Jump to content
Българският форум за музиканти

drumvarna

Members
  • Мнения

    283
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от drumvarna

  1. Аз много успешно разбърквах боя, при последния ремонт Това с барабанчето е яка идея!!!
  2. Информация за микрофони и озвучаване има във форума, но ако бяхте казали още в началото къде ще свирите, щеше да има поне 2-3ма барабаниста които вече са свирили там и щяха да дадат много по- добри и полезни съвети, предвид помещението, озвучаването на клуба, озвучителя и т.н. Ако бяхте дали информация за сета барабани, също щеше да е по- лесно, защото няма смисъл за сет който с чинелите струва малко, да давате много пари за озвучаване, защото микрофоните не могат да компенсират евтините барабани и чинели!!! Та ако споделите кога, къде и с какво ще се случва гореспоменатото мероприятие, аз лично(ако не съм на работа) ще дойда и ще се помъча да ви помогна за озвучаването!!! УСПЕХ!
  3. Попитай Myth Busters - това в кръга на шегата!!! И твърдата и меката повърхност си имат плюсове и минуси и е добре ако репетираш на по- твърда, от време на време да пробваш и на по мека( възглавница и т.н.) и обратното, защото когато седнеш на истински барабани, разликата и от 2-та вида, ще ти се стори доста голяма а и не е добре ръцете да привикват на различен отскок на палката, от този на истинската кожа, но знам че на всички ни е проблем шума в къщи и т.н. Няма по- добре от истинския барабан, така че, открий за себе си кое най- ти се доближава до усещането за истинска кожа и си репетирай на него!!! УСПЕХ!!!
  4. Малко смешни снимки и от мен. За пръв път да ги зглобя като хората и да посвиря малко на тях. Purecussion drum set и Odery Bubinga 13x6.5
  5. drumvarna

