките, момчета (предполагам)
  9. Здравейте, колеги и за много години! Имам следното питане. Наскоро си закупих Peavey Valveking 212 - изключителна машина, супер як звук (поне мен ме кефи, де . Срещам обаче трудности да си настроя така лийд тона, че да не е толкова рязък (biting ми идва на ум). Свиря с Washburn X-profe, която красавица е с EMG 81/85 - в комбинация с кубето гейн с лопата да ринеш. Подхвърлете някакви идеи как да звучи хем плътно и тежко, благодарение на гейна, хем да не са ми толкова отсечени атаките. Мерси рпедварително.
  10. Звучи приятно, само защо фуса ти е изнесен толкова вляво?
  11. Warcast

    Setup change?

    Към питащия: знаеш ли как да си провериш интонацията и имаш ли свестен тунер? Ако си сложиш новите струни, интонацията ти е вярна, нямаш бръждене и височината те устройва, няма за кво да ходиш на лютиер. Макар че, доколкото разбрах, досега си свирил в ре с девятки струни, което ще рече, че са били бая хлабави, по мои изчисления. СЛожи ги, остави ги да легнат както трябва и пиши какъв е резултата, недей да бързаш с лютиера. Поздрави!!
  12. Warcast

    Хъмбъкери

    Горе- долу разбрах, мерси!
  13. Warcast

    Хъмбъкери

    Колеги, имам следния въпрос: защо хъмбъкерите имат много по-ниско ниво на шума от единичните адаптери? Поразрових се и това, което разбрах е, че понеже посоките на двете намотки са противоположни, един вид сигналите от тях попадат в противофаза (деструктивна интерференция. Питам: как става така, че шумовете попадат в противофаза, а сигналът от струната - не. Предварително благодаря на хората с повече инженерна мисъл от моята
  14. Някой неотдавна беше споменал, че много зависи дали едва докосваш струните или стържеш яко. То това май си зависи и от инструмента и адаптерите. В смисъл - Ингви едва ги докосва, щото на 24 килоома адаптери дори да кихнеш, докато свириш, ще излезе някакъв тон , докато ако ти е малко по-ниско съпротивлението, може да се наложи да си малко по-старателен в стърженето. Поне така си мисля.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.