Jump to content
Българският форум за музиканти

apoplexia

Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

apoplexia last won the day on December 1 2019

apoplexia had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About apoplexia

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Valkeakoski, Finland

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Отделението за батерията е отделно. Като се смени системата, то остава ненужно и празно. Оказвза ли голямо влияние кухината върху звука?
 2. Благодаря. Китарата е от ясен, не махагон. Schecter C-1 SLS Elite. От там нататък веригата е проста> китара-аудио интерфейс, Cubase- монитори/слушалки. Имах лампово комбо, но замина, не е подходящо за условията, в които живея (силно+бебе). За мен посочената система работи. С другите налични китари вкъши си постигам звук, който ми е на сърце. А с Шектъра прекарвам обикновено почти цялото си , много малко, свободно време в търсене. Махагон - SD Nazgul/Sentient. Тук определено отне време да се разучи Назгула, но е много добър , ако не се прекалява с volume на китарата, даже блус може да докара. Елша - SD Custom 5/Jazz. Компинацията работи, малко като че ли Custom 5 идва ярък. Gibson - точния бридж е неясен (предишния собственик не даде точен отговот, но е Алнико 2)/Benedetto. Удивен съм с каква лекота работи под high gain, артикулация, динамика... И остава въпросния Шектър. За себе си не мога да си отговоря има ли голям смисъл от наливане на пари в него, при все, че няма да се отразят на крайната цена, ако замине, дори спед подобренията. Евентуално бих пробвал EMG 55/66, ако изпаднат втора ръка някъде. Ако имах наличен Dimarzio Titan, също бих пробвал. Смяната на електрониката ще наближи 150 евро, отделно цената на микрофоните и идва една крайна сума, която дали е оправдана. Другият вариант е на пазара и друг инструмент (моята булка не може да разбере зашо са ми толкова китари, така че по-добре е замяна на един интрумент с друг, отколкото още един). П.С. Някой да има впечатления от SD Duality сета?
 3. Привет. От известно време се чудя над тази дилема. Става въпрос за Schecter с Fishman Fluence Modern. Фишманите са идеални за риф ала Manowar или Grave Digger, и дотам. С други думи, не ми допадат, мъчих се близо 6 месеца да им свикна. Мислех да ги заменя с други активни, но изборът не е голям (Blackouts или EMG).Китарата е много добре изработена, лека (ясен тяло), лесен и удобен гриф. Въпросът е, има ли смисъл от цялата хамалогия от подмяна на цялата електроника и слагането на пасивни , или да пускам обява за продажба? Евентуално какви пасивни са подходящи за ярко звучаща дървесина, ако мога да се изразя така? Аз не мога да си ги сменя сам, понеже съм изключително незапознат с този тип активност, така че ще се дава на майстор. Знам, че няма кой да реши вместо мен, но нямам нужната информация, за да взема решение (търся и в гугъл, но ми се икса и да попитам). Благодаря и Весели Празници.
 4. apoplexia

  Избор на процесор

  Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна. Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs. Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв. Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).
 5. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Heavy Pedal from Audiority Симулациа на Boss Heavy Metal. Промо цена 9,99 евро https://www.audiority.com/shop/heavy-pedal/
 6. apoplexia

  Mayones Bass намаление

  Привет. Не съм в бас средите, но попаднах на намаление, може да хвърлите едно око! https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto
 7. Привет. Следя редовно пазара на марката, и, определено цените , които предлагат в долупосочения сайт, са много добри! Ако някой е в процес на търсене на нов инструмент, това би била добра възможност да се възползва. https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto По никакъв начин не съм обвързан с горепосочения магазин, не правя реклама (админите може да изтрият темата, ако сметнат за необходимо), но такива цени за такъв клас инструмент много рядко изпадат.
 8. apoplexia

  Новости в областта на Software

  Metal Zone плъгин от Mercuriall "Metal Area" - безплатен! https://mercuriall.com/cms/details_freestuff
 9. apoplexia

  Gibson въпрос

  Привет. В момента съм заел от колега Gibson Custom за тест - това вади убийствен звук, ама иска редовно трениворвка във фитнеса за гръб, тежи доста, освен че е и е неудобно за свирене в седнало положение без колан! Каква е разликата между Studio Tribute, Studio, Classic, Traditional и Standard, освен козметична? Как се вписват SG и Explorer? Само за домашно ползване, не се търси сценична изява. Търсил съм отговор в Google, но още има неясноти, затова питам. Това, което мога да пробвам, е Studio Tribute, Classic, Sтandard и SG Standard 2016 (със съмнително тънко тяло). Другото е с поръчка и опция за връщане. При тест, на какво да обърна внимание, освен стандартните неща - удобство, гриф, прагове и пр? (За наличните наблизо модели, разбира се). Досега бях скепрично настроен, че тази марка държи само цена... За сравнение в магазините има и японски Tokai, които също ще бъдат тествани.
 10. apoplexia

  Audacity или Cubase 10

  Аз съм с Cubase 9.5 Pro и нямам проблеми с крашване (редки случаи, но се дължи на някой нов плъгин). Поддържа 64 Bit плъгини и се държи стабилно. Работи с eLicenser флашка, на която е лицензния код. Удобство е, ако ползваш няколко машини.
 11. apoplexia

  ESP EC-256 или Epiphone LP Standard Plus Pro

  Ако не греша, Epiphone се правят в Китай. Накоро гледах видео, в което се обясняваше как се използва името на големи производители на отделни части при бюджетните решения, и как тези части нямат нищо общо с реалните. Т.е. Grover е само име в случая. Относно LTD, мен лично ме дразни финиша на нека, няма я свободата на движение на ръката, "залепва". Хвърли едно око н PRS моделите в близкия ценови клас, произведени са в Индонезия също (SE Standard), както и Yamaha Revstar (не са LP форма, ама са удобни, според мен). Каква музика ще се свири?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.