Jump to content
Българският форум за музиканти

Михаил

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Михаил

  • Рожден ден 09/08/1989

Contact Methods

  • AIM
    Tzar Mihail
  • Website URL
    http://guildwars.headoff.com/news.php
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Interests
    Толкин, книги, PC games, software, медицина, стоматология, биология, химия, Дж.Роулинг, Дъглас Адамс, Клифърд Саймък, Legacy of Kain, Опера, Nightwish, Исихия, Omnia, фолклор...

Михаил's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Мерси! А в Булгаристан има ли къде да ги купя, бих искал да ги пробвам преди да платя? Предполагам всеки музикален магазин, но все пак - от питане не боли.
  2. Здравейте! Имам малък проблем с свиренето, развих някаква остра авитаминоза, вече съм добре де, но ноктите ми станаха много меки и се чупеха нон-стоп, трябваше да ги изрежа, и сега свиренето на китара просто не е същото. В някакво видео видях как един китарист свири, сложил си нещо като напръстници, подобно на изкуствен нокът - нещо като пръстен с малко перце на всеки пръст. Някой има ли представа как се наричат и къде се продават, или са къстъм глезотии?...
  3. Михаил

    Камертон?

    Здравейте. Откъде мога да си купя камертон с който да си настройвам китарата? / 440 Hz? /
  4. Търся учител по блок флейта или дудук, от София. Не изисквам да е професионалист.
  5. Търся си учител от София, един от двата инструмента, а защо не и двата. Още не съм решил кой.
  6. Михаил

    Сола

    Здравейте. Бих желал да ми препоръчате мелодии свирени соло, от един човек, без съпровод и фон, на акустична или еликтрическа китара китара. Скромничко, нали? Ама дотук. Не искам Joe Satriani, Stevie Ray Vaughan, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen,BB king,Eric Clapton,Buddy Guy, Steve Vai, Ritchie Blackmore, Billy GIbbons, Daron Malakian, Steve Holt / изморих се от copy-paste-ване...и останалите изпоствани в темите за любими китаристи.../, по простата причина че съм слушал веке повечето им творби и много от тях не ми харесват. Искам нещо ново.
  7. За да не слагам много линкове, ето направо линка към страницата. Какъв е инструмента на снимката с автора, и на него ли се свири в мелодиите? http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...endid=276707749
  8. Михаил

    Songs Covered By Me

    Браво, харесаха ми. Slav
  9. С бузуки едва ли ще имаш късмет в София, и аз съм търсил. Опитай обаче да потърсиш по тамбура, зная че има поне няколко учителя в София, разликата с бузуки е минимална /в отношение на свирене, като звучене имат доста разлики/.
  10. Михаил

    Соло

    Ами, не зная какъв стил се водят следните, но вчера ми оправиха настроението: The Silent Fool - Erik Mongrain Acoustic guitar Solo - Erik Clapton
  11. Михаил

    Соло

    Обеднял съм и на думи предполагам. "изсвирени само на китара, без друг съпровод" т.е. верният отговор е А, Пешо.
  12. Михаил

    Соло

    Я, ако имате време, дайте някакви линкове към соло музика, но само китара че съм обеднял на идеи. Еликтрички, ама по-меки и акустика искам. Нещо по-спокойно.
  13. Здравейте отново! ПРЕДИСЛОВ - всеки който не го е еня за какво питам и просто му се иска да прави злобно-перверзно/отегчено-нарцистични забележки че има подобни теми... ами - прав ви път, не мога и не искам да ви спирам, само ще помоля да не ми флудите темата, ако толкова ви е зор - PM ако обичате, ще ви игнорирам някой друг път. Отскоро започнах да свиря на китара, доста старичка и тн. но като за начало е перфектна. Вече мога да чета по-бързо табулатурите, уча и заучавам акорди. И като казвам уча, имам предвид че уча сам - с разни книжки под ръка и сайтове... под мишката. Но мисля че не напредвам достатъчно - за два месеца съм се научил да свиря гладко едва 2-3 простички мелодийки а и все се колебая дали пръстите са ми разположени правилно. Утре ще си купувам перце, така - да го пробвам, но ще продължа да свиря с пръсти и много ми пречи това че постоянно бъркам пръстите. Разберете, това не става от липса на концентрация, а от постоянното колебание... затова искам да питам - можете ли да ми препоръчате упражнения за пръстите на дясната ръка, по възможност с видео или поне някаква графика, понеже сам не успявам да намеря това което ми трябва? П.С. Моля, не затваряйте(Админ) и не флудете(всички останали) темичката, ще имам още въпроси и не бих искал за всеки да правя нова такава.
  14. Предложиха ми една Кремона на 5-6 годинки /на старо/, и това може да ми е първата китара. Подходяща ли е ако тепърва ще се уча да свиря? Класическа е, с найлонови струни/нови/?
  15. Не исках да правя още една нова тема, но моята е свързана с тази. Предложиха ми една Кремона на 5-6 годинки /на старо/, и това може да ми е първата китара. Подходяща ли е ако тепърва ще се уча да свиря? Класическа е, с найлонови струни/нови/???
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.