Jump to content
Българският форум за музиканти

Warcast

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Warcast

  1. Марински, мерси. Честно казано, предпочитам да си намеря читав volume потенциометър, на който мога да прегледам и сравня параметрите и кривите, отколкото да базикам електрониката толкова. Първо, защото не знам как ще се разберат с активната електроника (признавам, тая част от физиката не ми е много силна ), а и предпочитам да си имам и леко намаленото като възможност. Мерси много, все пак.
  2. Много благодаря. А откъде мога да си ги набавя?
  3. Мили колеги, имам следния проблем. Имам много приятен тон, когато при хай гейн намаля потенциометъра на китарата почти до нулата. За да е още по-фина настройката на тона, обаче, ми трябва потенциометър (логаритмичен, разбира се), който да е с много плавна крива, за да мога да си настроя тона точно както желая. Може ли някой да ми помогне какъв пот да търся и къде? Много благодаря предварително.
  4. Лично аз не бих препоръчал използването на вградените ефекти на която и да е програма. Не че няма добри неща, но ако става дума за вокал, бих си натеглил един куп VST ефекти и бих експериментирал с тях. А пък на Адоб дистъра точно е пълен боклук Waves имат прекрасни неща, що се отнася до динамична обработка. Мен поне ми уйдисват В замундата по едно време беше излязъл Waves Mercury или нещо от сорта. Добра порция ВСТ-та са. Успех.
  5. Warcast

    Gilmour blues

    Някоя добра душа ще сподели ли с мен акордите на парчето, понеже много мразя да вадя. Много мерси
  6. Warcast

    Въпрос

    Хетфийлд на много места съм го виждал да държи перото с два пръста, което вероятно означава, че просто го държи както му е удобно в случая. А наистина има много китаристи, които го държат с три пръста, Франк Гамнбале например. С една дума, хващай го както ти е кеф и действай.
  7. Washburn X 50 PRO-FE -> Firesound 2 -> Peavey ValveKing 212 с ЕQ в лупа. Имам и един ривърб на Берингер, който вероятно и той ще отиде в лупа.
  8. Нек. Ван Дим, солото може да ми изпъкне и ако включа волюм бууста, за да изпъкне над всичко като сила. Благодаря за насоките, момчета (предполагам)
  9. Здравейте, колеги и за много години! Имам следното питане. Наскоро си закупих Peavey Valveking 212 - изключителна машина, супер як звук (поне мен ме кефи, де . Срещам обаче трудности да си настроя така лийд тона, че да не е толкова рязък (biting ми идва на ум). Свиря с Washburn X-profe, която красавица е с EMG 81/85 - в комбинация с кубето гейн с лопата да ринеш. Подхвърлете някакви идеи как да звучи хем плътно и тежко, благодарение на гейна, хем да не са ми толкова отсечени атаките. Мерси рпедварително.
  10. Звучи приятно, само защо фуса ти е изнесен толкова вляво?
  11. Warcast

    Setup change?

    Към питащия: знаеш ли как да си провериш интонацията и имаш ли свестен тунер? Ако си сложиш новите струни, интонацията ти е вярна, нямаш бръждене и височината те устройва, няма за кво да ходиш на лютиер. Макар че, доколкото разбрах, досега си свирил в ре с девятки струни, което ще рече, че са били бая хлабави, по мои изчисления. СЛожи ги, остави ги да легнат както трябва и пиши какъв е резултата, недей да бързаш с лютиера. Поздрави!!
  12. Warcast

    Хъмбъкери

    Горе- долу разбрах, мерси!
  13. Warcast

    Хъмбъкери

    Колеги, имам следния въпрос: защо хъмбъкерите имат много по-ниско ниво на шума от единичните адаптери? Поразрових се и това, което разбрах е, че понеже посоките на двете намотки са противоположни, един вид сигналите от тях попадат в противофаза (деструктивна интерференция. Питам: как става така, че шумовете попадат в противофаза, а сигналът от струната - не. Предварително благодаря на хората с повече инженерна мисъл от моята
  14. Някой неотдавна беше споменал, че много зависи дали едва докосваш струните или стържеш яко. То това май си зависи и от инструмента и адаптерите. В смисъл - Ингви едва ги докосва, щото на 24 килоома адаптери дори да кихнеш, докато свириш, ще излезе някакъв тон , докато ако ти е малко по-ниско съпротивлението, може да се наложи да си малко по-старателен в стърженето. Поне така си мисля.
  15. Благодаря много за отзивчивостта. И аз питам от гледна точка на плътните баси и по-стегнатото джъг-джъг Joel, не е станало, просто ми е интересно какво ще стане и съвети от по-опитни хора ми излизат по-евтино от два комплекта струни.
  16. Мда, прав е Lathron, вий какво има из нета. Иначе не е лошо да си поекспериментираш сам. А и обърни внимание при какъв хват какъв звук извличаш. Ако например "режеш" струните с перото, т.е. свириш под лек наклон на перото спрямо струната, металургиите могат доста да ти дращят (въпрос на предпочитание и търсен звук, разбира се). Най-добре почни да свириш нещо и без да променяш настройките по китарата и усилвателя псотепенно почни да увеличаваш наклона на перото, пък виж какво ще излезе.
  17. Другари, имам следното питане: пробвал ли е някой от вас да свири със струни от комплекти различни размери? Например: първа, втора и трета са ви от комплект 9/42, четвърта, пета и шеста са ви от 10/46. Дайте някакви отзиви за подобни експерименти, ако сте правили. Мерси
  18. Warcast

    Alexi Laiho Sound

    Сега може да ви изненадам, може и да ме обявите за малоумен, обаче много зависи и какви EMG адаптери ще си вземете. Лаихо звук можете да докарате и с най-обикновените 81/85, обаче много зависи дали са по-стари (напр. от края на осемдесетте години) или нещо по-новичко. Бях при Вальо Градинарски преди дни и сравнихме адаптерите на моята Washburn (2002 година) с едни негови чудеса от преди тридесетина години, да кажем. Нищо общо - изобщо не е звука на EMG, с който сме свикнали. Така че - Лаихо звук - само с многобандов еквалайзевр (щото тоя пич има баси прецизните среди), безумно висок гейн и нататък вече си връткате по усилвателите, докато го намерите. Успех, струва си усилията.
  19. СПоред мен умората ти идва от прекалено много стискане на грифа. Може да звучи тъпо, обаче за да се отпуснеш, пробвай да свириш въпросните акорди с вибрато (за практика). Мисля, че по този начин щеш-не щеш ще си отпуснеш малко захвата. И да, изнеси си палеца малко по-нагоре, смятам, че ще ти е по-удобно.
  20. Имам нужда от помощ! Моля, препоръчайте ми някой учител по електрическа китара в София - не съм се занимавал тук и нямам представа към кого да се обърна. Занимава ми се с рок, блус, метал. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.