Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема за лютиери в раздела "изработка и ремонт"


Recommended Posts

Всяка втора тема в този раздел е "помогнете...", "кажете лютиер от...", затова предлагам да се сложи като важна, тема за лютиерите в България и всеки да пише онези, които препоръчва, така че цялата информация да е на едно място. Ако сте съгласни, макар че по този начин ще се рекламира дейността на дадени хора, но това и сега се прави, но координатите им са разпръснати из целия под-форум, направо да я драсна темичката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е наистина да се отвори такава тема и всеки лютиер там (ако желае) да си даде координати (и задължително населено място) и с какво точно се занимава. Защото наистина преди няколко дена ми се наложи да издиря телефон на един човек за изработка на специфичен инструмент, а все още не съм успял. Знам, че са претрупани от работа и нямат много време за нови поръчки, но наистина ще е по-добре да са синтезирани, както темата за Музикалните магазини.

 

'Дет се вика да излезнем от анонимност :)

Разбира се се всеки по желание. Никои не ги насилва :)

 

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лютиерите едва ли биха имали нещо против, мисля точно обратното. Това ще е реклама на дейността им, което пък трябва да се реши от ръководството, макар че това и сега става. Идеята е само да бъде подредено и пиннато най-горе в раздела под заглавие "лютиери-основна дейност и координати" или нещо подобно.

Аз имам и задна мисъл с тази тема, вид благодарност към двама души, които са ми помагали пряко, но и с дистанционни консултации, което ще рече безплатно, особено в последната доста стресова ситуация преди дни. Така че колко ще спечелят тези хора, ако имената им не са пръснати, а събрани в отделна тема, е много спорен въпрос.

 

поздрави

Вихрен

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен с vihro, защото наистина такава тема ще бъде повече от полезна. Аз също съм издирвал лютиери, тъй че съм повече от "За" за такава тема :)

 

Ако трябва някаква помощ, казвайте :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Така и не се разбра кой е най-добрият :D

...и сега сякаш има само един :unsure:

 

П.П.:

Нали щяхте да я чистите и отключвате (старата тема)? Вече май мина повече от година.

Нова тема е по-доброто решение ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Мдам. В новата тема да пишат само лютиерите ... всеки спам и :offtopic-001: на сметището в Суходол или Цалапица. И аз старата тема я четох и се отказах на 3-тата страница точно заради това, кой е по-по-най ... предпочитам да го гледам с Бате Енчо събота сутрин :)

 

Айде ... лютиерите, Вие сте!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^А може и отделна тема за всеки лютиер, в раздел "Лютиери" ;) Така няма да става кочина, освен ако лютиерът не е прасе :coolp:

 

Колкото повече се замислям, толкова повече ми се струва страхотна идеята. Помислете и вие :thumbs_up:

 

Темата няма нужда да я прави самият лютиер, всъщност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми е да се постнат имена и контакти на хора, чиито услуги сме използвали и сме доволни и да се боцне най-горе, а не да ровим с търсачката. Темата може да е затворена и да се допълва от модератор. Същата работа както за музикалните магазини, както Жоро по-горе каза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Разбрах те, но в магазина купуваш нещо, което вече ти е известно/ясно, а при лютиера е възможно да получиш услуга, различна от очакваната ;)

 

Аз не бих избирал лютиер по местоживеене и име, а по качество на работа, цена, специализация, (...). Има такива, които се занимават само с щрайхове, други са специализирани предимно в акустичните инструменти, трети са добри в електрониката, четвърти правят (почти) всичко и т.н., и следва най-важното - мнението на клиента.

 

Не пречи да има тема-справочник, но разделче, с отделна тема за всеки майстор ми се струва особено много полезно :)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стига че ни свалят кожите с космическите цени на услугите си,а сега ще им правим и безплатна(постоянна) реклама!Ако бях собственик или акционер(на сайта),никога не бих го позволил!Най малкото, няма да е честно към останалите,които си плащат...

