RZArector Публикувано Юли 4, 2011 Share Публикувано Юли 4, 2011 Днес сложих на китарата ми нов bridge адаптер (Alnico III предполагам, свален от американски HW1 страт). Адаптера е единичен. Останалите два адаптера (нек и средния) са си стоковите. Те са керамични, единични, китайско производство. След като включих китарата (Squier Affinity Strat с SSS конфигурация), новият адаптер сам си звучи чудесно, когато 5-степенния превключвател е на пета (bridge) позиция. Проблемът обаче идва, когато включа на 4-та позиция - Middle+Bridge. Звука става доста по-тих от нормалното и e някак си по-особен (все едно че има съвсем лек хорус ефект, или и аз незнам как да го оприлича). Сега, знам че попринцип на междинните позиции е нормално звука да е леко по-тих и с по-малко шум, но в случая е доста по-тих от колкото би трябвало да бъде. За жичките съм сигурен, че съм ги запоил където трябва! Къде може да е проблема? Дали от това, че на тази позиция се комбинират керамичен с алнико адаптер? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Юли 4, 2011 Share Отговорено Юли 4, 2011 Както казваш си го запоил правилно... Може да пробваш да го отвиеш от винчетата и да го обърнеш - винта на 6-та струна са отиде на първа и обратно. Тогава провери дали има промяна на звука. На стратовете доколкото знам имаше едно подреждане на адапторите където средния е обърнат наобратно така че на 2-ра и 4-та позиция образуват освен humbuker вързване, а и такова разположение на адапторите: N S N S N S Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Юли 4, 2011 Автор Share Отговорено Юли 4, 2011 долу на снимката е електрониката преди смяната на адаптера (снимах си я за спомен с надеждата, че повече няма да ми се налага да я отварям ) http://imageshack.us/photo/my-images/96/squierelectronic.jpg Бялата жичка на адаптера съм я свързал на третата клемичка от ляво на дясно на суича (както си е и стоковия на снимката). Черната жичка съм я лепнал за капачката ма volume потенциометъра, само дето не е на същото място дето са лепнати черните жички на останалите два, а до тях. Преполагам това не е проблем?! Адаптера съм го поставил така както стария (тази "триъгълната част" от неговата основа) да сочи към бриджа на китарата. Попринцип мога да пробвам да го обърна, но на него магнитчетата са му така направени, че едно да е по-издадено нагоре (т.е. да е по-близо до струните), а друго по-ниско...ако ме разбирате . А впрочем точно това търсех, понеже на стария ми адаптер магнитчетата бяха равни и някак си силата на звука на отделните струни беше недотам балансирана. Т.е. ако обръщам по-добре да пробвам с другите два адаптера? Сега друго ми направи впечатление. На тази проблемната позиция (4-та) високите са си добре, но проблема е в ниските. Ето защо тънките струни, макар и тихо си звучат добре, но тези дебелите нещо им се губят ниските честоти и звучат особено. Иначе пак казвам, когато включа само на bridge, адаптера си е супер, нямам забележки. Така че явно е няква несъвместимост с останалите два, но чакам мнения от специалистите пък тогава ще действам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Юли 4, 2011 Share Отговорено Юли 4, 2011 пробвай да размениш местата на 2 та кабела на новия адаптер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 5, 2011 Share Отговорено Юли 5, 2011 Пробвай да го врътнеш, за да чуеш има ли разлика и каква, пък после ще мислиш как да реализираш финалната интервенция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юли 5, 2011 Share Отговорено Юли 5, 2011 (Редактирано) След като включих китарата, новият адаптер сам си звучи чудесно. Колега, ако сравниш сигнала на новия и стария/сменен адаптер, кой е по-силен, като ниво? А сигурен ли си, че новият адаптер е с представения произход, както и че е за бридж позиция? Редактирано Юли 5, 2011 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Юли 5, 2011 Share Отговорено Юли 5, 2011 проблемът ми звучи ми като да са в противофаза адаптерите. наистина пробвай да размениш двете жици на адаптера. иначе някои китаристи търсят този звук и съответно си монтират превключватели за фазата на адаптерите... ако имаш място в китарата и ти се дупчи пикгарда, можеш да си сложиш и ти едно двуредово ц/к ключе - или няколко... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 5, 2011 Share Отговорено Юли 5, 2011 Обърната е фазата,обърни магнита и става като другите. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 5, 2011 Share Отговорено Юли 5, 2011 +1 за противофазно свързване. Размени жиците и ще се оправят нещата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Юли 5, 2011 Автор Share Отговорено Юли 5, 2011 е, след толкова единодушни отговори е ясно, че ще се обръщат жичките . Тук няколко дена ще си дрънкам така, както си е, защото сложих и нови струни, пък и си ползвам бридж позицията напоследък само. Но като разменя жичките ще пиша какъв е ефекта, обещавам @ Slacoth: Не съм сигурен, кой е по-силен, но мисля че горе-долу са еднакви по сила. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Август 22, 2011 Автор Share Отговорено Август 22, 2011 здравейте, чак сега отворих китарата (понеже реших да си сменя и струните) и направих както ми казахте - размених кабелчетата, т.е. черната отиде на превключвателя (суича), а бялата е маса и отиде на капачката на потенциометъра. Добрата новина е че се получи, вече и комбинацията от мидъл и бридж адаптер си звучи както си му е реда! Единствено ми се наложи да удължа черното кабелче с друго парче 7-8 см кабелче, понеже беше късо. Надявам се това няма да повлияе негативно на сигнала? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts