Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за първа ел. китара


Cealtex

Recommended Posts

Здравейте!

 

Цял ден разглеждам сайтове за китари и се чудя каква да си взема. Четох мнения за разми марки и т.н. и в крайна сметка реших да се допитам до по-опитните, тоест вие тук от форума. Тъй като не се знае какво ще се получи с "музикалната" ми кариера съм се ограничил до определена цена (до 400 лева). За в момента съм се спрял на следните модели и с цел да избегна рекламирането на даден сайт ще напиша само моделите на китарките:

 

1. Washburn RX10MRD http://www.washburn.com/products/electric/RX10MRD.html - към китарата има и кубе Washburn 15W и кабел, мек калъф, комплекта шестограни, колан и педал с дисторшън Digitech DF7 (300 и малко лева)

2. Yamaha EG112 http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/el-guitars/eg112up_pkg/ - китара, кубе 10W + кабел, мек калъф, колан и може би инструменти (350 и малко лева)

3. Fender Squier Affinity Strat Set SSS http://intl.fender.com/en-BG/guitars/stratocaster/stop-dreaming-start-playing-set-affinity-series-strat-with-fender-frontman-10g-amp-black-120v/ - китара, кубе 10W + кабел, мек калъф, колан, инструменти (390 лева)

 

Общо взето това съм си харесал и съм се ориентирал към сетчета. Четох мнения относно това, че като цяло уж сетовете са с по-лошо качество от единичните бройки. Също така четох, че е най-добре да се чуе в магазин, но аз едва ли ще направя разлика между трите. И най-накрая искам да ви помоля да дадете мнение за тези 3 избора и след това, ако имате други предложения съм отворен към тях да ги чуя. И да вметна, че ми е ясно, че по-скъпия избор би трябвало да е по-добър, но все пак чакам мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тези неща винаги е въпрос на вкус. Аз лично бих избрал Squire. Моят съвет е да ги пробваш в магазин, дори и да не може да направиш разлика в звука, поне на докосване ще прецениш на коя ти е най-лесно да свириш, а това също е важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм Ямахата 112. За starter китара е екстра - лека, със сетъп и леко намаляне на екшъна от заводското, става. 22 прага е, но няма значение за начинаещ. Дори съм свирил деткор в drop C  с 11-48 струни, като се сетя. Отиваш някъде на място и тестваш. За качество не се говори при такива инструменти, но за първа китара е добра.

Редактирано от JacksonSoloist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вaжно , при изборa нa китaрa, е кaкво ще свириш (поне до някъде).

Кaкто виждaш, еднaтa е с три единични, другaтa с двa двойни aдaптерa, a третaтa е комбинaция.

Щом кaзвaш, че си изчел теми, предполaгaм знaеш кaкви сa рaзликите, плюсовете и минусите, колкото и относителни дa сa.

 

Нaй-добре дa пробвaш и което ти хaресa. През тия кубетa нямa дa звучaт кой знaе колко хубaво...

 

Инaче, aко трябвa дa избирaм по спецификaции и кaртинки, бих взел Ямaхaтa.

Предлaгa по-голям избор, зaрaди комбинaциятa от aдaптри.

Зa Уошбърнa нищо не могa дa кaжa, но имaше едни Скуaери от Китaй, преди 4-5 год., бяхa от липa, с по-тънко тяло и звучaхa по-кофти, поне според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kато притежател на Washburn за 1000$,купен от мен преди 22 години(това е сигурно 3000$ сега) те съветвам не си купувай нищо от тази марка(освен ако е N4 :)).

Най-вероятно ще е произведен в някое селище ,дето го няма на картата и на Слънчевата Система(напр. в Индонезия...)

Не мога да ти кажа какво да вземеш,но мога да ти кажа какво да не взимаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:slap:

Абсолютно никакво значение, освен цвят и форма.

От предложените три варианта, каквото и да вземеш е все в гъз.

Това мога да го сравня с нещо от сорта, да си купиш ъглошлайф от магазин за хранителни стоки.

