Jump to content
Българският форум за музиканти

lavalava

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lavalava

  1. Доста интересна комбинация са измислили.А дали е възмоно да се махне това фибростъкло без да се прецака корпуса,щото мисля че ще подобри звука.Най-вероятно ще поомекне и разбира се ще му падне силата де.
  2. Даа врно са много яки кипчета.И самата анимация е много добра.
  3. Хахаха не е истина някой даже играе фус.
  4. Абе не съм фен на американците,но не мога да отрека че като заплащане и услуги са на светлинни години от нас.Ние винаги гледаме в чуждата паничка,а не се замисляме какво правят те че да изкарват тия пари.Темата като цяло ми е много странна,някакъв извод от сорта на "който е най-богат той е и най-добър" ще излезе накрая.Какво е значението на това,кой колко пари има?С какво допринася за уменията му като барабанист?
  5. Абсолютно съм съгласен! Трябва от всичко да се пробва, в крайна сметка само може да ти се обогати свиренето.
  6. Хаха много добро но всички направо бледнеят пред Аксел.
  7. Здравейте колеги аз се зова Ники,свиря от 10 години с променлив успех и честота.Пет годинки свирех като самороден талант следващите пет при преподаватели.Кофтито е че лесно се отвявам по други работи.Към по-младите-не позволявайте и на вас да се случва а налагайте здраво и редовно,за простотия винаги има време.
  8. Изключително смело и глупаво изказване: Added January 26, 2007 From drumvarna BEST BULGARIAN DRUMMER.litlle practicing П.П. Просто няма смисъл от такива определения.
  9. Аз доколкото съм запознат това е понятие,за най-прост ритъм изсвирен на сета.Дълбоко се съмнявам че някой барабанист не знае какво е прав такт,както се и съмнявам да го намерим обяснено в някой учебник.
  10. Питай makedonetsa той се знимава със stagg.
  11. А ако хармоничните запляскат в различно темпо кво става? Сйщо и динамиката на барабаните е много определяща.Мисля че за това става въпрос.
  12. Спред мен горното мнение е вярно,но ако човек просто свири за да стане по-добър без да влага никаква мисъл няма да постигне нищо съществено. И пак да добавя че музикалността спорд мен е най-важна защото барабанистта е първо музикант а след това барабанист.
  13. YtseJam Може да покаже как се пропиляват 12 години само с ника си. А по темата,ритмика и техника се правят с труд,според мен барабаниста трябва да е най вече музикален.
  14. Аз пък да вметна че тактон с такова окачване няма(малко мяза на тама).Това е някакъв стар сет от който тактон са краднали но не е тактон.
  15. lavalava

    Shure Slx2 Beta

    За това трябва добра карта защото почти всички имат Boost на микрофонния вход,но по-ефтинките вкарват излишни шумове.
  16. Нисък клас,но точно с него можеш да видиш разликата между Zildjian и останалите.
  17. То стана цяло чудо с тая bubinga,но ако трябва да сме честни тактон изпозват най екзотичното "дърво".Ако някой намери друга марка която използва пресован картон,да вика.
  18. Аз даже не бих се замислил,свирил съм на амати (доста читави) но не могат да се сравнят с маркови барабани. Единствения ми допир със сонор е една стойка жираф от щатите и бих казал че механиката е доста добра за тези пари.
  19. Все пак си мисля че това е тотално издребняване,защото под махагон ако забелязваш не конкретизирам южно американски,азиатски или африкански!!!Ако имах предвид други разновидности щях да конкретизирам.
  20. Значи поразходете се по сайтове на производители,и ще видите че не винаги се правят барабани само от един вид дърво.Например в повечето модели на тама има едно африканско дърво "Bubinga" за което пише че е 53% по твърдо от брезата и клена. Ето и един интересен сайт:Drum Woods Beech-Бук Birch-Бреза Maple-Клен и Явор Mahogany-Махагон Poplar-Топола (Може да направим много барабанки ако се заиграем с ел. трион в софия)
  21. Компетентно мнение!!!
  22. Значи аз си обяснявам нещата така: Ако си свириш само на барабани и нищо не те интересува си оставаш барабанист.Ако пък случайно почнеш да се интересуваш от ЕТМ можеш да станеш не само музикант,а дори и композитор. P.S. Това според мен се отнася за всички инструменти,не само за барабани.
  23. Повторението е майка на знанието а? Като не ти харесва НБУ влез в консерваторията или отиди в Бъркли.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.