Jump to content
Българският форум за музиканти

Firewire Аудио интерфейс, запитване?


CHINOSZ

Recommended Posts

Здравейте, в скоро време мисля да си закупя Firewire Аудио интерфейс, който да захранва едни слушалки Sennheiser HD 280 Pro и един синтезатор който го използвам за миди клавиатура.Спрял съм се на TC Electronic Desktop Konnekt 6, но доколкото забелязах няма миди вход.Не съм много запознат, даже хич с музикалния хардуер попринцип, но според мен няма да мога да си свържа синтезатора посредством MIDI жаковете за да ми се подобри латенцията.Незнам дали съм прав, затова моля за съвет какво точно да си взема в този ценови клас в който е TC Electronic Desktop Konnekt 6?

Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми защото четох в този форум че Firewire е по-добре от USB по ред причини.Аз първоначално се бях насочил към USB, но промених в последствие мнението си и избора на външна звукова карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Firewire е много по-стабилен интерфейс за работа с аудио. Този, който си избрал - TC Electronic Desktop Konnekt 6 е много добър избор. Напиши какъв точно синтезатор имаш. Има ли USB порт? Иначе можеш да си вземеш кабел MIDI to USB и да го използваш за синта. Мисля, че е около 50лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

синтезатора ми е мнооого стар. Yamaha PSR-170 и има само Midi, аз имам такъв кабел от Midi към USB, но си мислех че ако ситезатора ми минава през звуковата карта ще ми намалее латенцията. Виждам че се продава втора употреба и TASCAM FIREONE, която има инструментални входове, и в момента се двуомя дали да не взема нея, нищо че е втора ръка.

Редактирано от CHINOSZ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих казал TCE Desktop Konnekt 6, но се убеди, че FireWire PCI контролерът ти е с чипсет на Texas Instruments (важи за всички). Качеството на Konnekt 6 е доста високо. Имам същия и бих казал, че е по-добър от разните конкурентни му M-Audio например. Въобще TC Electronic интерфейсите са много чисти. Да, няма MIDI I/O, но с един MIDI към USB кабел си решаваш проблема. Така съм го решил и аз (клавир Korg N364). Нямаш грижи. А FW vs USB вече сме го прехвърляли много пъти из форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай дали мидито от синтезатора ще ти минава през звуковата карта или през USB - това няма връзка с латенцията. В латенцията играе роля и звуковата карта, но не и от това от къде идва мидито. Процетора и рамта също са определящи.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ясно, то и аз така съм си решил проблема със синтезатора, но неудобството идва от там че трябва в Cubase да настроя драйвера на Generic Low latency Asio Driver за да ми намалее латенцията до 20 ms, и когато реша да пусна друг източник на звук се бъгва.Winamp-a или другия плеър с който искам да чуя нещо спира тотално.А когато сменя Generic Low latency Asio Driver на Asio DirectX Full Duplex Driver латенцията ми става 81 ms и проблемът с другите източници на звук които пускам на компютъра ми изчезва.Имам 5 GB Ram DDR3 и двуядрен процесор, така че едва ли може по-добре да звучи синтезатора през USB входа, затова си мислех че като мине през Firewire интерфейса ще ми изчезне този проблем.А и да допълня че дъното ми е от по-новите и има вграден конектор за firewire, който проверих и се оказа че е с чипсет на Texas Instruments. И за последно смятате че TCE Desktop Konnekt 6 е по-добър във всяко отношение от TASCAM FIREONE при положение че втория е в по-висок ценови клас?

Редактирано от CHINOSZ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. И за последно смятате че TCE Desktop Konnekt 6 е по-добър във всяко отношение от TASCAM FIREONE при положение че втория е в по-висок ценови клас?

Около 47 пъти. Имал съм възможност за сравнение. По-мътен звук от Таскама не бях чувал. Но - това е лично мое, субективно мнение и не претендира за абсолютна истина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушалковият предусилвател е добър на конекта- ще свърши работа за тези слушалки. За проблеми с мидито си прав, но това зависи от миди интерфейса. Не е латенция, колкото неприятни проблеми с тайминга поради гаден клок. Имах същия проблем с някакъв безименен usb-midi преходник и mpc 1000. После взех motu и всичко заспа. Така че поне m-audio съветвам да вземеш.

Редактирано от doc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно, затова нека питащият избягва кучи марки MIDI-USB преходници, които някои колеги от форума лансират с думите, че нямало значение и че не си струвало да платиш отгоре за друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я някой да хвърли око на това - http://www.thomann.de/gb/presonus_firestudio_mobile.htm

Последно му четох обстойни ревюта и го дават доста яка джаджа, има и възможност да го вземеш за 50 euro по-малко (http://www.thomann.de/gb/presonus_firestudio_mobile_cash_4_trash.htm).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е значи поне от към Usb-Midi конектора съм нацелил качествен, защото съм с M-Audio който първоначално ми се стори скъпичък.Но и аз съм на мнението че по-добре скъпо и качествено отколкото ефтино и некачествено.Благодаря на всички ви за полезните съвети, мисля да не си променям първоначалната ориентация за закупуването на Firewire аудио интерфейс и другия месец смятам да се сдобия с един TC Electronic Desktop Konnekt 6. Ако ако намеря нещо от по-горен клас,дори и втора ръка на TC ще е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.