Somebody Публикувано Август 2, 2011 Публикувано Август 2, 2011 (Редактирано) Какви са плюсовете и минусите на тези две нещица. Някой има ли някое от тях, та да сподели? Ясно е, G-Major-a изисква допълнителни инвестиции, не предлага запис, наслагване и т.н. Или предлага? В ytube за съжаление инфото е оскъдно. Става дума или за домашно свирене (за което вече имам Korg Pandora PX4D) или за любителско - в студио/мазе/таван/вила и т.н. Като цени не са много различни... Като качество... от една страна с G-Major свири Кирката, от друга за не съм Кирката, а любител и вероятно GT-10 ще е по-подходящ? Редактирано Август 2, 2011 от Somebody 1 Цитирай
DILETANT Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 G major e рак-процесор, т.е. инсталира се в рак и се управлява с MIDI контролер, за който ще трябва допълнително да се набуташ. Освен това няма кривочи (драйвове и дисторшъни). BOSS GT-10 e Floor процесор, слага се на пода и натискаш педалчетата за смяна на пресетите. Има кривочи. В твоя случай BOSS-a е по-удачен. Цитирай
metalhammer Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 Всъщност стана ми интересно - кой е Кирката ? Цитирай
Somebody Отговорено Август 2, 2011 Автор Отговорено Август 2, 2011 А качеството на звука на GT-1 как е, някой има ли такова чудо? Иначе за мейджъра - да, затова написах, че си трябват още инвестиции, които веротяно, при мен, не само, че няма да си струват, ами напротив. Ще ме лишат от наслагване и запис - за репетиции и т.н. На мен лично ми се струва един по-качествен Корг Пандора с педали? Или греша? Това, което ще жертвам е мобилност... но нали си имам и Пандората, все пак :-) Цитирай
ho6imin Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 На Кирката звука преди да стигне от G-major до ушите на бай Пенчо от първия ред,минава през още поне 5 цифрена сума. По темата-имам приятел,който пердаши с G-major,уточнявам,че свири поп музика-звукът му е безкомпромисен! Но и това не е отговор на въпроса ти.Докато не пробваш сам,няма да си наясно кое ще ти върши работа Цитирай
Somebody Отговорено Август 3, 2011 Автор Отговорено Август 3, 2011 Мдааа. Някой беше постнал снимки от концерт на според него известна група, за мен неизвестна. Те си свиреха с BOSS при това беше GT-3, ако не се лъжа. Което би трябвало да означава, че звука е доста качествен. Май нещата клонят по скоро към Boss-a, поне засега. За любител би бил доста по-полезен, може би? Цитирай
Arcturus666 Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Да аз сложих въпростните снимки на Katatonia-достатъчно известна група за почитателите на тази музика.Tе свириха с ужасно учукан GT-3.Opeth пък забиват с GT-8,GT-10.Много банди свирят с процесори,които са висок клас все пак, но както отбеляза колегата по-горе- това което чуваме е само крайния резултат.Останалото ,което в повечето случай не се и вижда на сцената прави магията.Там е скъпотията. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Boss-а е по-удачният вариант,за това което търсиш,той би ти свършил по-добра работа.G-Major-а реално е жесток,но в комбинация с хубава лампова техника,тогава стават "чудесата".Взимай си Boss-а и си свири с кеф и здраве. Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Двете джаджи имат различно предназначение! Ако ще сравняваш Босс-а с нещо, гледай G-System! Цитирай
musicman Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 ^ Е, не е от ранга на G-system. Едното струва 800 лв. другото е 2-3 бона. Препоръчвам за домашна употреба и потребител, който не е наясно как да направи звука си - Boss-a G-magor има по-малко ефекти но са по-качествени. Препоръчва се за напреднали потребители, които са наясно как работят ефектите. Там няма EZ сетъп и уизарди, нито има аудио интерфейс. Направено за профита. Цитирай
renegat Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 (Редактирано) Да аз сложих въпростните снимки на Katatonia-достатъчно известна група за почитателите на тази музика.Tе свириха с ужасно учукан GT-3.Opeth пък забиват с GT-8,GT-10.Много банди свирят с процесори,които са висок клас все пак, но както отбеляза колегата по-горе- това което чуваме е само крайния резултат.Останалото ,което в повечето случай не се и вижда на сцената прави магията.Там е скъпотията. Понеже имам и харесвам Boss GT3 и мислих за ъпгрейт до GT 8 и GT 10, следователно много съм си играл с тях и съм ги сравнявал, разликата между звука, повтарям- само звука, не е голяма от 3- ката до 10- ката. Новия естествено има симулации, дисплей, цифров изход и ред други не дотам потребни приложения. Но най- ме кефи GT-3. Удобен и бърз е с достатъчно възможности. Разбирам защо го ползват хората. G- major е по- скоро периферия. Може много да поукраси нещата, но трябва стабилен драйв, поне от неговия клас, за да има смисъл изобщо, и разбира се- апаратура в която да звукнат. А разликата между BOSS и Korg Pandora PX4D (което също имам) е ОГРОМНА! Все едно сравняваш да речем добра жигула и средeн мерцедес. И двете са коли и могат да вървят достатъчно бързо за да те убият, но има разлика Ще я усетиш, като почнеш да свириш с GT 10 Редактирано Август 3, 2011 от renegat 1 Цитирай
Somebody Отговорено Август 3, 2011 Автор Отговорено Август 3, 2011 Да, последните постове затвърждават и моето собствено мнение. Днес прегледах и AX3000G както и VOX Tone LAB. Общо взето нещата отиват твърдо към BOSS GT-10. Между другото, има нов, хубав магазин за такива неща и Ибанец, зад Булбанк - "MCI". Не е много голям, но има доста нещица ;-) Цитирай
rummy2002 Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 (Редактирано) Можеш да видиш и Роктрон Utopia G-200 мисля,че втора ръка върви на същите пари като GT-10,но като драйв специално мене ме кефи много повече,а също и някой Digitech 2120 където имаш и лапма в преампа! Сории ако съм малко но тъй като видях че си гледал и други неща.Поздрави и успех! Редактирано Август 3, 2011 от rummy2002 Цитирай
Heartman Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 И аз съм за Бос-а.Има много възможности докато G-major е за участия с добра апаратура където да го ползваш,не че Бос-а не е за лайв, но може да го ползваш и вкъщи и навсякъде. Цитирай
Recommended Posts