Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикално самопредставяне и музикален рейтинг


Recommended Posts

  • Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Хареса ми идеята за прегледност,но това за рейтинга не можах да схвана на кому е нужно.Всеки има уши,за да разбере-кой,какво и защо е,от къде идва и на къде отива.С три думи-аз съм против.

prayer4eto Но е място където се обменят опит,идеи и част от гореизброените от теб неща,така че може на практика да се каже,че форум Е ТОЧНО ТОВА,КОЕТО СИ ОТРЕКЪЛ В ПОСТА СИ + още някои нещица :yahoo:

А и според мен,всеки от нас влага приблизително еднакви идеи,но не едни и същи,по отношение на смисъла на думичката "форум",което означава,че "форум" е това,което ние правим да изглежда,благодарение на нашите разбирания за него.Като гледам броя потребители,по тази логика "форум" трябва да е доста обширно понятие,което не можеш да опишеш с няколко думи,които да са еднозначни за всички.

Това не е заяждане. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Е, в никакъв случай няма да е задължително, нито пък ще е желателно всеки да пуска записи.

 

 

 

Супер идея... само не разбрах какъв е проблема всеки да си пуска записи ..... нали ставаше въпрос за оценяване на потребителите .... в смисъл нещо като реитинг на Купувачите/Продавачите, всеки си има негова тема. Как ще премерим кои колко е добър ...нещо се опорочава идеята.

 

И стиловото разделение не го разбирам...

 

п.п. Но определено е добре ... да знам от кой какъв съвет може да ми бъде полезен и кой само плямпа.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,защо просто админите не разгледат идеите до тук и да осъществят тези които им харесват.Няма смисъл да се продължава,защото мненията стават почти еднакви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Смел си и то много :hysterical: И не, не ги мързи, а вършат много работа за форума, която не се вижда от всички вас. Ако се сещате има един фестивал, който наближава и леко има толкова ангажименти покрай него, че им се реве на всички, но се борят, за да ви е гот на вас. Гледам кога си регнат и затова няма да ти късам ушите заради липсата на смисъл в изказването ти, а и крехката възраст от 13 години предполага холерично отношение и липса на уважение към труда на хората. Занапред внимавай как се държиш, обаче, защото няма да има втори пропуск.

 

Сега по темата. Разгледано е всичко и ако не сте разбрали ако има идея, която да пасне на това, което позволява скрипта и това, което е главната цел на форума, ще се приложи веднага. Не забравяйте, че използваме платена инсталация на форумен скрипт, който не е наш продукт и това ни налага големи ограничения. Каквото може, ще бъде направено. Молим за разбиране и се радваме ако го проявите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

честно казано идеята за рейтинг е добра и може да се направи много по лесно от колкото си мислим всикчи може би.. вслучй че софт пакета на интерфейса на форума го позволява.. незнам как стои положението с това .. но..

в случай че вече си имаме рейтинг на потребителя защо да не се въведе още един рейтинг но да е в червено вместо със синьо, ще има два рейтинга.единия обаче ще е за музикалните способности да речем.да може да се гласува от всеки потребител и тнт, както е и насотящия син рейтинг.

 

Всички по трезво мислещ ще му е ясно че това рейтинг даден субективно от всеки юзър и не е задължително да се вглежда на 100% и да му вярва.както е и със актуалния рейтинг.Това че някои потребители за си имали спречквания с други и са ги гласували с кофти оценка за мен лично не означава че са кофти потребители и че незнаят(тия с ниските рейтинги)..отделно че шит лиснтата дету се роди едно време си беше чиста проба срамота за това толкова бих казал демократично и претендиращо за взаимно подаване на ръка място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Loe

 