    N-Audio Firesound V3

    Аз също го тествах и на работа в бара и в студиото и съм много доволен, забавих се с демото и аз, но да се надяваме следващата седмица да имам повече време и да постна нещо и аз!!!
  6. Семпли следващата седмица, че днес взех камиончето и до края на седмицата нямам възможност, но изглежда прекрасно и ще се пробва и в реални условия съвсем скоро(ще го бодна в моята педалиера за проба на работа за 2-3 песни) Благодаря на Ники за доверието и за помощTа!!! УСПЕХ!!!
  7. До няколко дена ще взема една бройка да я тестваме в студиото с Mesa Boogie - Dual Rectifier + 4 x 12 Mesa Cabinet s vintage 30 и ще запишем семпли, които ще кача после обезателно тук!!! http://www.facebook.com/#!/pages/Studio-Pacific/282044298490156 http://www.pacific-studio.net/
  8. Аз останах много приятно впечатлен от въпросната марка, особено от малък "Бубинга" сет с 18-ка каса!!! Посвирих и на големия сет, който е бреза и звучи превъзходно, трябва да се видят и пробват от всеки, аз като голям фен на "Пърл" останах задоволен от "Одери" и с нетърпения чакам да чуя и барабанчетата и като нищо може да грабна едно "Бубинга" 14х6.5
  9. Вихро, направо се засрамих от думите ти ) Много се радвам, че е имало файда от думите ми, ти си от малкото хора които ме възприемат сериозно и обръщат внимание на заключенията ми, благодаря за което!!! За колегата и моя съвет е да не пресвирва и да обясни малко по- подробно какво точно е свирил 4-5 часа, за да се даде по- коректен съвет. п.с. Всеки са го боляли китките и краката , къде от пресвирване, къде от неправилни постановки!!! Успех от мен
  10. Аз след нов опит, малко му хванах цаката и мисля че още 10-тина пъти като донастройвам с него ще се получат нещата, даже си сверих моите тонове на които настройвам аз барабаните на какви единици на машинката отговарят, даже за 10-ката тома, ни съвпадат настройките. Скоро се надявам най- накрая да мога да споделя едно видео, какво съм постигнал по= слух с барабанчето и с томовете и касата с машинката настроена, ама все не остава време!!! Успех на всички!!!
  11. Бро, аз докато си намеря тоновете на които настройвам кожите и определения интервал м/у бойна и резонаторна се мъчех с всички размери, сега ми отнема към 4-5 мин. за да настроя който и да е от томовете или барабанчето, но с касата( като най- голям от всички барабани) все още срещам трудности, но предпоследния път си открих начин и за нея. Преди няколко дена си купих и Теншън уоча на Тама и честно ми помогна само за касата, настоих я по техните настройки(на Тама)и се получи ОК, обаче с томовете срещнах затруднения(може би трябва повече опит) и си настроих на ухо с тунера отново, но проблеми нямам с размерите, само 16-ката ми отнема повече време бойната кожа. Скоро само да едитна барабаните които записвам, ще постна изцяло суров материал, без това трябва и суб кика да постна като семпли, че съм обещал! Ако имаш някакви по- специални въпроси и аз мога да помогна, ще се радвам много! Успех с 12-ките, а марката според мен, няма значение, единствено амортизираната кожа се настройва по- трудно и ако има проблем с механиката, може да се растройва по- бързо барабана!!
  12. Колкото и да не искам да го кажа и на мен ми издъни баса главата и ми дойде малко в повече, не отричам нуждата му при този стил музика, ама чак ръкавите ми на ризата трепереха от баса!!!(С мен беше човек който не беше музикант и той сподели същото, стига с тези мнения за озвучители, щом на някой им е било ОК, супер, но зщо трябва всеки да си мълчи за нещо което не му е допаднало) Може би, това че бях близо до колоните е отчасти причината. Иначе и аз съм с отлични впечатления от цялата вечер, напълни ми се душата и главата с музика за известно време напред и вярно дано да ни посетят още барабанисти от ранга на Джоджо!!
  13. Аз заради Върджил изгледах и 2-те клипчета и според мен(макар че го обожавам) не е за тази банда, а тези коментари, че не си исвирил нещата са малко комични!!! За мен лично Манджини е фаворита ,след това Минеман. Дерек Роди много за малко го дадоха и не можах да разбера как се е представил а Томас Ланг не мога да го дишам и направо го пропуснах!! Аз като човек дето никога не е слушал ДТ с огромен интерес изгледах клиповете и ако изберат Манджини може пак да отида на концерт, че предния път си излязох по средата на концерта в НДК, просто не са моята банда и ми беше зор да се мъча да ги слушам!!! Предполагам че на всички фенове им е било трудно да проумеят защо Портной се е махнал, но всеки си има път в живота и т.н. и когато не се чувства ОК, няма защо да мъчи и другите, може така да е по- добре за всички и за ДТ и за Портной!!! Според мен ще изберах някой известен, всички големи за професионалисти и ме съмнява да се правят на герои тепърва!! Дано избора на ДТ да не разочарова феновете и да им се радвате още дълго време!!! Респект и за ДТ и за всички кандидати!!!
  14. И за да е пълна излагацията!!!
  15. Ето едно ново, ама 5 години нередовно свирене водят до тук!!!
  16. Ето 2 снимки след като озвучихме сета и направихме чек. Като приключат записите със сигурност ще кача поне аудио семпъл със и без суб - кика, докато направя някакво свястно клипче!!! Следващата седмица трябва да приключим със барабаните и ще има ново инфо!!!
  17. Вече е официално тестван суб- кика и резултата е доста приятен, даже без пад се оправихме, ама трябваше доста да намалим гейна, но като за сефте нямаше проблеми, клипче снимахме, но да видим как ще се получи да сложим звук, че нещо не ми се отдава, но ще се пробвам да направя нещо!! Ето още 2 снимки от студиото: От утре почвам и аз записи с една варненска хард-кор банда BFH, ще гледам от там да има още инфо и клипче надявам се!!
  18. На Ямаха няма никакви схеми, направо е вързан на обратно говорителя,няма пад и т.н. и ние така направихме и се получи приятно като звук и качество, ама ще видим все пак и в студиото какво ще се получи!!
  19. Просто е вързан на обратно говорителя, с хубав кабел и това е, а за съпротивлението си трябва -10дб пад да имаш на записващото устройство, иначе е много силен сигнала! Ще го снимам и без кожите, ама много наготово ще ви е така ) Клипче със запис, евентуално следващата седмица, като почнат записите на една нова банда в студиото(което го има в подписа ми) Успех на всички!! п.с. и от зад е с меш-хед кожа!!
  20. То никой и не коментриа, изглежда интереса ще е малък!!
  21. Има време за всичко, сега да направим записите следващата седмица в студиото и след това ще я видим тази работа с болта, но няма да боядисваме в черно, че така много ми харесва!! Надявам се скоро да почваме да правим и другия, на Влади ) и след това може и 1 за мен и 1 за теб )
  22. Малко стари посмесища и от мен!! Посмейте се и критикувайте на воля!!
  23. С безценната помощ на Вихро и Влади(Axel), най- накрая зглобихме и ние един Суб- кик, само че нашия стана Pearl Sub- Cick!! От том пърл(10х9)разрязан на две, говорител 6 инча, падна дупчене и наместване, но се получи приятна за окото гледка и сносен сигнал! Рамото и стойката също за Pearl, кофти че не можем да го патентоваме от тяхно име ) Ето няколко снимки: Още снимки и малко аудио или видео клип, ще гледам да кача при първа възможност!! Наздраве на всички!!
  24. Успех ви пожелавам, да се получи добре и да го ползвате със здраве! Аз като сме готови, ще го чекнем в студиото и ще го сравним със на Ямаха субкика, да видим какво сме постигнали и къде ни е разликата!
  25. Всичко много добре, ама защо не вложи 100-200 лв поне, да го направиш както трябва!! Ние с Влади от Динакорд, сме се навили скоро да направим един, ама с корпус, меш кожи и стойка, за да замяза малко на Ямахата!! Ако стане, ще постна и аз малко снимки, а иначе, с такъв суб-кик звука на касата става много мощен, но не се лъщете, че ще компенсира евтин инструмент, стари кожи или кофти барабанист )
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.