Jump to content
Българският форум за музиканти

Chains - Black Clouds (студио)


Recommended Posts

Първо и преди всичко - браво... Саундът на отделните инструменти, вкл. и вокала, на мен много ми хареса... И изпълнението също.... Изкефих ви се доста!

 

Какво бих подобрил ако съм на ваше място -

 

Липсва ми достатъчно контраст...

 

Примерно - по време на върсовете - този риф, който свири цялата банда след всяка вокална фраза, е страхотен ....и идвайки след пеенето, направо би следвало да хваща за топките. Чудесно, но някак дали заради пренапомпания като компресия звук, или чисто аранжиментно - някак не се получава "удар" при появата на този риф. Има го това готино усещане, но някак е "изядено" и ограничено. Образно казано - една вълна в морето ти се струва голяма, когато се намираш в падината преди или след нея. Ако всичко е само преливащи една в друга големи вълни, в един момент ти се струва монотонно.

 

Мнението ми не знам колко е меродавно, защото аз не съм фен на точно този стил музика, но пък - не ви пречи да го споделя

 

Поздрави и всичко най-добро за бандата ви!

 

0:58-0:59 - има някакво сериозно разминаване между инструментите ритмически... китарата изостава от ударните... Този проблем го има и на други места, макар и не така голям като в този пасаж .. Според мен трябва много внимателно да следите за такива неща, и да се изчистват - дали ще е с нов запис, или ще се "дошлайфат" в студиото - въпрос на подход. Защото част от красотата на този вид музика иде точно от перфектния синхрон, и дори малки разминавания веднага се усещат...

 

Това би ми било второто подобрение :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо благодаря за критиката. :) Ще я вземем предвид. Единственото, което не можем да открием (досега търсихме с китариста) е въпросното разминаване. Би ли доуточнил какво точно имаш предвид?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо благодаря за критиката. :) Ще я вземем предвид. Единственото, което не можем да открием (досега търсихме с китариста) е въпросното разминаване. Би ли доуточнил какво точно имаш предвид?

 

Ами слушайте внимателно... Има го както на 0:58, така и на 1:45 и на 3:19... Според мен има изоставане на китари от ударните... поне аз това чувам. Следващия риф (след 2-рата изпята фраза) пък си е напълно окей. Така е и със останалите куплети.

 

На средностатистическия слушател няма да му направи впечатление. Обаче покрай работата в студио, записи и мъка да станат както трябва, човек развива гаден слух, който ги улавя такива неща веднага.

 

За да съм сигурен дали нещо на мен не ми се причува, пуснах този пасаж (0:58) и на един колега китарист, и той също веднага реагира като го чу. Май това разминаване се повтаря след всеки първи ред на върса - може би сте копирали инструменталния пасаж от единия куплет за другите 2...

 

Предполагам, че и други от форума ще го потвърдят :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко олд скул Хеви! Песента е добра. Имам някой забележки относно микса. Китарите са ми много силни за сметка на барабаните, и баса. Истински Хеви свучи ако е обратното( поне според мен).

 

За последната година според мен сте се развили много! Поздравления!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се е получило, имам обаче две основни забележки:

1.Много плоско ми звучат барабаните, липсва им дълбочина и според мен сте се престарали с рязането на ниските им честоти (много плякат).

2.Вокалът също съска малко повече, според мен малко деесър ще му се отрази добре.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 още един фен. :girl_witch::punk_guitar: метъъъл !

Много ми хареса. Към звукът - вероятно може и да по-добре и акцента също, но закваската я има в съществени количества.

Бих си купил албум :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен вокалът ми седи малко като кръпка, т.е. чисто като звучене не се блендва в микса.

 

П.П. Иначе ми хареса много :)

Редактирано от Trysth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.