Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

От 2005 г. свиря с една великолепна Kasuga D 250 (Маde in Japan), произведена в началото на 70-те години. Използвам пасивен pick-up в бриджа и външен предусилвател/симулатор за включване към пулта. Когато има възможност добавям и микрофон за по-добър саунд. Предпочитам струни фосфорен бронз на D'Addrio, .013

930651178968dbe2.jpg

0bfc6cd618d1334a.jpg

Редактирано от Fats
Отговорено

не са кои знае какво, но аз съм доволен

10234934352021134611314721613L2GBw2Gfqq08RO0f5TOA.JPG

Cort 7012 - просто дванайсетструнна

Tanglewood TW28SQN - 12-53 стандартна настройка

Stagg SW201BK - 13-56 , daFCGD , Drop C, dadgad и други шантави настройки

NoName - изрязана "класическа" с активна електроника

Руска седемструнна - 10+ 13-56 - нормален ebGDAEB

Кремона с махнати прагчета, найлонови струни

Отговорено (Редактирано)

Factor New Line найлонка :girl_witch:

Купих я наскоро от един приятел дето имаше нужда от пари и сега подрънквам за разнообразие :greenball:

Редактирано от Necrophagist
Отговорено (Редактирано)

Електро - акустична Ovation Applause AE 128. Много удобна за свирене и с много хубав звук. Ей такава:8327.jpg

Някой спомена горе Такамин - един приятел китарист ми ги хвалеше доста, докато накрая не си купи и не пробвах и аз. Не помня конкретния модел, но наистина вадеше страхотен звук.

Редактирано от zombie
Отговорено

^Изглежда много добре! Разкажи повече за нея. Как се сдоби с китарата? Какво ти струваше и заслужава ли си? Как е звука? А материалите и изработката? Китарата изглежда страхотно, а предполагам и звучи много добре. Доста е стара, съответно и дървото е доста отлежало, което според мен може само да допринесе за подобряване на звуковите качества на инструмента. Много красива китара.

Иначе аз имам един Cort ACC15F от вече може би 2 години. Китарата е с електроника Fishman Classic 4. Върщи ми добра работа и през тези 2 години свиря на нея почти всеки ден. Не мислех че ще се привържа толкова към китара. Като изработка и удобство не е кой знае какво, защото е от по нисък клас. Но определено си я обичам. Някак си точно този е инструмента на който се изграждам в момента музикално.

Поздрави! :)

Отговорено

Купих я от съфорумник. Китарата е Клен и махагон. Ръчна изработка. Запазена марка на лютиера е да прави дърворезба на главата на грифа. На мен лично много ми харесва и си е много удобен инструмент. Не е в перфекно състояние но за годините си бива. По-лесно е да се намери в Щатите от колкото в Европа и гледам ,че в USA варира от 500$ до 2800$. Зависи от годината на производство и модела. Не изключвам и възможна по-ниска цена защото някой хора не знаят просто какво продават. Ето и линк с клипче как звучи в действителност:

Моята китара е същия модел но тази е 1979г а мйта е 1974г.

• 2 weeks later...
Отговорено

Аз имам класическа Стаг не си спомям номера,за сега съм доволен но като събера паричики сигурно ще си търся нещо по качестено.

Отговорено (Редактирано)

Имам една стара Кремона, която всъщност е на майка ми. Навремето не е била особено евтина и е значително по-добра от по-евтинките шперплатени кремонки от ония години.

Разбира се, споделя някои от дървенящините характерни за производството на соца, но като цяло доста ми харесва как звучи и не съм намерил по магазините на аналогична цена китара, която да ми звучи по-добре от нея. Не знам, може би наистина с времето инструментите добиват по-приятен звук, а тази е на около 30-40 години. Единствено не харесвам това, че е с размери на на класическа китара, а китарата не е класическа.

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • 2 weeks later...
Отговорено

Здравей те! имам 14 акустични китарки, още от края на 70те.все нещо харесвам и купувам, но най - готина е EAGLE EAW - 755

като не броя електракустичните, игъла също има адаптер който се монтира и сваля мн лесно - адаптер SHADOW

ето и снимка.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1882/64944234329018274213179304029rqIcd4k13F7cwlZN3V3.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2141/6130222785661456161317930285VWdjmJfQD7AfuAJSM9Rj.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2295/205227654202579751113179303001KdNPSFD0vDfrVwxbICU.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2167/143123093012918848981317930325w8XlILIHWNG4XlcRZL79.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2856/21432169518898273411317930342uMcG6FZglmrKcQ8ggsDV.JPG

Отговорено

И аз имам не малко акустични китарки...различни видове, размери и модели...около 12 броя.

Не смея да кажа с точност цифрата, тъй като една две са си с чисто сувенирна стойност, други пък въобще не стават за свирене вече... Не са малко и тези, произведени в България.

Мога да кажа, че все още нямам истински добра и качествена китара.

В момента свиря с един електроакустичен FENDER.