Jump to content
Българският форум за музиканти

apoplexia

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

apoplexia last won the day on May 30

apoplexia had the most liked content!

Community Reputation

57 Excellent

About apoplexia

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Valkeakoski, Finland

Recent Profile Visitors

364 profile views
 1. apoplexia

  Избор на процесор

  Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна. Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs. Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв. Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).
 2. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Heavy Pedal from Audiority Симулациа на Boss Heavy Metal. Промо цена 9,99 евро https://www.audiority.com/shop/heavy-pedal/
 3. apoplexia

  Mayones Bass намаление

  Привет. Не съм в бас средите, но попаднах на намаление, може да хвърлите едно око! https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto
 4. Привет. Следя редовно пазара на марката, и, определено цените , които предлагат в долупосочения сайт, са много добри! Ако някой е в процес на търсене на нов инструмент, това би била добра възможност да се възползва. https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto По никакъв начин не съм обвързан с горепосочения магазин, не правя реклама (админите може да изтрият темата, ако сметнат за необходимо), но такива цени за такъв клас инструмент много рядко изпадат.
 5. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Metal Zone плъгин от Mercuriall "Metal Area" - безплатен! https://mercuriall.com/cms/details_freestuff
 6. apoplexia

  Gibson въпрос

  Привет. В момента съм заел от колега Gibson Custom за тест - това вади убийствен звук, ама иска редовно трениворвка във фитнеса за гръб, тежи доста, освен че е и е неудобно за свирене в седнало положение без колан! Каква е разликата между Studio Tribute, Studio, Classic, Traditional и Standard, освен козметична? Как се вписват SG и Explorer? Само за домашно ползване, не се търси сценична изява. Търсил съм отговор в Google, но още има неясноти, затова питам. Това, което мога да пробвам, е Studio Tribute, Classic, Sтandard и SG Standard 2016 (със съмнително тънко тяло). Другото е с поръчка и опция за връщане. При тест, на какво да обърна внимание, освен стандартните неща - удобство, гриф, прагове и пр? (За наличните наблизо модели, разбира се). Досега бях скепрично настроен, че тази марка държи само цена... За сравнение в магазините има и японски Tokai, които също ще бъдат тествани.
 7. Дебна го от доста време!
 8. apoplexia

  Audacity или Cubase 10

  Аз съм с Cubase 9.5 Pro и нямам проблеми с крашване (редки случаи, но се дължи на някой нов плъгин). Поддържа 64 Bit плъгини и се държи стабилно. Работи с eLicenser флашка, на която е лицензния код. Удобство е, ако ползваш няколко машини.
 9. apoplexia

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Ако не греша, Epiphone се правят в Китай. Накоро гледах видео, в което се обясняваше как се използва името на големи производители на отделни части при бюджетните решения, и как тези части нямат нищо общо с реалните. Т.е. Grover е само име в случая. Относно LTD, мен лично ме дразни финиша на нека, няма я свободата на движение на ръката, "залепва". Хвърли едно око н PRS моделите в близкия ценови клас, произведени са в Индонезия също (SE Standard), както и Yamaha Revstar (не са LP форма, ама са удобни, според мен). Каква музика ще се свири?
 10. Хвърли едно око и на Audient iD4
 11. apoplexia

  Новости в областта на Software

  HellBeast от Audio Assault, базиран на Randall Satan Нова амп симулация , основно за метъл. IR Loader с включени 62 IRs, Tube Screamer, EQ, Chorus, Delay и Reverb. Промо цена - 19,99 долара. П.С. Лично аз го използвам с други IRs , не тези, с които идва, и звучи доста прилично.
 12. apoplexia

  Студио монитори Upgrade

  Новите монитори са инсталирани! Мислел съм чи, че правя миксиране! Само опити! Много чисти, много детайлни, дори и при слушане от тубата! Дори и плъгините имат смивсъл, т.е. китарите звучат!! Neumann KH 120
 13. От този клип, за мен лично КРК са с повече подчертани ниски честоти и не достатъчна яснота при средите, където Йамахите изпъкват, за сметка на басите. Но това е през моите Пресонус колони. Ако са други колони, ще звучи различно, както и слушалки. В магазините чух въпросните Yamaha, заедно с Genelec 8030 и Adam a5x/ a7x. Yamaha звучаха малко стерилно, повече неутрално, докато Адам като че ли оцветяваха звука. Genelec си бяха ОК, ама без подчертани ниски. Все пак прослушването беше в магазин, с изолация, и с комерсиална, вече миксирана и мастерирана музика, значително голямо, да не кажа огромно помещение.
 14. Използвам в момента Presonus Eris 4.5 точно за подобни цели. Чист звук, имат мощност, ама нешо им липсва и ще ги подменям. Не съм лично запознат с посочения от теб модел, някак си чисто визуално не ме привличат и съм предубеден. Но изчетах доста ревюта, говорих и с консултантите в няколко магазина, и всички до един препоръчаха Yamaha HS5/HS7, като 5 ците са в този ценови диапазон. Може да погледнеш като варианти Adam TV5/TV7, Tannoy Reveal , JBL 305P. Имат положителни отзиви. Лично аз стигнах до извода, че няма как да добиеш представа от каквито и да е ревюта, ако не тестваш колоните в твоята стая, с твоята апаратура. Така че стреляй смело, има вариант за връщане на продукт, ако е закупен по интернет.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.