Jump to content
Българският форум за музиканти

wiseppman

Members
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

wiseppman last won the day on January 17

wiseppman had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

About wiseppman

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, audio&video soft

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG

Recent Profile Visitors

492 profile views
 1. Лими, темата нещо се забрави. Ето една импровизация, която стъкнах набързо в домашна обстановка:
 2. wiseppman

  Гръцки ладове и още...

  Е, това е много дълга тема. Но има и различни "сламки" - ако импровизираш и (ще давам в ла минор примерите за по-лесно) има акордна прогресия Am - D, това сигурно може да се свири във дорийски, ако има Am - bB -> фригийски и т. н.
 3. wiseppman

  Гръцки ладове и още...

  Забравих да спомен защо сложих Хиджаса (по-познато име в България за 5-ия лад на хармоничния минор)- това е "snake charmer", както го нарича Ричи Блекмор, а и други го използват в рока.
 4. wiseppman

  Гръцки ладове и още...

  Писал съм ...и още... Локрийския едва ли ще се използва от колегите. Александрийския се използва само малко в джаза. По-интересен е фригийския доминантен- може би трябваше да го сложа и него. А CAGED системата съм я дал разширена.
 5. Животът и сцената също учат... който може- си може...
 6. The Beatles, Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floud ... и т.н не са имали учители. Може би затова са направили такава музика- без правила, с паралелни квинти, примерно, времето е наше...
 7. Може би си чувал за така наречения елипсис- най-често квартови скокове.
 8. Не искам да споря, но в теорията дорийския и фригийския ладове се водят за минорни, заради малката терца, а лидийския и миксолдийския- за мажорни, съответно заради голямата терца. Освен "църковните ладове" подкрепени от темперирания строй, всъщност сега, освен гореспоменатите, най-много се изаполват доминантния фригийски (фламенко, метъл) и хиджас (чалга). За локрийския няма да говоря, използват го само акордеонистите защото имат копчета на баса за умален акорд
 9. Интересна идея. Ама пише и "фолк" - какъв? Комерсиалния ли. Аз мога да помагам и във видеото. Иначе- защо групи? Лупърите не са ли основно за уан-мен-шоу?
 10. wiseppman

  Ръждясали струни

  Не само ръждясването е проблем. Ами късането- аз късам постоянно 1-ва, понякога и 2-ра точно по средата. Освен че ръждясват, с времето струните изтъняват (затова и повече се разстройват по-тънките- и скъпите, и евтините). Който разчита само на усилвател, няма начин да не почувства промяната на тон, но за процесорите, а напоследък установих и с IR-a няма толкова значение. Вече не ползвам масла, просто свиря със струни и 2-3 дни преди концерт или запис сменям струните. Но пък бих окуражил хората, които да се грижат за китарата си- не само струните се нуждаят.
 11. wiseppman

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Или си натиснал това: Ili
 12. wiseppman

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Първо- отворил си за запис стерео канал. След това- микрофона включен е само в една дупка (XLR или TRS- не ви знам конфигурацията). Накрая имате запис само в канала свързан с източника. А най-лесно, ако искате да имате запис в двата канала- копи->пейст от единия в другия.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.