kiik Публикувано Март 31, 2011 Публикувано Март 31, 2011 Знам, че ще ме сдъвчете за тая тема, но да попитам откъде мога да си купя евтин (нов!) хъмбъкер за китарката ми? Вчера обиколих 4-5 от известните муз. магазини и по-евтин адаптер от 150 лева не видях Не търся разбира се нещо кой знае какво, а да кажем някъде докъм 50-60 лв. колкото да става за тресня. И един по-глупав въпрос ако може - тези по-широките адаптери дето са като плочки, също ли са двойни или под хъмбъкер се разбира само този, дето има 2 реда винтчета - тоест визуално се вижда, че е двоен? Цитирай
polaris Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 (Редактирано) И "плочките" и другите които описваш са хмбъкери. Разликата е, че едните са открити, а другите не. Също така, някои от отворените могат да се делят на единични (single coil). Редактирано Март 31, 2011 от polaris Цитирай
asen93 Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 нов за тази цена простто незнам по-добре се ориентирай към раздела "продавам " Цитирай
Yves Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Има и по-евтини от 150, разбира се... На Guitar Tech примерно...не знам точно колко струват, но предполагам 40-60 лв. и между другото не са лоши 1 Цитирай
metalhammer Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 След като търсиш евтин защо не погледнеш раздел продажби за същите пари ще купиш двойно по качествен. Проблема на ниското качество адаптери на пазара е ясен - лоща дефиниция , небалансирани и в повечето случай микрофониращи (дори вакснати някой от тях пак микрофонират във усилена апаратура). Цитирай
Svanio Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 (Редактирано) Wilkinson адаптерите са ти по джоба, ще получиш това, за което си плащаш за тези $. Има ги в "онзи" магазин Но на старо ще намериш нещо по-така за тия пари. Колегата @audio продаваше не лоши адаптери от Епифон за 70лв сет 2 хъмбъкера Разгледай "Продавам" Редактирано Март 31, 2011 от buy&sell Цитирай
boreto Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Младежо, обади ми се на 0888 293 472, ще ти подаря един хъм от мексикански фендер, само трябва да намериш кой да ти го сложи на китарата. Поздрави - Борето Цитирай
Acei Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 за коя позиция ти трябва при магарето (бридж позиция) или при грифа (нек позиция) имам нещо предвид и мога да ти предложа един и то доста приличен пиши на ЛС Цитирай
kiik Отговорено Март 31, 2011 Автор Отговорено Март 31, 2011 За бридж ми трябва, а ми се щеше да е нов (макар че може би по-некачествен за тия пари), защото иначе дали няма да взема дефектно нещо... Ето например на този телефон в по-горния пост ми казаха, че не знаят за какъв форум става въпрос Цитирай
rockozaurus Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Не ми се ще да правя реклама, ама налага се...Щом държиш да са нови, при Капъша има доста прилични "Boston" за около 60лв.Само треба да си от София, или да имаш някой (ако не си)да ти ги закупи и прати.А до колко съм запознат, ако му се обадиш, той също може да ти ги изпрати на даден адрес. Цитирай
kiik Отговорено Април 1, 2011 Автор Отговорено Април 1, 2011 Взех един такъв за 56 лева и тия дни ще го слагам. Знам, че из форума го пишеше някъде, но да питам за какво за 6-те винтчета под струните, нали си има в двата края в болтчета с пружинки които са за повдигане? И още нещо - бобините са увити в черна лентичка около тях, не е ли рисково, че може да се наранят някога? Все пак при вдигнато положение голяма част от страничната повърхност не е защитена отстрани Сигурно са глупави тия въпроси, но не съм имал досега такъв адаптер. На една друга китара си бях слагал навремето двоен, тип "плочка" така да се каже, но той беше капсулован отвсякъде....беше на Хранов и звука си ме кефеше. Дали тоя новия е по-добър, как мислите? Продават ли се още адаптери Хранов всъщност? Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 (Редактирано) 6-те винтчета за да можеш да регулираш колко силно да ти лови звука от всяка струна. Демек ако 3-та струна ти звучи прекалено силна спрямо другите, като навиеш малко болтчето и, така че да се прибере навътре в адаптера, намаляваш силата на звука произлизащ от нея. Черната лентичка е сложена един вид за по-добър външен вид, а и осигорява някаква протекция на намотката. Недей се страхува, че може да се наранят, няма особено как да стане това на практика. Хранов адаптери не съм ползвал, ама по спомени като чели не съм чувал много хубави отзиви за тях. Колегите могат да дадът по-добри мнения. Редактирано Април 5, 2011 от MDFk Имаме правила за цитиране, прочети ги и ги спазвай моля! Цитирай
мегатон Отговорено Април 2, 2011 Отговорено Април 2, 2011 Знам, че ще ме сдъвчете за тая тема, но да попитам откъде мога да си купя евтин (нов!) хъмбъкер за китарката ми? Вчера обиколих 4-5 от известните муз. магазини и по-евтин адаптер от 150 лева не видях Не търся разбира се нещо кой знае какво, а да кажем някъде докъм 50-60 лв. колкото да става за тресня. И един по-глупав въпрос ако може - тези по-широките адаптери дето са като плочки, също ли са двойни или под хъмбъкер се разбира само този, дето има 2 реда винтчета - тоест визуално се вижда, че е двоен? Виж този тук ,особено цената. Цък Цитирай
kiik Отговорено Април 2, 2011 Автор Отговорено Април 2, 2011 Това пък какво е? На тая цена една торба адаптери бих си купил, но дали стават за нещо....какво е това 18 лв?? Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 3, 2011 Отговорено Април 3, 2011 (Редактирано) Адаптер е това... И недей мисли, че между адаптер за 18лв. и такъв за 50-60, за колкото търсиш, задължително ще има разлика от земята до небето. Редактирано Април 5, 2011 от MDFk Имаме правила за цитиране, прочети ги и ги спазвай моля! Цитирай
Recommended Posts