Jump to content
Българският форум за музиканти

Ikarium Project


Recommended Posts

Ето линка към сайта ми. Ще се радвам на коментари. Нещата на сайта са демо в доста ранен стадии и са записвани със сравнително евтина и не толкова професионална техника.

 

http://ikarium-project.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, много здраво! Много пълни дълбочината на вокала, предполагам, че това е хеликонски ефект, страхотно се е получило, допада ми, интересна мелодична линия, а пък същевременно твърдо, раздвижено звучене :thumbs_up: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Чух първите две песни и моят коментар е следният:

Липсва идея и вдъхновение. Музиката не грабва именно по тази причина. Вокалните линии - също, а на моменти избиват на монотонни попски напеви. Аранжиментът е тромав. В резултат двете песни са неотличими дори помежду си на първо слушане.

Добрите неща са казани по-горе. Техническата част е много добре за сурово демо със забележката, че цялостният саунд е мега клиширан и e добре да се търси нещо по-специфично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз благодаря за коментарите. Все пак това е авторска музика и тя е нашето отражение пред вас. Имайки предвид, че сумарно правим над 300 килограма само тримата, няма начин да не е тромаво. :greenangel: За добро или лошо стилът няма да променяме и ще се придържаме към него, защото това е авторската ни музика, а това е ужасно важно и определящо за нас. :)

 

П.П. По вокалите се работи, по аранжиментите също. Това за идеята и вдъхновението не го разбрах много добре. За да има 9 парчета, все нещо се е случило, за да прокара идея и вдъхновение и да ги има като факт. Ще помоля за точна и ясна дефиниция на думите "клиширано" и "специфично", за да знаем в каква насока да работим.

Не се дразним на критиката, не разбирайте погрешно моя коментар, но моля, когато критикувате да бъдете обективни, а не просто - Мииии, тооо, яко, но не точно, щото конкретиката на морфологията на структурата в мелодиката е основана на клише, което може да е специфично като цяло, но не! Искаме да разберем критиката ви, защото тя е важна за нас, а не да видим коментар, който аха да е потупване по рамото, а тотално заличава направеното от нас. Нямайте милост, но нека разбираме защо.

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря отново за коментарите. За вокалите съм съгласен- записвани са вкъщи и поради наличието на гневни съседи няма голяма динамика на изпяването (мрънкани са тихичко). За аранжиментите няма какво да кажа- правени са както сме си ги представяли в момента. Със сигурност може доста да се подобрят и това ще стане в близко бъдеще. За вдъхновението няма да се съглася- парчетата са правени с любов и настроение. Като цяло материала е суров и непретенциозен. Обичаме такъв тип музика и я свирим с удоволствие. Записите са домашни и както казах нещата са записвани с много скромна техника затова и не пледираме, че са на добро ниво. И това ще бъде поправено. Като цяло парчетата са израз на моментни настроения и емоции, и в тях сме вложили (или поне сме се опитали) всички тези неща.

Голямо мерси на всички съфорумници за Like-овете във Facebook. :) Искрено сме благодарни за support-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер адекватна реакция на критиката ми, което предизвиква уважение и съм длъжен да изясня неясното в думите ми.

 

1. Липса на вдъхновение.

Моят критерий за този тип музика е да грабва като я чуеш за пръв път. В случая песните стоят "наредени", няма живот, няма ясна мелодия. Не хваща и не ти остава в главата. Вие, разбира се, не може да осъзнаете това, защото знаете всяка нота.

Пример: подобни на вас са Murder of Crows, репетират до Генщаба. Една песен съм чул, но ме удари като чук от раз.

 

2. Клиширан звук.

Да чуеш няколко групи и да не ги различиш една от друга.

Подобен саунд съм чувал от почти всяка подобна група.

 

3. Специфичен саунд.

Чуеш ли нов материал на една група, то веднага да познаеш коя е тя още преди да си чул вокала.

Пример: Тайп О Негатив

Редактирано от D`Earth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я пак?

Кажи, че не те кефи-да те разберем всички.

Ама да се впускаш да говориш за вдъхновение, при условие, че не правиш разлика между вдъхновение и твоите музикални предпочитания е смешничко ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между четенето на постове успяхме да добавим още две нови парчета (пак сурови демо записи) с които общия брой става 11. :) Надявам се след като изчистим всички проблеми с аранжиментите (най-вече на барабаните по които има доста работа) да ги запишем в студиото на другата ми група Wartime и нещата да станат малко по-завършени т.е. поне да са истински дема. Още веднъж благодаря за съпорта и мненията ви.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух първите две, наъ-горните, но само донякъде. В композициите се наслагват жокални линии, сола... по едно време си рекох, ье сигурно не съм спрял прежде слушаното парче от бутона за пускане и спиране, но не беше това. Много претоварено, но по принцип след налични идеи, има още поне половината от работата да се свърши по композиция и аранжименти, а то си е тегавко и леко досадно, но необходимо: махат се части, заменят се, променят се, структурира се градация и т.н., все пак творчески неща.

 

Като за демо си е съвсем прилично. Вокалите наистина малко като напоизмеждудругото са сложени, така да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасно много се надявам горният коментар да не е подигравка след молбата ми да се пише разбрано, защото е доста обидно ако е така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен специално ми харесват парчетата, като идея, както се казва.

 

Според мен проблемът до голяма степен е в аранжимента и смесването, защото се получава наслагване в средата на вокал, барабани, соло китара, китара, клавир, което теоретично би звучало по-добре при по-внимателно разпределение на инструментите в спектъра (и аранжимента разбира се може да се поосвободи или да се промени - соло китарата/вокалът/клавира да не са в една и съща октава поне, изпълнявайки различни като ритмика и хармонична комбинация линии).

 

Има потенциал - ще се ослушвам с кеф за следващите версии :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с hologram и D`Earth - има още да се работи към подобряване. Но все пак като за начало песните са горе долу добре, и да се надяваме, че след време ще изкарате нещо наистина добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моето мнение е подобно на казаното в пост # 11 - имам чувството,че слушам няколко парчета едновременно, пълна какафония и дисонанс, такива изгъзици наистина не бях слушал никога, според мен това няма нищо общо с музиката :)

 

Сега да не почнете да ми цъкате минуси, изказвам искрено мнение, нали затова е темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.