Jump to content
Българският форум за музиканти

krasito

новаци
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

krasito's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. krasito

    Процесор

    Препоръчайте ми процесор за китара. Искам по-хард тон(Metallica, Megadeth). Нека цената му не надвишава 200лв.
  2. А възможно ли е това дрънчене да се получава, защото струните са по-дебели? Не знам с какви бях, но когато бях с тях го нямаше дрънченето. Сложих си нови струни(девятки) и започна дрънченето само на 6та струна?
  3. Как да вдигна екшъна само на шестата струна, защото дрнчи...
  4. krasito

    Смяна на струни

    Смених струните на китарата ми, но стърчат много... да ги отрежа ли? Забелязвал съм, че много хора, които са със сменени струни си ги оставят да стърчат, защо?
  5. krasito

    Пентатоника?

    Точно това ми е въпроса - как се разбира коя пентатоника е минорна и коя е мажорна?
  6. krasito

    Пентатоника?

    А как се разбира коя пентатоника е мажорна или минорна? Аз намерих това. R би трябвало да е основната нота, но не може ли например от минорните скали да се използва втората, като основната нота тогава ще и бъде например фа(ако се започне от първа позиция), а няма основната да е ре, както е показано на тази скали? Minor pentatonic scale Major pentatonic scale
  7. Аа, значи relative са тези, на които формите им могат да се "сглобят като детски конструктор(поне така го разбирам аз )", така ли е или пак не го разбрах?
  8. Значи G minor и A major са паралелни? G minor A# major
  9. Значи A# пентатоника е паралелна на G пентатоника и обратното, така ли? A# G
  10. krasito

    Пентатоника?

    и другото което не разбрах е - тези фигури на различните видове пентатоника могат ли да се местят на различни прагчета, например на 1-вото, 2-рото, 3-тото и т.н?
  11. krasito

    Пентатоника?

    Много мразя такива хора като ultramega, които се правят на интересни ... Какво ти пречи да отговориш на kiik, след като е питал сигурно не си е "отговорил сам" .. Мисля, че ги няма другите 2 ноти, защото това е пентатоника(т.е. има 5 ноти, а не 7), но не съм сигурен Evtim Djerekarov, може ли линк към темата за за паралелният мажор/минор, че не я намирам
  12. krasito

    Пентатоника?

    Значи ако n е 1 - това е пентатоника фа мажор, ако n е 2 - това е пентатоника фа#?
  13. krasito

    Пентатоника?

    Това ли са всичките видове пентатоника? Пентатониката на всички прагчета може да се свири? Какво означава това "n", "n+3" ...
  14. Аз не говоря за пищенето, в горния ми пост казах, че то е от записа. Аз говоря за "припръцкването". Това пращене се получава, когато звука ми е по-силин(около 3,5 - 4 някъде). Когато не ми е толкова силен звука не се получава.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.