Към съдържанието


Снимка

Нужда от съвет: електронни барабани


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Stanimir5f

Stanimir5f

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 1 Мнения:
  • Инструмент:Барабани

Публикувано 12 февруари 2018 - 18:34

Привет на всички!
 

Заглавието на темата е достатъчно показателно за това, от което имам нужда. Но за да можете да ми дадете по-пълноценен съвет нека ви споделя ситуацията, в която се намирам.

 

От няколко години имах мерак да се пробвам да свиря на барабани, но тъй като тогава все още нямах пари не можех да си ги позволя. Преди около 2 години обаче събрах пари и си взех един комплект акустични, които макар да не са най-висок клас, все пак са сносни като за ламер като мен :) - Tama барабани и хардуер, Zildjian чинели. Проблемът обаче възникна с това, че аз живея в блок и... както предполагам много от вас знаят барабаните са доста шумни и то повече отколкото очаквах. :) А особено съседката под нас е много заядлива и съм имал главоболия с нея. Тези в страни пък имат дете на около година и макар никога да не са ми правили забележка, аз съм наясно, че детето може да спи във всеки един момент от деня. И при все че законът ми позволява да съм шумен в голяма част от деня... някак си самият аз не мога да си позволя да дигам шум, заради малчугана им. Защото те са много приятни хора и в никакъв случай не искам да се карам с тях. В крайна ги преместих в помещение където шумът не е проблем и можем да се събираме с приятели да се упражняваме заедно. Но тук възникна следващият проблем - че нямам лесен достъп до това място или поне не по всяко време, защото не е близо до нас. Чудих се дали да продавам акустичните, но реших да ги запазя и в крайна сметка планирам да си взема един комплект електронни за у нас, на които да се упражнявам, а когато сме заедно с приятели да свиря на акустичните.

 

Та това е ситуацията при мен и тук идва един списък от въпроси, за които търся съвет от по-запознати с електронните барабани:

 

 

1) Тъй като електронните барабани ще са само за у нас да се упражнявам, не ме интересува да са много качествени или да са висок клас (дори може и втора употреба). Та можете ли да ми препоръчате някаква евтина марка.

2) Тъй като целта ми е доколкото мога да ги уеднаквя двата комплекта ме интересува как става добавянето на нов елемент? На акустичните, когато исках да сложа втори краш просто взех стойка, сложих го на нея и готово. Ако искам да сложа том, някакъв удължител за държач на том и закачам. Но при електронните как става свързването с оглед това, че са намесени кабели, електроника и (може би) миксер? 

3) Електронните барабани имат ли опция за запис или зависи от конкретната марка?

4) Имат ли опция за свързване към компютър (т.е. тонколонките на барабаните да възпроизвеждат звук от компютъра).

 

Питам всичко това, защото до момента имам опит само с акустични и не ми се иска да прибързвам с покупката без да съм наясно.

 

Благодаря за вниманието ви и се надявам да се намери някой, който да може да ми помогне да направя правилен избор! :)


0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни