Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Ds-1 Distortion


Doombringer

Recommended Posts

малко инфо. и мнения ако може.Мерси предварително :)

 

Дисторшън е - криви китарния сигнал. Има 3 врътки - Gain, Tone и Level

 

Става...

 

Моля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е един от най-добрите и не е най-блестящия дист за този ценови клас, но може да свърши работа на "прохождащ" колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност е един от най добрите и блестящи дистери в този ценови клас, направо си е класически. Друг въпрос, че някои от нас не знаят как да гои използват. Хайде да добавяме, че нещата, които твърдим, според нас са така, а не да ги даваме като аксиоми?

 

п.п. Кажи на Майк Стърн , че е прохождащ

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Steve Vai също го ползва.

Едит.Всяка фирма има по 1 най-добро камионче.Това е на босс-ДС 1

Редактирано от Dball
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм свирил с този ефект .

Ето едно видео .

 

Честно казано това, което се чува не ми харесва като звук до 2:35, но вкусове всякакви :). След 2:35 май го ползват с драйва на кубето и ми звучи малко по добре, според мен.

 

 

ПП. може пък да е от китариста защото ето тук пък е различно :

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сток срещу моднат DS-1:

 

Това и другото клипче за MT-2 ще го пускам във всяка една такава тема. Дано повече хора разберат, че "големите" може и да ползват евтини камиони, но това е първо защото им плащат, за да ги разнасят из риг-а си, и второ не са като от магазина. Отделно от това вътре има части за 10 лева, а го продават за 100. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само, че в случая с Майк Стърн, първо никой не му плаща да го рекламира ( и никъде не се споменава свързан с него ) и второ неговите са си точно като от магазина ( само че от 80те. Свирих точно с неговите джунджурии на един фестивал ( човек най мило ми ги предложи, заедно с двата си Туинривърба ), и те възлизаха на два Бос ДС1 , Японски от 80те ( между другото наистина са различни от сегашните Тайвански имат малко повече волум и малко по готини честоти. ) и два дилея ДД3 пак на Бос.

 

Между другото имах Киили модифициран ДС1, но при цялото ми уважение към човека, резултата , макар и приятен, вече не беше Бос ДС1 , а някакъв друг драйв, при това далеч не най добрия който съм чувал ( поне според личния ми вкус). А на мен Боса ми харесва точно защото звучи както си звучи и вади някои саундове, които не съм чувал от друг ефект. И доста хора мислят така. Изобщо когато идва до референтни неща , като монитори на Ямаха, Тюбскриимър на Ибанез или пък Дисторшън ДС 1 на Бос, не мисля, че може да се говори за по добро или по лошо, просто за различно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и второ неговите са си точно като от магазина

Това не искам да го оспорвам, щом сте го пробвали. Както казаха на повечето са съвсем различни, но това не става ясно от въшния вид. Примерно в тениса, Рафа Надал слага допълнителни тежести в ракетата си за по добър топ-спин, но никой не го вижда, просто за да не може да разберем че ракетите на Баболат могат да бъдат подобрени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ е ся и ти , трябва лично Майк стърн да дойде да ти обяви какво ползва , 'щото не може да имаш доверие на човек , който е имал възможност да види(чуе) :)

Аз лично не се виждам да изкарам сносен саунд с въпросния ефект , но далеч не мисля че пробема е в ефекта - хубаво е да се замислим дали калпавото свирене е неспасяемо и с най добрите ефекти ;)

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е питащият да има предвид, че звука, който се чува на демонстрационните клипове е в голяма степен звука на самия усилвател, в който педалчето е включено. Само по себе си, педалчето не звучи така, без подходящ китарен усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.