Jump to content
Българският форум за музиканти

Vasil Pavlov

Members
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vasil Pavlov last won the day on July 2 2011

Vasil Pavlov had the most liked content!

Community Reputation

83 Excellent

About Vasil Pavlov

 • Rank
  Млад Меринджей 24/7
 • Birthday 06/10/1988

Previous Fields

 • Инструмент
  Китари/Вокали/Клавишни

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София, Пловдив, Стара Загора
 • Interests
  Pop/Jazz/Blues/Rock - слушане и свирене.

Recent Profile Visitors

2,682 profile views
 1. Vasil Pavlov

  НМА?

  Ако положението в класическия отдел е същото, като в "Поп и джаз", забрави да влезеш, без да си дал стабилно някой лев на точния преподавател там, във вид на "уроци". Мога да се обзаложа даже, че е точно така.. Няколко въпроса имам. Защо реши класическа, а не поп и джаз? С класическата почти нямаш никаква реализация. С поп и джаз поне можеш да се оправиш по - лесно за по заведения или кораби, та да изкараш някой лев. Най - вероятно искаш да преподаваш? Иначе няма голям смисъл от тази академия. Казвам го като завършил бакалавър (миналата година) от там. Цецо Недялков е страхотен преподавател и музикант, но по - добре ходи на уроци при него (или при който искаш учител), няма смисъл да трошиш 4 години и накрая тази диплома почти никъде не влиза в употреба Голяма част от преподавателите са тотално НЕ в час, стари и въобще не им се занимава, и даже не се стараят особено да го прикриват. Когато влезеш(понеже вече всеки влиза, то желаещите намаляват всяка година) ще видиш, че нещата изобщо не са наред. Друг въпрос : защо не се замислиш за чужбина? Казвам го понеже, цялостното чувство в академията е : "Абе тия пари (600 кинта на семестър), за какво ли им ги давам, по - добър резултат щеше да има да си ходя на частно". Поне при мен така беше. А в момента уча в НБУ( с друга специалност) и там такста е двойна, но базата им е на светлинни години и отдалече си вижда, за какво си даваш парите. Част от преподавателите са същите. Това са мойте 2 стотинки. Сигурно някой няма да е съгласен, но съм учил и в двата университа, и за сравнение и дума не може да става... в полза на НБУ... за съжаление... Поздрави и най - важното е да си следваш мечтите, пък каквото ще да става! Ако мога с него да ти помогна, драсни и питай.
 2. Аз си свиря професионално по чужбините, обаче този Април тази година, реших пак да се върна към програмирането, понеже като малък това правех, и то доста прилично. Нашите ме гласяха да го работя, ама аз - не, та не. След 8 години пауза, почнах пак, и се оказа, че всъщност е страшно интересно, а в училище не ме влечеше чак толкова. Затова си го записах като второ висше и сега съм 1 курс Мисля след 1-2 години да ми стане и професия, понеже доста бързо дърпам (все пак и като малък съм го правил и background-а ми е такъв). Музиката ще ми остане за хоби - с две думи ще разменя нещата наобратно :D Засега си правя някакви малки програми на Java и C++, ама мисля да си направя приложение или игричка за Андроид. Не е малък труд, обаче самото чувтство, че аз казвам какво ще прави компа, а не той - на мен, е доста приятно. Откачена работа ..... :D Другото ми хоби е да чета биографиите на известни личности. Почнах преди 5-6 години, първо само с китаристи, но после и с певци и т.н. Интересно е, много от тях са имали големи трудности и човек може да си направи някаква по - обща представа, какво е било положението и нещо като статистика. Също някой път има и пикантерии около създаването на дадена песен или албум, което си е много интересно. Поздрави!
 3. Нека да постна наново обявата с някои важни корекции : Давам уроци по китара по домовете - основно за деца и начинаещи. Живея в Пловдив, жк Христо Смирненски, но давам уроци във всички квартали. (Въпрос на договорка с конкретния човек). Цената е 20 лева за астрономически час, евентуално с кратка пауза, ако ученикът се изморява бързо. На електрическа, и уестърн (акустична с метални струни) мога да помагам и на напреднали, а на класическа, само на начинаещите. Стилова насоченост - поп, рок, блус, джаз, малко класика, също мога да въведа ученика и в музикалната теория, импровизацията и хармонията, четене на ноти и т.н. Имам учебни помагала, както и доста опит вече - 2 години давах уроци в София (година и половина бях преподавател в читалище "Бачо Киро 1945" до пл. Руски паметник, след това - половин година по домовете.) Имам завършена бакалавърска степен "Поп и джаз китара" в Софийската музикална академия НМА "Проф. Панчо Владигеров" (бившата държавна консерватория), всеки ден съм на разположение. Телефон : 0887 62 28 05 или 0879 48 65 55, Васил Павлов. Поздрави на всички!
 4. jabs, а ако в описаната от теб ситуация, пред 50 човека с чаша вино в ръка, седнали на 5 стола, цяла вечер свирят например Rammstein, ТИ би ли отишъл да ги слушаш? Има групи, които правят музика и шоу, има и такива, които наблягат повече на музиката. Обикновено първите имат много повече публика. Тото не са наблягали никога специално на шоуто, мачкат с друго. Пак казвам - има си публика за всяка сцена и не знам защо трябва, когато някой харесва повече даден изпълнител и да се мрънка, защо другите имали повече публика. @Heartman : Музикалният вкус на всеки е нещо, което е изцяло субективно, и като свободен човек мога да ходя на всякакви концерти. Дори и на Фики, ако пожелая. :hysterical: По темата нямам какво повече да напиша, но съм доволен, че слушам И нова музика, не само стара, както доста от хората, които пишат тука и не зачитат нещо издадено след 80-те. Всеки с вкуса си, не знам какво е бъдещето на бизнеса, но не е толкова мрачно, колкото застаряващите музиканти и слушатели си мислят. Лек и успешен ден на всички! п.с. По - малко мрънкане и и повече хубави концерти и хубави емоции да има! :cheers2:
 5. @ TONY : Въобще съм далеч от мисълта да защитавам Цецо от писачите във форумите Всеки прави различна музика, за всеки влак си има пътници. Това, че за ТЕБ Стив трябва да има 20,000 души публика, а Слави, видиш ли - 2000, си е твое мнение, явно за хората не е така. Кои са другите големи, за които говорим? Не виждам Бруно Марс или Кати Пери да са особено бедни, от това, че парчетата им стрували само по 1-2 $ в интернет. Бизнеса сам се регулира и никой, дори и ЛЮК не може да решава младежта какво ще слуша и какво трябва да харесва. Не сме 70-те, а времето на китарните сола все повече отминава, затова Стив мрънка, понеже все повече оредяват хората, които могат да изтърпят 5 минутно соло. Ако можех, бих отишъл с еднакво удоволствие и на Слави, и на Тото - просто различна музика. Няма смисъл да се слагат етикети, кое колко трябва да се харесва, нито колко публика трябвало да има, ако държавата ни била нормална. Много добре знаеш, колко субективно е всичко. Айде със здраве!
 6. Защо във всяка тема трябва да се споменават Слави и Ку-ку Бенд и да се хейтва, не мога да разбера какво общо имат с темата за Лукатър? Цветан Недялков му е фен, не го е крил никога, но е един от най - скромните и ГОТИНИ хора, които познавам. Бил съм му ученик 2 години и не виждам, защо го сравнявате с Лукатър, (той самият никога не го е правил, точно обратното) и да се дават обяснения кой на кого щял да държи китарата. Винаги много съм я мразел тази наша черта да се принизяват хора, които са КАДЪРНИ и да се обяснява кой за какво ставал и не ставал. Съжалявам за острия тон, но темата не е за Слави и Иван Лечев, нито за Цветан. Относно интервюто - според мен казва доста вярни неща, но наистина звучи като мрънкало на моменти, явно не му допадат много от нещата в брашна, както и на много от нас - това е положението и няма как винаги едни и същи неща да се харесват. За добро или лошо музиката се променя, а аз съм на мнението на Кольо - винаги има добра музика, и ще има добри музиканти. Който търси - намира. Мойте 5 ст'инки. PEACE!
 7. Vasil Pavlov

