Jump to content
Българският форум за музиканти

frock

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

frock's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами това е, че съм от Варна и преди имаха магазин House Of The xxxx, но е затворил. Иначе се бях насочил и към Epiphone и Tanglewood , но уви.. няма магазини във Варна продаващи тези марки. Предложиха ми доставка от София, но без да пробвам китарата не бих си я купил. Благодаря ви! Ще ги пробвам тези дни.
  2. Здравейте, реших да си купя електро-акустична китара. Разполагам с около 350 лева. Първата ми китара беше от тея боклуци Factor за по 90 лв. Та учил съм се на нея, после си купих един squier bullet електрическа. Свиря неща от рода на Breaking Benjamin, Three Days Grace, Nirvana.. Спрял съм очи на Fender CD-60 CE, Walden CD350CE , Washburn WD10CE. Всякакви насоки и мнения са от полза!
  3. frock

    Малко обяснение

    Да lx12 е, в първия пост съм написал. Та значи ако си купя отделен distortion ( http://image3.examiner.com/images/blog/wys...1-090324(1).jpg ) този брум няма да го има?
  4. frock

    Малко обяснение

    Извинявам се, че пиша сега но имах доста изпити тази седмица и нямах време за интернет. Та както споменах по горе не съм много на "ти" с китарите, какво е гейн? Ако е voluma на китарата е на 3, а cruncha на усилвателя съм го направил на 10 понеже от 9 на доло изкривяването не става за рок(до 10 е ). Има две копчета "tone" под volume на самата китара. Това по средата го правя на 0 а последното на 7-8 . На самото кубе баса е на 6, средните на 2,5 и treble на 6. Не го усилвам до дупка понеже звука се разваля (когато е чиста няма разваляне на звука усилен до дупка) . Ръчицата до копчетата (движеща се в п/у кръг) предимно я сменям от средата на доло ( колкото по на горе е толкова по заглушен е звука). Забелязах, че когато не съм свирил дълго на усилвателчето отначалото при вклучено изкревяване звука е що годе чист, след 1-2 минутки свирене започва да пръщи. Клипове в интернет, които съм гледал със същата китара като моята, при тях няма такова бучене.
  5. frock

    Малко обяснение

    В този сайт се чува чисто при мене освен изкривяването се чува и бучене,пръщене. Тука е чисто А при мен освен изкривяването на звука както на горното видео има и ендо пръщене, абе все едно говорителя е продънен ако мога така да се изразя, но за сметка на това на чиста, без изкриваване звука е перфектен.
  6. frock

    Малко обяснение

    Здравейте, новак съм с китарата. Имам Squier bulletstrat и Laney lx12 кубенце. При нагласяне distortiona на 10 последна степен започва много да пръщи да бучи, не е чист звука, а това го няма като свиря на clean. Това от кубето ли е, всяко едно кубенце с вграден distortion ли е така? Ако си купя отделен distortion ще бъде ли чист звука? П.С китарата и кубето са чисто нови.
  7. frock

    Съвет

    Аз китарата я имам от преди 2-3 години иии да финансите ме затрудняваха.Истината е, че седеше на стената 1 година след което я хванах и започнах, но не ми звучеше добре и затова питах за тунера.Благодаря за съвета а относно тази песен знам я вече мъчех я доста седмици но небях сигурен за за настройката (по късно видях че за тази песен ми трябва drop D) , БЛАГОДАРЯ!
  8. frock

    Съвет

    Здравейте и честита нова година.Купих си акустична китара Factor за 90 лева, искам да попитам за някакви съвети относно настройването.Имам AP tuner като останалите китари ли се настройва (14 fret) или има нещо по-особенно защото тази е с 12 fret-а. И каква е разликата в това. Общо взето съм начинаещ и искам да разбера дали съм направил грешка с тази китара и дали мога да свиря на нея подобни песни или да се насоча към нещо различно ?Уча се с Guitar pro 5.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.