Jump to content
Българският форум за музиканти

kassad

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kassad

  1. Дойде ли поръчката-гледам,че го дават срок една седмица.
  2. Браво,момчета и момичета.Идеята я има и лично мен ме докосна.Успех и не се предавайте.
  3. другите още на са узрели да го чуят братко.Звучи им абстрактно.Диез 9 е най-безболезнения доминант.Само диез 5 му съперничи-О дарлинг акорда.Ама пак зависи от стила де
  4. Просто захвани много яко и въобще не се тормози с подобни въпроси.Важно е само едно-ти да напредваш с времето спрямо себе си.Сравнението с други музиканти също е голям тормоз.
  5. http://videoclip.bg/watch/356445 Careless Whisper
  6. http://www.videoclip.bg/watch/356441 Just The Two Of Us
  7. Браво,чудесно звучите.Чакам още акустик.
  8. какъв мундщук и платък използваш
  9. http://www.youtube.com/watch?v=05ILcFDYYGg Само чуйте украшението на 2 52
  10. Благодаря Ви за коментара.Ясно чувам промяна във височината на тона,направо ме побърква.А,иначе наистина не съм свикнал с тембъра,но явно мелодиката не е настроена както трябва.При свирене с бекинг трак задържаните тонове в ниския регистър са ад.
  11. Здравейте,отскоро се захванах с един привидно лесен инструмент-мелодиката.Всичко е ок,до момента ,в който трябва да задържа един тон за повече от половина нота.Според чувствителния ми слух,тона започва да пада неприятно надолу.Това се случва най-много в ниския регистър.Нямам опит в духовите инструменти,помислих си ,че може да е от непостоянната струя въздух или нещо подобно.Пробвах и с вибрато,заклащане на инструмента-не помага. Възможно ли е да е от евтин инструмент-Walther за 70 лв. Благодаря предварително.
  12. Как правите backing tracks на неравноделни тактове.Band in a Box не върши работа,а нямам време да ги записвам сам.Предварително благодаря.
  13. Имаше една теория-май на Стравински беше,че композицията е замразена импровизация.
  14. Стремежът към оригиналност го разбирам,но защо собствения почерк не се гради върху идеи,стойност на композицията/бас линията/,а трябва да се обръща внимание на външния ефект-това,което няма стойност. Ако ми е за външния ефект си пускам Марая Кери-по бански на концерт.
  15. Благодарение на Silencio игнорирах терцовия тон,и сега свиря само септимовия отдолу под четвъртия/единадесетия/.Получава се двуглас-чиста квинта и звучи читаво.
  16. www.wikifonia.org/node/3660#/Eb/5/1 Това е линк с парчето.Първите четвъртини от първи и трети такт са ми проблемни.Когато те са отгоре като мелодия,кои един или два тона под тях ще звучат правилно.
  17. Стигнах до някои изводи,да видим дали са правилни.Значи ,въпреки,че в Риълбука пише минор 7 ,акордът трябва да бъде sus 4,тоест с доминантова функция.Ultramega ме подсети затова.Но стандартно не ми звучи добре в мелодията да е тон D,а да използвам отдолу за пълнеж до диез и сол бекар,третия и седмия тон на ла доминантов акорд.Звучи ми добре пълнежа да е ми и ла,а отгоре ре.И като го изсвирих така си давам сметка,че може би това е прочутата квартова хармония.Добре,много разхвърляно се изказах.Дано някой ме разбере и посъветва.
  18. Благодаря,съветите ти са ценни за импровизация.Но аз питам за свирене на мелодията/темата в акорди.
  19. Не намерих в нета чисто практични примери,затова моля китаристите да помагат. Забелязах ,че когато в мелодията е четвъртия тон-например D,а акордът е A min 7,не ми звучи обичайната хармонизация с 3th и 7th.Доколкото разбирам основният тон и квинтовия се свирят от баса.Да не би тук да има изключение.Как бихте хармонизирали вие. Същият проблем ми се появи и при хармонизация на умалени акорди.Когато мелодичният тон е различен от състава на dim 7 ,кои точно тонове да избера за да хармонизирам. И накрая да спомена,че ми харесва по-семпла хармонизация-двугласи и тригласи. Сетих се и за още нещо.Понякога хармонизирам само с двуглас-чиста квинта.Това забранено ли е . Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.