Jump to content
Българският форум за музиканти

dandilov

Members
  • Мнения

    301
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно dandilov

  • Рожден ден 03/12/1973

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

dandilov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

34

Обществена Репутация

  1. Моята непрофесионална класация: 1. Gibson LP Standard - кърти с богат, мек и плътен тон. 2. Maybach Lester 1959 - плътен и агресивен тон. 3. Gibson Custom 1958 Les Paul Standard Reissue (първата по ред на изпълнение) - звучи ми като "стара Кремона" в сравнение с останалите.
  2. Звучи много автентично! Не блести със "състейн", но пък връща в доброто старо време... ееееех... айде пак наздраве!
  3. O.K. Явно снимките изкривяват възприятието в известна степен. Чакаме развитие...
  4. Адмирации и от мен! Получават се добре нещата. Но! Малко градивни забележки... Май малко си поизкривил позициите за прагчетата след 12-то... или така ми се струва... Тоя чвор и мен ме притеснява някак си... Дано дефекта се превърне в ефект! Какви са дървесата? Съответно на тялото и грифа? Тялото се вижда, че не е от цяло парче... Дай повечко инфо, моля.
  5. Стази техника ще си повредиш грифа! Не използвай никакви химии за обработка на дървесина за музикални инструменти! Ползвай шкурка (различни размери като накрая полирай със шкурка 1200 или 2000), после памучно парцалче, напоено със спирт, за да почистиш. Спиртът се изпарява бързо и няма да предизвика измятане на дървото, за разлика от водата. Накрая, като е изсъхнала дървесината обаче, имрегнирай с парцалче, напоено с натурално масло. Аз ползвам лимоново масло. Има го в аптеките.
  6. Здравей Колега! Чета темата ти от самото начало и имаш моите адмирации за начинанието да съживиш басчето! Преди време аз също се бях заел да съживя една китара "Пълдин". Ако не си чел историята ми - ето я: http://forum.muzikant.org/topic/69299-iueaeei-idhaadhacaeaiaa-idheeacea-ca-adhiciioi-iaoaa/?hl=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5 Но! Има някои тънкости в този занаят, които е по-добре да оставим на Професионалистите! Аз бих те посъветвал да свършиш хамалската работа като шкурене на тялото, боядисване, лакиране, полиране. Монтажа на прагчетата, левелинга им, нътчето, сглобяването на баса и финните настройки да оставиш на лютиер. От собствен опит ти го казвам. Иначе, ако те сърбят ръцете и най-важното - имаш инструменти и условия, опитай и сам да се справиш, но никой не може да предвиди какъв ще е крайният резултат... Поздрави за начинанието и успех!
  7. Няма нищо притеснително и според мен. Просто така ги правят вече евтините китарки... Откъдето, каквото парче дръвце се намери, лепи се и хайде на пазара... Да се оползотворява материала и ако може с "пръдня - боЯ да стане", само пари да се изкарат... "СбиртОк" дет' се вика... Нищо лично към собственика...
  8. A-a-a-a! Ана Попович е "железна"!
  9. Това е твоят Гуру: http://forum.muzikan...62005-k-d-ciia/ Прегледай цялата тема!
  10. Луди амирации и от мен! Абе тоя пич Ангел Дюлгеров, направо размазва, бе!!! Страхотно ме изкефи! Браво!!! :happy: :rocker:
  11. Hells Bells звучи размазващо с тая машинка! Поздравления!
  12. Ама и Buddy Whittington я "пипа" тая пущина - китарата бе
  13. Реших да споделя... Е това го гледах и слушах стотина пъти и не мога да му се наситя! Накрая реших да го споделя с Вас Колеги. Наслаждавайте се! http://www.youtube.c...feature=related
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.