anomandrus Публикувано Август 25, 2011 Публикувано Август 25, 2011 Ето линка към сайта ми. Ще се радвам на коментари. Нещата на сайта са демо в доста ранен стадии и са записвани със сравнително евтина и не толкова професионална техника. http://ikarium-project.com/ 3 Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Август 25, 2011 Отговорено Август 25, 2011 Яки са нещата, Ванка Много си криеш гласа зад ефекти обаче. Поне на мен ми се струва прекалено. Цитирай
valitchy Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Браво, много здраво! Много пълни дълбочината на вокала, предполагам, че това е хеликонски ефект, страхотно се е получило, допада ми, интересна мелодична линия, а пък същевременно твърдо, раздвижено звучене Успех! Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 7, 2011 Автор Отговорено Септември 7, 2011 Мерси за коментарите! Цитирай
D`Earth Отговорено Септември 9, 2011 Отговорено Септември 9, 2011 Чух първите две песни и моят коментар е следният: Липсва идея и вдъхновение. Музиката не грабва именно по тази причина. Вокалните линии - също, а на моменти избиват на монотонни попски напеви. Аранжиментът е тромав. В резултат двете песни са неотличими дори помежду си на първо слушане. Добрите неща са казани по-горе. Техническата част е много добре за сурово демо със забележката, че цялостният саунд е мега клиширан и e добре да се търси нещо по-специфично. 2 Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 9, 2011 Отговорено Септември 9, 2011 И аз благодаря за коментарите. Все пак това е авторска музика и тя е нашето отражение пред вас. Имайки предвид, че сумарно правим над 300 килограма само тримата, няма начин да не е тромаво. За добро или лошо стилът няма да променяме и ще се придържаме към него, защото това е авторската ни музика, а това е ужасно важно и определящо за нас. П.П. По вокалите се работи, по аранжиментите също. Това за идеята и вдъхновението не го разбрах много добре. За да има 9 парчета, все нещо се е случило, за да прокара идея и вдъхновение и да ги има като факт. Ще помоля за точна и ясна дефиниция на думите "клиширано" и "специфично", за да знаем в каква насока да работим. Не се дразним на критиката, не разбирайте погрешно моя коментар, но моля, когато критикувате да бъдете обективни, а не просто - Мииии, тооо, яко, но не точно, щото конкретиката на морфологията на структурата в мелодиката е основана на клише, което може да е специфично като цяло, но не! Искаме да разберем критиката ви, защото тя е важна за нас, а не да видим коментар, който аха да е потупване по рамото, а тотално заличава направеното от нас. Нямайте милост, но нека разбираме защо. Поздрави, Вик 2 Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 10, 2011 Автор Отговорено Септември 10, 2011 Благодаря отново за коментарите. За вокалите съм съгласен- записвани са вкъщи и поради наличието на гневни съседи няма голяма динамика на изпяването (мрънкани са тихичко). За аранжиментите няма какво да кажа- правени са както сме си ги представяли в момента. Със сигурност може доста да се подобрят и това ще стане в близко бъдеще. За вдъхновението няма да се съглася- парчетата са правени с любов и настроение. Като цяло материала е суров и непретенциозен. Обичаме такъв тип музика и я свирим с удоволствие. Записите са домашни и както казах нещата са записвани с много скромна техника затова и не пледираме, че са на добро ниво. И това ще бъде поправено. Като цяло парчетата са израз на моментни настроения и емоции, и в тях сме вложили (или поне сме се опитали) всички тези неща. Голямо мерси на всички съфорумници за Like-овете във Facebook. Искрено сме благодарни за support-a. 1 Цитирай
D`Earth Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 (Редактирано) Супер адекватна реакция на критиката ми, което предизвиква уважение и съм длъжен да изясня неясното в думите ми. 1. Липса на вдъхновение. Моят критерий за този тип музика е да грабва като я чуеш за пръв път. В случая песните стоят "наредени", няма живот, няма ясна мелодия. Не хваща и не ти остава в главата. Вие, разбира се, не може да осъзнаете това, защото знаете всяка нота. Пример: подобни на вас са Murder of Crows, репетират до Генщаба. Една песен съм чул, но ме удари като чук от раз. 2. Клиширан звук. Да чуеш няколко групи и да не ги различиш една от друга. Подобен саунд съм чувал от почти всяка подобна група. 3. Специфичен саунд. Чуеш ли нов материал на една група, то веднага да познаеш коя е тя още преди да си чул вокала. Пример: Тайп О Негатив Редактирано Септември 10, 2011 от D`Earth 1 Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 Я пак? Кажи, че не те кефи-да те разберем всички. Ама да се впускаш да говориш за вдъхновение, при условие, че не правиш разлика между вдъхновение и твоите музикални предпочитания е смешничко . 3 Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 10, 2011 Автор Отговорено Септември 10, 2011 Между четенето на постове успяхме да добавим още две нови парчета (пак сурови демо записи) с които общия брой става 11. Надявам се след като изчистим всички проблеми с аранжиментите (най-вече на барабаните по които има доста работа) да ги запишем в студиото на другата ми група Wartime и нещата да станат малко по-завършени т.е. поне да са истински дема. Още веднъж благодаря за съпорта и мненията ви. Поздрави! 2 Цитирай
hologram Отговорено Септември 10, 2011 Отговорено Септември 10, 2011 Чух първите две, наъ-горните, но само донякъде. В композициите се наслагват жокални линии, сола... по едно време си рекох, ье сигурно не съм спрял прежде слушаното парче от бутона за пускане и спиране, но не беше това. Много претоварено, но по принцип след налични идеи, има още поне половината от работата да се свърши по композиция и аранжименти, а то си е тегавко и леко досадно, но необходимо: махат се части, заменят се, променят се, структурира се градация и т.н., все пак творчески неща. Като за демо си е съвсем прилично. Вокалите наистина малко като напоизмеждудругото са сложени, така да има. Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 12, 2011 Отговорено Септември 12, 2011 Ужасно много се надявам горният коментар да не е подигравка след молбата ми да се пише разбрано, защото е доста обидно ако е така! Цитирай
synchu Отговорено Септември 12, 2011 Отговорено Септември 12, 2011 На мен специално ми харесват парчетата, като идея, както се казва. Според мен проблемът до голяма степен е в аранжимента и смесването, защото се получава наслагване в средата на вокал, барабани, соло китара, китара, клавир, което теоретично би звучало по-добре при по-внимателно разпределение на инструментите в спектъра (и аранжимента разбира се може да се поосвободи или да се промени - соло китарата/вокалът/клавира да не са в една и съща октава поне, изпълнявайки различни като ритмика и хармонична комбинация линии). Има потенциал - ще се ослушвам с кеф за следващите версии 3 Цитирай
Dan Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 Съгласен съм с hologram и D`Earth - има още да се работи към подобряване. Но все пак като за начало песните са горе долу добре, и да се надяваме, че след време ще изкарате нещо наистина добро. 1 Цитирай
Явор тъпото Отговорено Септември 13, 2011 Отговорено Септември 13, 2011 И моето мнение е подобно на казаното в пост # 11 - имам чувството,че слушам няколко парчета едновременно, пълна какафония и дисонанс, такива изгъзици наистина не бях слушал никога, според мен това няма нищо общо с музиката Сега да не почнете да ми цъкате минуси, изказвам искрено мнение, нали затова е темата! 1 Цитирай
Recommended Posts