Jump to content
Българският форум за музиканти

Рейтинг на мнения


Recommended Posts

Напоследък доста от оценките за коментари са безсмислени.Давам пример:

024256011-big.jpg?r=0

024256012-big.jpg?r=0

024256013-big.jpg?r=0

024256014-big.jpg?r=0

 

Още един пример е това:

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/105148-eie-ia-eaeua-aan-naedhe-ioceae/page__view__findpost__p__669038

Човекът е направил според мен доста добро ревю за баса а има сложен -

 

На 3 от снимките има отрицателна оценка.Защо?

Аз не виждам нищо нередно в обявите.

 

Според мен този рейтинг е ненужен.Доста хора си слагат + .

На един приятел му сложиха 15 минуса,защото попита за един Фендер дали е оригинален...

Редактирано от golfabitch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето не сме дорасли да ползваме система за рейтинг на мнения. Тук става дума за култура, възпитание и интелект. Липсата им ни дърпа назад и като нация и народ. Има и ред други обяснения но мисля да си ги запазя за себе си за момента.

 

Специално обаче за примерите дадени от автора трябва да призная, че всички си имат смисъл. Например първата снимка - потребителя е регистрирал два ника и пуска обяви в раздел продавам - даже му е малко един минус. Тоя дето търси перфектна китара за 80 лв. мисля че всеки може да си обясни. А последния линк дето си дал става дума за вносител (търговец), който си рекламира стоката по партизански. Лично за мен точно тези примери са оправдани, но като цяло се злоупотребява с рейтингите.

 

И вече никой не може да гласува за себе си. Хванахме и няколко такива тарикати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми се иска да е видимо кой как е гласувал, понеже аз много рядко се обяснявам и един минус казва повече от едно мнение (за мен), а да пиша "браво", пак ми се вижда ненужно?

 

Накратко - като цъкна минус на нечие мнение, бих бил изключително доволен ако се знае, че минусът е от мен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съгласен със Свилен :thumbs_up:

Иначе и аз като лоредстия като видя тъп "-" го оправям с един плюс, но понякога ми свършват "+"четата :icon_shithappens:

А тая тема колко "-" ли ще събере от онези дащни "-"раздавачи :girl_cray2:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Еми аз не мисля, че цъкам и излишни минуси. Само дето ги цъкам и на мнения с много грешки. :icon_shithappens:

Проблемът е, че не помагат. На един катил ако щат и хиляда минуса да му цъкнат, надали ще се оправи. При някои от новорегистриралите се потребители го има този момент, но има шанс с времето да отмине.

По-добре щеше да е, ако системата с рейтингите беше като системата за докладване. Като цъкнеш минус, да има причина. И ще се намали писането на минуси "е така, защото тоя не ме кефи".

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би било логично да има - ,ако примерно обявата е от типа "Продавам китара,търсете Пешо" но не и като примера ми с обявите,защото бъдещия купувач на стоката няма да го интеесува колко пъти дневно продавачът си ъпва темата или пуска нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих предложил да има по-малък лимит на отрицлния рейтинг и по-голям на положителния, за да се подкрепят добрите идеи и мнения, а не да се злобее масово, какъвто е навика на много хора за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има следният проблем. Нечий рейтинг е отрицателен и продава стока. Виждал съм как хора не купуват, защото рейтингът на човека бил -. Добре, тука, че има комплексари къде им пука за некви - и + има, но има и хора като мен, които използват форума най-вече да купуват или продават защото форумът предоставя и една супер борса. Утре заради това, че съм писал, че еди кои си ми били "Любимото китарно дуо" получавам "х" брой минуси или за други постове, за които някой просто не е съгласен с мнението ми. В "Рейтинг на продавачите" никой не е писал за мен, че да провери един купувач. Вижда ми "-"ите и вика няма да купя от тоя. Какво правим!?

Май по-добре да се махне тази опция за - и +. Както беше казала Вяра Иванова - неква полза да имаше с тоя рейтинг, при 'Х' брой рейтинг да се взимат купони за кашкавал :hysterical:

Тука в Бг като не знаем нещо как да го ползваме, по-добре да ни се отнеме. Не вярвам аз в тия глупости - как било до свикване. В случая кое му е до свикване, да откажем простаците от душевно изградилите ги навици - няма да стане.

В крайна сметка да се направи една форумна анкета и като излязат резултатите дали да има + и - да се махне или остави. В крайна сметка форумът е нас юзърите, само ние имаме полза от него, важно е да е практичен и да няма такива неща, които ни "пречат" да го използваме пълноценно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има и хора като мен, които използват форума най-вече да купуват или продават защото форумът предоставя и една супер борса

 

С изречение като това не очаквай голяма подкрепа. В крайна сметка това е "форум за музиканти", не "форум за търговци"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато беше пусната рейтинг системата ми изплува лекото опасение, че "те ся ше стане страшно"... Ами, стана точно такова. :) Аз си имам няколко любимци, които ми цъкат минуси дори да съм изразил крайно положително мнение в коментара си. Е, всички модератори виждаме кой на кого е цъкал плюсове и минуси и това ако имате идея колко явно покава колко гладки мозъзи има и как се злобее. Радвам се, че я има тази тема, защото направо пускам предложение за спиране на вотинг системата като ненужна в този форум. Ако и потребителите виждахте кой как гласува, щеше да настане война.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм забелязал някакви големи проблеми със системата. Да, място за злоутреба има, но вредите не ми изглеждат толкова големи. Дори с няколко такива любимци имаш рейтинг над 130, с което малцина могат да се похвалят и явно, че системата като цяло работи. Онзи трол Hot Head пък за отрицателно време направи -150, което е доста еднозначно.

 

Може би трябва просто да се усвършенства системата. Не знам до колко е възможно, но например да се направи, така че единични минуси да не влизат в общия рейтинг, само 2 или повече минуса на едно и също мнение. Също така, в доста форуми, мненията с много висок рейтинг имат по контрастни цветове и са доста явни, а тези с много нисък са minimize-нати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, това със скриването на коментари на потребители с много нисък рейтинг не знам колко ще е удачно, защото ако някой нахалник се метне на потребител с 2000 кометара, който го е сложил на мястото му с две приказки, ще го върне в първи клас и никой нищо няма да види от това, което може и да е било полезно от писанията на потребителя. Не знам... Да си кажа честно ми е все тая. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Рафо и Виктор. Някои системно гласуват на база вече заформено мнение за някого, обикновено с цел да го забият, а много като че ли дават вота си само според това, дали чуждото мнение е в консонанс (+) или остър дисонанс (-) с тяхното собствено, което прави използването на вотинг системата доста по-бедно, отколкото то може да бъде - ако едно мнение е информативно и цялостно полезно с присъствието си, умело поднесено и повдигащо важни точки, дори да не си съгласен с него, то пак може да получи плюс, както и обратното. Пример: Parni_Valjak беше пуснал много хубава тема за групата, от която произлиза и никът му, заедно с линкове към парчета, при което един герой налепи почти на всички в темата минуси, а не се включи и с едно изречение. Точната дума тук е паразитиране. Ето заради такива недорасляци предлагам да прекратим лукса с вотинг системата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и друг вариант - само положително гласуване. В крайна сметка, ако нещо е наистина не на място, провокация или заяждане ще трием така или иначе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.