Съгласен съм, че огромното болшинство на форумните потребители не са мотивирани за музикално развитие. Но това, поне според мен, не се дължи на липса на мотивиращи външни фактори, а на простия факт, че повечето хора тук просто не искат да се развиват, а да си правят густото и то преди всичко чрез писане из форума, а не чрез свирене. А против това, нищо не може да се направи. Не го казвам като критика, просто отчитам факт. Според мен това си личи ясно от това, че огромната част от членската маса ни най малко не се интересува от теми , свързани с правенето на музика или пък от получаването на информация по въпроса от евентуални потребителите с повече опит, в една или друга област. Поне що се отнася до подфорума китара. Там, отдавна вече има само теми свързани с покупка на китари, сетъп или такива о типа, Най добър китарист, най велик саунд, най добро сценично поведение, Фендер срещу Гибсън, любимото ви перо и тн

 

За да се развиваш сериозно музикално се иска сериозно отношение към музиката ( та била тя и хоби ). Хората , които наистина се интересуват от правенето музика (поне тези,които лично аз познавам), почти без изключение, отдавна не пишат вече, за съжаление, но по напълно рзбираеми причини.

 

Идеята за музикалното самопредставяне, лично на мен допада, но на прекалено много хора, ни най малко. Не мисля, че има някакъв шанс да мине. Не за друго, но само ще стане повод за комфликти, които и без това са много. Всеки, който нааистина се интересува от това кой как свири , може да провери в авторска музика, по джемовете и тн. Разбира се, там далеч не присъстват всички, но и факта че не си там, би могъл да е достатъчно показателен. Но аз имам чуство , че почти никой не се интересува всъщност. В тези раздели, обикновено се мяркат все едни и същи обичайно заподозрени

 

 

п.п. Форума се води не по чисто музикантски принципи, но така и трябва, защото иначе май доста ще поопустее, а в края на краищата, облика на всеки форума се определя от болшинството пишещи в него потребители ( знам че има много хора, които само го четат, разбира се). Според мен форумната администрация прави точно каквото трябва за развитието му в избраната посока. И в този вид, в който е сега, във форума може да се намери страшно много полезна информация, а това вече е много.

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно за един форум - той да бъде посещаван.Тук от това не можем да се оплачем.

Иначе пишат се и глупости, пишат се и смислени неща, има провокиращи постове, среща се чат пат и приятелски тон.

Всеки член така или иначе си поема отговорност за това, като какъв ще се "издокара" и има ли съвпадение с действителността, защото тези неща си личат.Да - за съжаление постоянно сме свидетели на едно само-издокарване.

Въпрос на лична преценка е също и това, на кой да се симпатизира или напротив, защото тук е пълно с три основни групи: самозвани сърдитковци, нормално общуващи и професионално занимаващи се хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, поздравления за темата, понеже генерацията на идеи е добре дошла. Не съм чел всичките пет страници, понеже нямам времето за това...

 

Един фундаментален недостатък на предложението е, че гласуването до голяма степен може да е на база лични симпатии и пристрастност ако не към музиканта / композитора, то към стила, в който твори. Това го гарантирам. Тук има много хора, за които дадени стилове стоят по-долу, отколкото техните любими. Хипотетично, какво ще стане, ако утре дойде последовател на Шьонберг, Веберн и Берг? Колко от форумците знаят за какво иде реч в тази музика като идея и композиционна система, за да го оценят?

 

Понеже виждам негативната ти настройка към екипа на форума, който съставлявам и аз (за добро или лошо), искам да подчертая, че това не го пиша с цел да ти отхвърля предложението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра според мен.

Въпреки че лично аз, след престоя си тук, съм си изградил някаква представа(Вярна или не до там вярна), кой говори празни приказки и кой има какво да каже.

Всъщност този форум го открих, търсейки място където се публикува авторска музика и много дълго време това беше единствения раздел за мен :) А там глупостите и празните приказки са сведени до голям минимум според мен . Има доста потребители , които бях запомнил именно от тази част на форума, които вече почти или изобщо не виждам.

После за добро или за лошо започнах да обръщам внимание и на другите раздели...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.