Съжалявам, но е безсмислен какъвто и да е анализ, просто вземи каквото ти е на сърце и дерзай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Аз ще пиша по - скоро като притежател на Yamaha ---> http://www.fairdealmusic.co.uk/yamaha-tg121ubl-tourgear-electric-guitar-package.html

Това бе закупено от мен преди година от www.musicworld.com.Определено качеството на Yamaha ме впечатли ! Силно препоръчвам за старт този инструмент. Както се написа и преди моя пост, китарата е доста гъвкава от към стилове, въпреки че адаптерчетата са малко шумни. Като минус мога да отбележа, че се разстройва бързо... 

И важно е да свириш, каквато и дъска да вземеш, задкормилното устройство е по важно - успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей 

Cealtex ! За да са точни нещата ще ти кажа че ,.... по-важна е самата китара като бройка ,...а не толкова нейната марка и модел!  СКУАЙЪРА не ти трябва-повярвай ми! WASHBURN  имаха готини китари някога-сега бегай далеч от тях!  Yamaha 112 много трудно ще намериш налична в БГ,.. иначе тя прилича на нещо ! Най-правилния вариант е- взимаш някой професионалист (или поне много опитен китарист) с теб и тръгваш из музикалните магазини! Избора е огромен ! От сутринта до 16 часа (или по обяд) вече ще имаш хубава  китара! ВАЖНО !!!!-Отиди  ПОСЛЕ при лютиер да ти направи прецизен сет ъп и да я екранира с медно фолио и почвай да свириш ! Ако имаш нужда от повече съвети или друго ми пиши  на  to6omamboto1975@abv.bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук съветите граничат с бисери.Кой е тоя професионалист или пък опитен китарист дето ще тръгне да обикаля магазините с цел избор на китайска китара с тремоло,че после и на лютиер ще се ходи да се интонира и екранира.Тъжното в случая е,че и продавачите си вярват.Първото нещо дето се гледа е да звучи вярно,какво ще и интонираш,после и се подпира тремолото,защото се разстройва веднага.Избираш някоя дето повече те кефи и толкоз,ако меракът ти не се изпари,може да помислиш за по добър инструмент и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът пита във форума за съвет. Струва ми се, че ако имаше опитен китарист приятел, който да е навит да обикаля цял ден с него по магазините и да тества китари, щеше направо да го пита и да отидат, явно не е такъв случаят.

 

Cealtex, не мога да кажа нищо за тези китари, но ето my 2 cents по тази тема - отиди да ги хванеш в ръце на място, да видиш как ги усещаш. Трябва да ти е удобно. Може да не можеш да чуеш разлики или проблеми, мислиш, че няма как да ги различиш, но все пак можеш да си усетиш инструмента, да ти хареса. Според мен е ценно да си харесваш китарата на усещане (не само защото е технически добра по критериите на повече хора), така имаш и малко повече мотивация да се упражняваш редовно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте приятели.С риска да си навлека гняв от Вас,тези които сте на ТИ с китарата бих желал да попитам нещо.Понеже съм левичар,а избора на китари не е толкова голям(не че не съм пробвал с R-модели ,но наистина не са ми удобни) чакам доставка на една JACKSON-JS22L Dinky.Това ще ми първата китара,абсолютно начинаещ съм и искам да Ви попитам какъв тип усилвател ще добър за нея.Слушам основно траш,знам че няма как да стане да звуча като прословутия във форума Джеймс,но ще се радвам за конкретна препоръка. :blush: Нямам поставен лимит,все пак да е като за лаик...Благодаря на тези,които ще отзоват.

   
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм специалист но един Line6 Spider или Roland Cube би трябвало да ти свършат работа, а и се вписват в бюджет около 200лв, имат вградени ефекти, като за начинаещ стават :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно трите китари, които си изброил: Аз имам Squier и не разбирам защо толкова много плюене падна за тая китарка. Може ми аз съм попаднал на добра бройка, но моя Squier няма китайски хълмове, дупки по грифа, прагове които не са вкарани добре и т.н. Вмомента дори уча една песен, в която се използва тремоло и то доста усилено..ами мога да ви кажа, че след 1-2 часа свирене, тя не е мръднала от строя. За мен важи правилото, че при правилно сложени струни китарата почти не се разтройва. Аз съм супер доволен от моето Squier-че. През голям усилвател звучи много добре, през малко и Fender ще звучи като пръдня..най-важното е да си решиш какво ще свириш с нея и дали ти е удобна като я хванеш в ръцете. Успех. :)

 

 

Ето това е моя Squier. :)

 

New-Pics-111111-021.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.