  The Guitarist's Bucket List

  Като гледам списъка, май да си пускам китарите в Ebay, и да се отказвам, докато е време
 8. Според мен няма как да се избере, прекалено много стилове има и всеки си има майсторите. Все пак ако трябва да избирам, ще е или Фил Колинс, или Майкъл Джексън. Така и не мога да преценя, кой от двамата по - ме кефи
 9. Vasil Pavlov

  BBC NEWS - Singer Joe Cocker dies aged 70

  Много малко хора на тоя свят имат неговия почерк и разпознаваемост, когато пеят. Нека почива в мир....
 10. Vasil Pavlov

  Star Wars 7 Official Trailer Released

  И аз да вляза в духа на горния пост....гледайте, няма да съжалявате...
 11. Vasil Pavlov

  Върнете Горещия стол.

  В самия джазов стил не са толкова характерни, колкото примерно в блус или рок, там са си направо "задължителни". Повече се предпочитат приплъзвания (slide/glissando). Според мен се дължи и отчасти на факта, че ако се ползва баш си "джазова" китара, от тия по - дебелите, и се сложат едни woundless струни, по - дебелички, за да се по - масивен тона, и bend-ването става малко "mission impossible" . Може и да се бъркам, поправете ме, ако греша!
 12. Всичко е една купчина метал и дърво, без ръце да пипат и душа да се вложи, няма значение кой модел и марка е
 13. ^^ Кольо, ти нали беше писал, че веднъж си пробвал Страдивариус-а на някакъв твой познат във Швейцария. Казвам го, понеже ми направи впечатление, все пак няма много българи да са пробвали такива инструменти :D. Според мен освен, че както при китарите, от Страдивариус до друг има разлика, така и на запис е почти невъзможно да се разпознае един скъп инструмент от друг. Нали имаше такъв тест тука във форума с един скъп Гибсън и един Епифон, 50% от "разбирачите" нещо се позаблудиха
 14. Познах само Страдивариус-а, другите две не можах - размених ги... :D
 15. За съжаление не съм дърпал пари от Paypal към SGE, но според мен след някой и друг ден банката ще отчете, че си ги привел в картата и ще можеш да си ги изтеглиш.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.