Jump to content
Българският форум за музиканти

aladin

Members
 • Posts

  285
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  drums!

Contact Methods

 • AIM
  AOL
 • MSN
  www.msn.com
 • Website URL
  http://muzikant.org
 • ICQ
  0
 • Yahoo
  www.yahoo.com

Profile Information

 • Interests
  Obi4am shopska salata i pala4inki ;)

aladin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Eиииии Egon Емануил стебе Емануил като си такъв литератур4ик земи направи едно драмърско списание в БГ ааааа! Вместо да поправяш грешки из форума.
 2. я даи соло нещо така...ше стане по интересно
 3. Браво! Наи-после някои да каже нещо съществено в тоя раздел!!!
 4. ники да несе сърдиш! ама 4акаме да ни впе4атлиш с китарката
 5. какво искаш да кажеш с това? как така ще изсвириш песен, която никога не си и се опитвал да разучиш, а само си я слушал за кеф? Това минава при пънк музиката, но при Metallica - не мисля... НЕ нямам предвид да несвириш и да излезеш да правиш глупости на сцената. Ставаше въпрос да си на това ниво,да имаш такава техни4еска потготовка 4е сядаики зад барабаните данесе замислиш. Освен това ако си слушал и поробвал много от нещата на Металика в един момент ще забележиш 4е има някои основни неща при барабаните които се повтарят а други поросто за задължителни тъикато са определящи за стилът им на свирене. Ако си наясно с това няма да ти е трудно да акомпанираш на някоя от песните им които неси 4увал, защотото пак "ще се говори" за същите неща евентуално с леки изменения. Колкото за свирене без репетиция аз съм ЗА репетициите,но има стилове кадето може без предварителна подготовка ако свириш джаз...на пример Мил4о Левиев не се нуждае непременно винаги от репетиции зад ти изсвири нещо,още в класи4еската музика ако дадеш нотите на някое пар4е което е на 50% от реалното ниво на музиканта тои може да ти го изсвири без грешка от първия път без да се замисля. Също по голямата 4аст пианистите могат да ти свирят разни неща без да са ги виждали преди или да са ги репетирали.
 6. това 4е са направени от същия материал незна4и 4е с гума на палките е уда4ен вариант ,като идае де то и другите по горе ти го казаха аиде 4е..пак ше доиде някои модератор да каже що му се карате на мом4ето
 7. еееи думтека на тва запис4е 4аиките и другите електронни звуци как се полу4иха тъкмо са та слушам да пробвам новия лап-топ. :hello: :hello: :hello:
 8. да така е само като си помислиш 4е всяко от тия движения трикове,въртене на палки и тн.. си има име и цяла система как да се упражняват ти се зема акъла Наи ме кефи как прости4ко си го е обяснил в на4алото на книгата си, хора аз знам това това и това /и изрежда това което може да изсвири/а вие какво можете да правите? Много земен 4овек изобщо несе главозамаял.
 9. Тва специално може спокоино да не си го купуваш,отваш до близката поща режеш един селиконов кабел и си готов;после слагаш на палките. Колкото до цитатите кото даваш от Promark сигурен ли си 4е разбираш какво е написано там?? Има голяма разлика между drum sticks и mallets. От вси4ки глухи барабн4ете които съм пробвал наи-добър отскок имат тези сините на Promark /x-pad PPD/. Макар 4е от отдавна нямам нужда от такива неща. Така и така стана дума за Promark нека отбележа 4е фирмата има юбилеи ще празнува 50 ГОДИНИ от създаването си. Един добър повод да се напия в тяхна 4ест Приканвам всеки които се 4увства истински барабанист да бъде съпри4астен с мен. :green:
 10. Добър барабанист ли е Венелин Венков? Как мислите? 4акам да 4уя разли4ни мнения като тези ,които много го харесват да кажат защо както и тези които него харесват пак защо. Става въпрос в музикално отношение и от позицията си на барабанисти! да няма от сорта:" много е акан брато, нима кефи на душата или много е готин щото прави тъндърлака-така-така...."
 11. Това дето казваш първо е супер нереално и второ - не е задължително някой, който е супер добър на барабани да знае всички песни на Металика, или която е там групата с контузен барабанист... аз казах 4е това е пример с което показвам 4е в Бг сме царе на приказките но не на деиствията когато трябва да се свърши работа никои го няма и нее задължително да знаеш вси4ки пар4ета на Металика,зада можеш да свириш имаше деиствителен слу4аи когато Ларс неможеше да свири и го замести Джордисън /които не свири по принцип пър4ета на Металика и даже зву4енето му е доста по твърдо/ За мен това е потготвен барабанист сядаш свириш а не еди кои си бил много добър ама 4акал дарбата си да доиде била на ъгъла 4акала светофара да светне зелено. То във всяка свера на живота в Бг е така когато трябва да сложат някои да управлява никои не изка да поема отговорност всеки се покрива и се трае накрая тръгват по улиците да ги събират щот все някои тябва да сложат на съотвтния пост после вси4ки големи усти отварят колко бил скапан и тн.. Така 4е ако видиш 4е някои е скапан или шефа ти е скапан това е обикновенно защото не е имало никои друг които да сложат.
 12. The Crow моля ти се кажи 4е неси вампирясал!
 13. niki123bg зад мисти4ното заглавие практис пад седи българското му название -> глух барабан и смисала е: компромисен вариант като неможеш да си купиш нормален барабан /докато си на4инаещ/си правиш глух барабан от една дъска с залепена гума на нея за да ти излезе по евтино и да не дигаш патардия наоколо. А ти на евтиния вариант се опитваш да намериш евтин. Фирмите производителки на барабни правят пари от вси4ко за каквото се сетят така 4е неподминават и това , което незна4и 4е падовете са продобили статут на муз.инстументи. Имитацията на инструменти никога не замества оригинала,дори на електронни барбани да свириш пак немогат да ти заместят акусти4ните.
 14. THE_INEXORABLE гладам написал си едно заглавие на темата след това си коментирал вси4ко за което се сетиш в муз.живот в България,ок.Ще ти дам пример: България,голям стадион препълнен с фенове,Металика,инструменти,обурудване,реклама,барабаниста им си 4упи ръката минути преди да излязат ти си там!!! Ако това се слу4и утре смяташ ли 4е си готов да го заместиш без да провалиш групата? Просто се приближаваш сядаш на барабаните и казваш аз ще го заместия. Това отговаря мисля на вси4ките ти въпроси.
 15. казва се не циркаджииство, а супер виртуозност
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.