Demonicus Публикувано Декември 12, 2006 Публикувано Декември 12, 2006 Здравейте! Питанката е да дадете акъл за"zoom или digitech за по-тежко звучене за около 170 кинта макс".Днеска гледах във фактор,ама повечето бяха над 200,всъщност всички без едно Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Чуи ги и предцени сам - не е толкова трудно. И двата процесора няма да извадят звук, точно като този, който слушаш на записите, но пък стават за упражнения. С времето, ако е писно, ще започнеш да правиш разлики в звука на различните апаратури, и ще си намериш своята. В какъв усилвател ще го включваш? Цитирай
Demonicus Отговорено Декември 12, 2006 Автор Отговорено Декември 12, 2006 Ами ампът е fender frontman 15g Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Ами взимай каквото ти звучи по-добре. Цитирай
anadem Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Не, че е моя работа ама все пак. Принципно съветите, които получи досега са напълно верни, обаче се замисли дали наистина ти трябва процесор за свирене. Ако си избрал процесор за да имаш тунер+модулационни ефекти+някакви дистери и спийкър симулации в едно, тогава евтин зуум или диджитех те оправя напълно. Пробваш и взимаш квото ти хареса . Ако обаче наблягаш на по-тежко звучене за около 170 кинта макс тогава имаш много по-добрия вариант сансамп от Никифена (може и нещо друго естествено, но този вариант като цена/качество и "версатилност" е много добър) + за останалите парички нов готин колан или тунерче Корг примерно. Така постигаш много по истински звук от нисък клас процесор, но губиш модулационни ефекти, ауто уа и т.н. и естествено почваш да спестяваш за дилей, хорус или там квото ти е най-необходимо Ако не си разбрал за сансампа на Н Аудио има си тема някъде хвърли едно око. Моите 5 'стинки както се казва и успех. :guitar: Цитирай
daniel.hristov Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ами ей ги и мойте 5: Ако си твърдо зад идеята за процесор може би някои Digitech RP сериите са около тези пари. Лошото е че евтините процесори имат навика адски бързо да ти писват като звук. В началото човек може да им се изкефи но след месец-два резачката започва да ти се струва "пластмасова" и изкуствена (което си е самата истина). Не че е лошо да имаш един куп ефекти но е добре преди да си избереш да помислиш какъв звук искаш, какво ти е необходимо и какво е екстра. Екстрите можеш спокойно да си ги спестиш (На мен специално една сгодна резачка + реверб ми стигат - другото просто не го ползвам) Твърдо подкрепям идеята за сансампа - доколкото съм го чувал звучи много по добре от всякакви процесори около 200(пък и 2*200) лв. Може да хвърлиш едно око на тая тема за инфо (http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7622). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Покрепям горните две мнения!!! Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) Свиря death metal и съм със zoom 606II , но и качествени адаптери преди него.Звучи си чудесно.Та ако ще избираш земи си твойта си китара и почвай да пробваш.Това е. Цъкни линка ми отдолу myspace.com/abaddonbg и чуй как звучи zoomа. Всички китари там са записвани с него и директно в soundcart-aта. Редактирано Декември 13, 2006 от liquid_death Цитирай
zigi Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Ми според мене хората са прави. Аз дори дето нямам ся ефекти съм се ориентирал към "камионче" щото много хора са ми казвали че е по добро пък и съм пробвал. Освен това като ти се прецака процесора ти горят всички ефекти, а рядко съм чувал някой да се оплаква досега от камиона. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Аз имам Зуум, а един мой близък приятел - Диджитек. Мисля, че неговоя звучи малко по твърдо. А и според мен Диджитек са си малко по добри. Мое мнение Цитирай
Recommended Posts