Jump to content
Българският форум за музиканти

Ивелин

Members
 • Content Count

  1,893
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Excellent

1 Follower

About Ивелин

 • Rank
  uncopyrightable
 • Birthday 09/21/1981

Previous Fields

 • Инструмент
  Пиано

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.soundcloud.com/ivak4eto
 • Skype
  ivak4eto

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

3,962 profile views
 1. Ивелин

  Почина Цеко Занев...

  Много съжалявам... страхотен човек! Запознахме се и на живо в Русе... Първият джем, в който участвах в този форум беше негово дело... Много тъжно!
 2. Ивелин

  Тема за слушалки

  Здрасти Гена! Много готина тема! И слушалките са голяма мания! Ето с какво разполагам аз: CAD MH310 (затворени) $60. Звучат доста прилично за този клас слушалки. Ако търсиш евтини и затворени слушалки с добър бас - тези са много добро решение. Ползвам ги основно за запис на вокали. AKG K271 MKII (затворени) $160. Тези също звучат добре, но са с по-малко бас от CAD. Използвам ги основно за запис. AKG K240 Studio (полу-отворени) $70. Тези са същите като К271, но полу-отворени. Тези са доста универсални. Shure SRH1840 (отворени) $500. Много ясен детайл във високите и цялостната картина е много мека и приятна. Използвам за критично слушане, смесване, мастериране. Включвам ги в NI Komplete Audio 6 и звучат много добре и топло. Koss KTXpro1 (малки) $15. Много, много бас за размера и цената си. С тези си проверявам баса До тук с големите слушалки - сега с малките. По едно време имах всички модели на Shure IEM (112, 215, 315, 425, 535 и 846). Оставих си само два - SE215 и SE846. SE112 $50 - Изкараха няколко години и се разпаднаха - все пак са евтина пластмаса. Но звучаха прилично и ми бяха най-удобни. SE215 $100 - С тези съм навън - звучат по-добре от 112 и имат контрол на звука удобен за слушане от телефон. SE315 $200 - Тези са с BA говорители и баса им е много слаб. Най-слабия модел според мен. SE425 $300 - Тези дадох на жена ми за мониторни слушалки - много неотрален звук идеален за мониторни слушалки на вокалисти. SE535 $500 - Тези ми ги купи барабаниста - имат повече бас от 425. SE846 $1000 - Тези са моите мониторни слушалки - имат акустични филтри, нещо като акустично EQ и им направих силиконова отливка. Звучат като големи слушалки - имат сгънат субуфер в тях. SE846 са с много нисък импеданс (9 ohm) и Shure предлагат DAC за тях, но не съм сигурен дали наистина ще промени звука толкова значително. Някои хора са правили тестове на iPhone DAC-овете и твърдят, че са доста добри и няма нужда от външен DAC. Освен че заема място, батерията пада относително бързо и разликата в звука не е $1000... И се двоумя...
 3. Ивелин

  Откраднат бас

  Здравейте! Вчера е бил разбит апартамента на страхотен музикант Радослав Riverman Славчев и е откраднат много ценен за него инструмент: Marleaux Consat Signature - 6 String Bass Моля, ако някой види този бас да се продава някъде ebay или на друго място, да сигнализира. Благодаря ви!
 4. Ивелин

  Предпазител

  @g_vayov, Благодаря за инфото! Поръчах си бушончетата от ТМЕ и пристигнаха днес. Минимума за поръчка беше 5 броя - аз ще ползвам един и ще си оставя един резервен. Ако някой има подобен проблем като моя - да пише за бушонче.
 5. моля прочетете цялото интервю преди да коментирате
 6. Ивелин

  Предпазител

  Благодаря за отговорите! @g_vayov, Ето пълната характеристика на предпазителчето, което беше в клавира: http://bg.mouser.com/ProductDetail/Cooper-Bussmann/BK-MDL-3-10/?qs=bpnLQM2ZShzTtUAWeUM%252bMw== Тъй като на 110V се използва 300mA, четох, че на 220V трябва да се използва 150mA, за да се получи същия W (в случая 33W). Оригиналното бушонче изгоря, защото мислейки си, че захранването автоматично поддържа 110-220V, го пуснах директно в 220V, а вътре в клавира е имало ключ за 110 / 220V... В момента съм с бушонче с тънка жичка на 200mA, но се притеснявам, че може да спре в кофти момент.
 7. Ивелин

  Предпазител

  Някой може ли да ми каже как се наричат на български стъклените бушончета тип "slow blow" и от къде мога да си намеря такова за захранване на Nord Electro? (250V / 150mAh) Ето така изглеждат на вид: http://i.stack.imgur.com/UytWT.jpg Тези, които намирам по магазините, са с по-тънка жичка и предполагам, че са "fast blow", но не съм сигурен.
 8. Ивелин

  Zeebs - White Rose

  От години искам да пиша в този раздел и ето, че най-накрая имам възможност!
 9. https://soundcloud.com/ivak4eto/bre-petrunko-all-voices
 10. Ивелин

  Ocean Gypsy - Blackmore's Night

  Браво, мацка! Звучиш и изглеждаш страхотно!
 11. Пробвах да миксирам без да слушам пистите за отправна точка (което е грешка): http://soundcloud.com/ivak4eto/guitar-voice-mix-try-out
 12. Ивелин

  432 Hz

  Какъвто и да е ефекта, важното е, че си направил запис, с който да се чуе разликата м/у 2-та строя, за което благодаря! Сега като ги слушам единия и другия вариант отново и отново - стигам до извода, че както за едни 432 звучи меко, така за мойте уши това звучи като касета, която влачи - при пряка промяна от единия и другия вариант (просто асоциация от времето, когато слушах касети). И пак - 432 херца...херца - брой трептения в секунда...секунда - време...време - понятие измислено от човека... Заключването на звука в секунди е единствено и само помагало, а не движеща сила.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.