kolio_k Публикувано Ноември 10, 2009 Публикувано Ноември 10, 2009 (Редактирано) Поръчах си новичка къстъм китара, която ще бъде готова около нова година и в момента съм в процес на избор на адаптери. Обикновено слагам Гибсън ( и сега го иамм предвид като опция ), но този път реших да си разширя мирогледа . Китарата ще бъде с Гибсън мензура 24, 75 Махагонова с кленов топ и махагонов сет нек. Саунда който гоня е тип по скоро от Винтидж до умерен рок тип, което изключва разните активни адаптери ( поне за мен ) и ме кара да се насоча към АлНиКо такива ( не си падам по керамични). За Нек съм се спрял на СД 59, много музиканти чиито саунд харесвам, го използват при подобни условия, а и аз самият съм го използвал не веднъж. Но проблема ми е, че за Бриджа имам няколко комбинации и бих искал съвет от хора с опит със съответните адаптери ( или просто с мнение , разбира се ). В момента имам Seymour Duncan TB59 Dimarzio Tone Zone Gibson Burstbucker И трите са с Алнико 5 магнити. Въпросът ми към вас е, кой мислите че е най подходящият адаптер в комбинация с Нека ( СД 59 ) и на гореописаното тяло. Благодаря в аванс на всички отговорили Редактирано Ноември 10, 2009 от kolio_k Цитирай
TONY Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Bill Lawrence L 500 изпитана комбина. Цитирай
serengeti Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) bareknuckle site Що не разгледаш тука... Редактирано Ноември 10, 2009 от serengeti Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Bill Lawrence L 500 изпитана комбина. Прекалено метъл е, а човека търси винтидж звучене. @ Kolio Може би Wilkinson? (това на шега) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 1) Gibson Burstbucker 2) Seymour Duncan TB59 3) Dimarzio Tone Zone Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Аз също имам SD59 нек и за бридж ползвам SH4/TB4. За мен лично много добре се допълват без да има разни дразнещи несъответствия като звук между двата - например единият да е по-глух или много по-слаб от другия. Китарата не е със спецификациите на тази, която си поръчал, но предполагам, че съотношението в звука им няма да е коренно различно при различните конструкции. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) Благодаря за отговорите Само да попитам, защо не Димарциото, аз откровено клонях към него. Бърстбъкърите са супер, но ги имам вече на ЛПто , а конструкцията и материала на китарите са много сходни, щеше ми се да имам малко по различен от Гибсън саунд, СДто преполагам, че ще има същия аутпут като този на нека и се притеснявам, че може да се окаже малко слаб, не съм сигурен, никога не съм имал два еднакви адаптера на нек и бридж. Какъв точно е минуса на Димарциото? п.п. Bill Lawrence L 500 ми е наистина прекалено метълски за вкуса, а колкото до Уилкинсън, мисля, за сега да се въздържа @Delyan Това ми беше наистина много полезна информация , ще ти бъда много благодарен, ако запишеш китарата на нек и бридж, без дисторжън, начисто и без ефекти, за да мога да видя разликата в гейна, също би било супер със много лек крънч Редактирано Ноември 10, 2009 от kolio_k Цитирай
рахата Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Тук има много интересни варианти: http://www.lundgren.se/ Иначе подкрепям колегите за Seymour Duncan TB59 и не за друго,а заради това-Тон Зоун-а да стигне до мен Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 Мерси за линка, Тонзона го получих вчера и мисля да си го пооставя засега , аз имам доста китари на които да експериментирам с него, пък и той е грозен ( зебра) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) При положение, че търсиш винтидж звучене, тоя адаптер е много силен за целта. И като сложим натуралния пауър от китарата ти, имайки предвид материалът, от който е направена, то си обречен да имаш звяр на тази позиция. Output 375 съпротивление -17.3к Та затова така мисля... На теб ти трябва адаптер алнико 2 със съпротивление максимум 8.8 - 9.0 и изход 250 Аха! Въпреки че Сеймъра също е добър вариант... Ако можеш, заменяй дънкана или бъкъра за паф ...и си ти! Редактирано Ноември 10, 2009 от EAmechaniX Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 Да, и аз имам опасения , че адаптера може да се окаже прекалено силен, благодаря ти за препоръката. От друга страна, не искам и чисто винтидж адаптер, китарата е по скоро с общо предназначение (един вид работен кон) така, че би трябвало да става и за по модерен рок, с една дума търся златната среда. Май Димарциото ще почака някой по метъл проект Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) Ами щом е така, и двата стават. Който и да сложиш - все е грешно! Майтап бе! И двата са ок за целта ти! Сега като се замисля, ами SH-1 си е един вид паф .. Значи горната ми класация остава! Редактирано Ноември 10, 2009 от EAmechaniX Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 Аз съм за Тонзона! Имам го в комбинация със SD 59 на китара от липа и си пасват чудесно според мен. Този адаптер е с буустнати ниски и среди и с орязани високи. Не мисля, че аутпута му е чак толкова силен, има адаптри къде къде по-мощни. Твоята китара ще бъде с кленов топ, който по принцип дава по-bright звучене и за да не е много harsh, предполагам че Тонзона ще е удачен в случая. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) Мерси много, малко ме плашат орязани високи, понеже махагоновите китари си звучат малко по тъмно. Може би ще ги пробвам и двата и ще реша на място, ще е малко по бавно и трудно, но взех да мисля, че ще си струва. А някаква идея, за това как се държи на сплит, защото държа на тази опция с цел спасяване на положение ( макар и компромисно, сплитнатият хъмбъкър не може да с емери с добър сингъл) при нужда от сингъл коил саунд Редактирано Ноември 10, 2009 от kolio_k Цитирай
Yves Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 L500 въобще не е единствения пикъп на Бил Лоурънс. Имат и други видове, включително и сингъл коил и всичките си имат фенове. Освен това доколкото разбирам самия г-н Лоурънс ги прави ръчно и може би може да ти направи нещо, което го няма в регистрите - един вид сигначър модел WCR Това също са бутикови адаптери (както се вижда и от бомбастичните им цени ) и за тях също пише много хубави неща (остава и да пишат друго при 300$ парчето ) Цитирай
Recommended Posts