Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)
Нет, это машина не можна работает в это режиме работи. Она предвидена только линейного сигнала.

:D А Я тоже хочу спрашивает - что по - точна представляет ета машинку, какви дела она сделает. Она падобна компрессоре будеть или Я проста обаркался? Извините меня если Я задал неправильнъйми въпросами пожалуйста...Я можна тоже и падежъйми не нагласил как требует - они очень многами и не запомнил...

Редактирано от Telerig
  • 2 weeks later...
Отговорено

Това е до някъде копие на крънч бокса на mi audio, леко подобрено от мен дистърче.

Подобни като зсучене са дист+ на мхр, оцд-то на фултон, донякъде ДС1 на бос и куп подобни ефекти.

Отговорено (Редактирано)

Ето една машна, която правя:

Това е копия на TUBEMAN 2 на Hughes & Kettner ... е, има някой промени :girl_witch: и допълнения, който по моя преценка са за добро.

TM%201.jpgTM%202.jpg

TM%203.jpgTM%204.jpg

Малко семпли (M&D Studio):

1. От изхода "To power amp" в крайния усилвател на Marshall JCM900 SL-X (директо в RETURN-а, с което се елиминира преампа на Marshall-а), през кабинет 1960A (4 x G12T75 Celestion), с микрофон SM57.

Семпъл 1

Семпъл 2

Семпъл 3

2. От изхода "To mixer" линейно (директно в пулта)

Семпъл 4

Семпъл 5

Семпъл 6

Китарата, с която са записани семплите е ТАЗИ.

Още инфо за преампа

Кутията е масивна, доста здрава, прахово боядисана със ситопечат. Преампът върви със собствено захранване, във вид на адпатерче от тип вконтактръгникутийка :recourse: .

ЦЕНА: 390 лв.

Ако не ме примързи ще драсна още някой друг семпъл, защото машината има доста възможности, а не е само за рокаджийски звук.

За тези, които не са се срещали с оригинала, малко повече информация - триканален преамп с едно ECC83.

КАНАЛИТЕ:

Всеки канал (clean crunch lead) си има индивидуални настройки, които не си влияят взаимно. CLEAN канала има настройка Volume. Така са я кръстили от H&K и аз запазих означението, но по скоро е GAIN. При ниски нива (до 12 часа) тона е доста изчистен и бистър (Семпъл 3 - двете чисти китарки). При максимално ниво става плътен и с лек драйв (семпъл 3 - соло китарката, но без първите две хватки - те са на крънч канала). Вторият, CRUNCH канал, лично на мен ми е любим - Семпъл 2 и 4. При ниски нива на гейна става един много ясен чист тон, подходящ за кънтри или чисти китари с лек драйв. Първите два отсвира от солцето в Семпъл 3 са с този канал при gain около 1 часа и леко намален волюм на китарата. Освен gain има и индивидуален волюм за балансиране с другите канали. Третият LEAD канал е ... лиид канал :) . Тук освен gain и volume е добавена функцията voicing - честотна корекция на средите. Над 12 часа изрязва среди и звука става по металждийски - смемпъл 2, а под 12 е с повече среда.

Характерно и за двата драйв канала крънч и лиид е, че гейна се регулира в много широки граници, при това без да е омазан в максимума, а при ниски нива китарата е почти чиста. Трите канала може да се настроят така, че да има три чисти канала, но с различна окраска. Наименованието clean, crunch, lead също не е абсолютно. За някой блусар спокойно клийн канала може да е за солца при максимален volume, а другите канали за ритмовка. Освен това ако на входа на тюбмена се перне едно тюнскримърист тип педалче :) (TS9, SD1 или нещо като DS1, някой бустер) възможностите се увеличават много. Въпреки, че и така възможностите са големи!

Мастър секшъна се включва честотни корекции ниски/средни/високи и мастър волюм - те вече са общи за трите канала.

На кратно казано за този преамп все един в краката ви стоят всички настройки на един триканален усилвател!

ВХОДОвЕ/ИЗХОДИ

На дали някой ще се учуди да чуе, че машината има вход - един е. Изходите обаче са три. "Direct out" липсва в оригинала. Това е чист, незасегнат от изкривители изход, който може да се подаде към друг усилвател или верига с ефекти, да се запише чистата китара за следващи софтверни гаври с нея или любимото ми - да се върже там тунера, а да не се включва във веригата и да скапва тона преди още да е започнал да бъде скапван от самия ефект :metalist: . "To power amp" - включва се в крайното стъпало на китарния усилвател. Ако такъв няма - в ритърна. Е ..., включвал съм го и директно в китарния вход на усилвателя. При правилна настройка и там може да се изкара звук, но по принцип това е преамп - не драйв. "To mixer" - изход със симулация на китарен кабинет - дректно в пулта, в саундкартата на компа ... Тази машина не е ефектче, а е преамп - затова няма байпас. До някъде "Direct out" може да се възприема като байпас.

Редактирано от fire_garden
  • 2 weeks later...
Отговорено

^^+ 1 за джаджата, която имах честта да пробвам тази вечер (благодарско на firegarden за търпението в късния час)! Нищо не разбирам от техника и изработка и не съм свирил на H&K оригинала, но сама по себе си машинката ме изкефи, което лично на мен ми стига.