Nikifena Публикувано Април 20, 2006 Публикувано Април 20, 2006 Реших тук да ви покажа новото ми творение Направих го за Synchu от форума, а скоро и bobalan ще има такъв. Представлява лампов микрофонен предусилвател с 2 лампи ецц82. Има балансиран вход и изход. Лампите бачкат на около 250 волта. Преама няма активни елемети по пътя на сигнала (транзистори, операционни усилватели). За направата му съм ползвал 1% резистори и кондензатори Wima. Има 2 копчета: гейн и усилване, както и ключета за фантомно, обръщане на фазата и ground lift на задната страна. Днес Synchu записа 1 демо и го поствам тук: http://synchu.muzikant.org/ac_new_pre_up.mp3 Още картинки на преампа може да разгледате на моята страничка: Naudio ПС: очаквам мнения и критики Цитирай
uzeb Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 Убийствен дизайн,перфектен продукт - поздравления! Ако направиш по нататък и за 19" рак ще е чудесно. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 20, 2006 Автор Отговорено Април 20, 2006 Благодаря ти.. като се усъвършенствам и за 19" може да го направя Цитирай
maringtr Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 И пре-ампа и записа на Synchu са супер!!! Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Пи4, евала!! Преби от продукт! Кажи ми по-подробно за какво се ползва GROUND/LIFT прекъсва4а, 4е имам такъв на преампа и 4естно казано не зная каква е разликата! Цитирай
synchu Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Айде и аз да похваля адаша като притежател така да се каже на нулевата бройка Преампът наистина е много много добър (ама не само много, а много много ), което е ушевадно сметам Шумът определено е на приемливо ниво, което също е доста важно, особено като се работи с микрофони и с лампи. Доста е прозрачен и чист, страхотна динамика, но и придава много приятен и мек привкус на звука, както и характерната "маса" (не знам как да го обясня по-добре ). Абе убер як Записът е направен по следния начин - Аз с китара ( ) -> микрофон Студиопроджектс Б1 -> НАудио ПроТюбПре -> пулт -> аудио интерфейс. Китарите са като цяло 2 една малко в ляво, една малко в дясно (и има инцидентни включвания на 3-та). Сложена е съвсем лека компресия (1/2 дБ макс) да обере инцидентни пикове и съвсем лек корус на китарите (ама наистина съвсем лек) в ляво и дясно, за да не е много сух записа. Тва е. Редактирано Април 21, 2006 от synchu Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Записа е супер мания!!! А за продукта какво да кажа освен, че кефи на хартия и звучене!!! Респект! Цитирай
synchu Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Благодарим, както се казва :bravo: to be continued ... Цитирай
Niilo Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Верно, колко пари струва това нещо? Заинтригува ме тая джаджа Много жив звук. Цитирай
synchu Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Няколко уточнения само - това е микрофонен предусилвател, т.е. в него се включва микрофон. И звука зависи не само от него, но и от китарата, микрофона и стаята (инаистина зависи доста от нея!!!) Разбира се тъй като е третия елемент от дълга верига звука или по-точно цвета, който придава предусилвателя е от много голямо значение, но изброените по-горе елементи са поне от същото значение. Не че има някаква "магия" в това да се направи добър запис или не знам си какво висше изкуство, просто уточнявам Цитирай
f1_sound Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Нека и аз да се включа като човекът на чийто техника за първи път бе пробван преампа и фантомното му захранване още преди да стигне до Сънчо и Ники Фена може да потвърди, че казах, че завиждам на сънчо Направихме записи през него и направо през пулта, за директно сравнение разликата беше смайваща абе Ники ще прави и един за мен ама ....... чакам си реда Сънчоооо завиждам тиииииии Редактирано Април 21, 2006 от f1_sound Цитирай
Nikifena Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 не исках да пиша тук цена, ама айде.. Това го написах на Niilo и ще го пейстна тук: Значи този преамп е сравнително скъп. Цената му е около 420 лева. (в зависимост от лампите които намеря) Този преамп има входен траф и изходен. Входният е за съгласуване на импеданса на микрофона и на схемата. Изходният е за получаване на балансиран изход от небалансиран. Цената на 2та трафа е почти 100 лева. За да го направя съм ползвал качественни и скъпи кондензатори на Wima. Конекторите са на неутрик с позлатени пинове. Ламите са каквито намеря на пазара (само нови) За трафовете малко пояснение. Входният и изходният са на фирма ОЕП. Мога да ти намеря и на лундалл (излиза по-скъп преампа поне със 150 лева). Сега за преампа: Оригиналното изделие по тази схема струва 3000$ за двуканален модел (горедолу 1500$ за 1 канал) Аз го продавам около 420 лева, което в долари е около 260$ така само за пояснение Цитирай
adXok Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Ники, имаш голямо бъдеще... не само като басист!!! Аз съм без коментар. То не може и да има. Да му се не види, що се зарезахме с музикалните техники преди толкоз години. Цитирай
synchu Отговорено Април 26, 2006 Отговорено Април 26, 2006 Актуализация. До няколко дни ще направя ъпгрейд на преампа с нови и доста добри лампи (NOS JAN Sylvania 6189W - за маниаците ) и ще постна някой друг запис за сравнение. Цитирай
Recommended Posts