Редактирано от rockozaurus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям Свилен с изказването:

 

Не пречи да има тема-справочник, но разделче, с отделна тема за всеки майстор ми се струва особено много полезно

 

За всеки, да си има тема в отделен подраздел "Лютиери и техници", защото ще е малко пренебрежително например да ги изключваме и хората занимаващи се и с изработка на разни други "джаджи" (оти китара без джаджи си е парче дърво с неколко тела, не визирам класическите). Има хора като Валяка, Ники , Дими, Галин и още знайни и незнайни самодейци правещи велики неща! Таз тема наистина трябва сериозно да се обсъди и да се вземе някакво решение. Лично аз съм твърдо ЗА направата на подраздел в "Изработка и ремонт" където всеки занимаващ се с тези неща да си пусне отделна тема и там хората ползвали услугите му да изказват мнение специално за него/нея (по едно време се навърташе една девойка рисуваща с аерограф) ... ибаси романа написах :greenangel:

 

Ето даже ще дам един пример темата за д-р Стамат (а.к.а. BassTrafic) още веднага може да се прехвърли в новия раздел (ако се направи) ... Стамате ни съ сърди, наиш, че си те бичъм :blush:

 

Поздрави!

Герги

 

П.П. Към @rockozaurus, тези дето си плащат си плащат за реклама в банерите. Не знам за някой от от изброените от мене хора по-горе, както и лютиерите да си плащат, че са пуснал тема с това, което правят! Ако греша моля да ме извините!

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rockozaurus - изобщо не мисля, че цените им са неоправдани. това си е фина работа, която отнема много време, изискват се големи ресурси - вложения в умения и оборудване, а пазарът въобще не е голям. никой не те е вързал да купуваш - всеки сам си преценява как ще балансира фактори като "време", "пари", "качество" и т.н. и дали ще се опита да си оправи китарката сам или ще я занесе на професионалист.

 

та аз също съм "за" да има такъв раздел! целта на сайта е именно да бъде в услуга на музикалната общност, нали :)

 

но наистина трябва да се помисли по въпроса за някакво заплащане, било то и еднократно. най-малкото защото в противен случай всеки самозванец ще тръгне да си рекламира съмнителната дейнсост, щот нали е аванта. а също и защото не всеки майстор е навлязъл в цифровата епоха и много хора си намират клиентите главно офлайн...

 

та в тази връзка предлагам за признатите спецове, които активно пишат във форума, тази реклама да бъде безплатна - един жест на благодарност за това, че споделят опита си с нас, простосмъртните, и редовно помагат с добри съвети на нуждаещите се :) за останалите - нека има някаква такса, еднократна или ежегодна.

 

освен това си представям в обновения сайт да има отделна страничка с каталог на майсторите - кратко описание на дейността им, детайли за връзка, както и линк към тема за всеки от тях в споменатия вече раздел във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора .... хора ..... не говорим за реклама, а просто да се създаде нов раздел където лютиери и техници да представят своите произведения, както контакти и т.н. Никой не говори за реклама ... обрЪкахме темата май.

 

Та накратко какво искаше да каже @vihro : да се създаде подраздел "Лютиери и техници" в "Изработка и ремонт" и там всеки от тях да си създаде тема с координати, занимания и представяне на изработени неща, или идейни проекти и там хора сблъсквали се с тях да дават мнение.

 

Каква реклама, какви 5 лева ... "Просто в "Изработка и ремонт" темите са толкоз разхвърляни, че май трябва да се прочете един абзац на един поет, седящ ми в профила :)

 

Надявам се ме разбрахте!

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стига че ни свалят кожите с космическите цени на услугите си,а сега ще им правим и безплатна(постоянна) реклама!Ако бях собственик или акционер(на сайта),никога не бих го позволил!Най малкото, няма да е честно към останалите,които си плащат...

 

Не мисля, че някой сваля кожи на когото и да е било, просто защото да се използват услугите на лютиерите далеч не е задължително. Ако същите си имат клиенти, значи цените им са ОК. Ако пък не, сами да си вадят изводите!

 

А колкото до създаването на тема, мисля, че е добра идея, но при едно условие! А именно, съответните сами да си дават координатите и то ако решат, чe искат. Защото далеч не всички хора биха желали такива неща като личните им телефони, адреси и тн, да бъдат публикувани и по този начин достъпни за всеки.

Разбира се, това си е лично мое мнение, най добре е заинтересованите от евентуална такава тема да си пишат сами какво мислят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.