Jump to content
Българският форум за музиканти

wiseppman

Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

wiseppman last won the day on January 11

wiseppman had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About wiseppman

 • Rank
  wppm

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, audio&video soft

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/rockevolution2015/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG

Recent Profile Visitors

787 profile views
 1. Аз ползвам това yMIDI : https://www.microsoft.com/store/productId/9N587H7B7KRZ А вкъщи едно AKAI контролерче, BOSS MS-3 и ROLAD FC-300. Но boss-а всъщност ми прави всичко. И е много удобен за лайв- малък formfactor, но прави всичко. Има и LSB и MSB, #CC, PC. Но швейцарското ми ножче (HELIX) на лайв ми управлява всичко- може да видите как се справя и с YOUTUBE: Не само през USB- става и през DIN, ако имате интерфейс
 2. Реших си проблемите. 8 USB, 8 DIN In/Out/ и 12 RTP. Чудна комбинация
 3. Мога да ти препоръчам от безплатните Cantabile Lite (Free VST Host - Cantabile Lite - Cantabile - Software for Performing Musicians) доволен съм от него и класическия vsthost VSTHost (hermannseib.com) , с него малко трудно се гласи мапинга, но ако си навътре с мидито, ще се оправиш.
 4. Хм... ето как изглежда една от моите- простичка конфигурация. А освен хардуера, като се насложат и efx плъгини... май няма да стане с по-простичък компютър
 5. Доколкота си спомням Audacity няма възможност за ASIO- това може да е проблем. Само за рязане- става, но за запис... 😞 в телевизията го ползвахме само за бланкове.
 6. Да, напълно си прав. Но аз отделих един компютър само за аудио, защото се оказа, че разните други програми с които работя имат много фонови процеси- това беше решението при мен. Всъщност човешкото ухо е най-съвършеното ни сетиво, което единствено работи денонощно. И усеща разлика от 1-5/100 във височината на цял (в темперирания строй) тон. Когато работя с видео нямам чак такива проблеми- там просто трябат бързи стрипнати дискове за реалтайм плей. Но аудиото... иска си своето.
 7. ^ всъщност тези аксесоари ще ти трябват така или иначе и за този хардуер. Показания комп е с DDR3- гледай а е с повечко и по-бърза памет. Знаеш, над 64 samples на буфера на интерфейса започва се чувства латентност.
 8. Американците масово използват Reason. Не че е най-добрата. В тази област, като че ли най-добри са германците- CuBase и Nuendo, Ableton, отскоро BitWig. Аз напоследък се кефя с BandLab Cakewalk. Втората част от името е известна... навремето Adobe я купиха и направиха Audition. Всъщност само за запис стават всички посочени от колегите, но FruityLoops 😞. Друга е работата с мастеринга- там се виждат качествата на програмата. Но пък вече има и толкова много плъгини... май добрия потребителски интерфейс става много важен.
 9. https://www.museresearch.com/products/receptor-features.php https://www.ebay.com/itm/MUSE-RESEARCH-RECEPTOR-/264207229052 https://www.kvraudio.com/product/receptor-2-by-muse-research
 10. wiseppman

  Spdif кабел

  Моя Кемпер беше с RCA- такива са. И това е само по 2 входа и изхода на чинч (стерео)
 11. Вече ползвам само това. IRs-ите и пресетите стават и за хардуера и за Native- без ралика. Идеален за студийна работа. Има и много безплатни пресети на сайта на Line6. Аз си купих пакета на Фремен с много IR и пресети и съм доволен. (80) Fearless Gear Review: Line 6 HELIX NATIVE - YouTube
 12. Здравей! 

  Бесе писал, че имаш такъв миксер. Правя едни връзки и се чудя така ли е сигнал чейна.

  SM10__QUESTION.thumb.jpg.9b1aec56a887d9ab88ad145be74dc953.jpg

  При моите опити излиза така, но ти си по-майстор и ще съм спокоен, ако потвърдиш.

  Поздрави!

 13. Да, хубаво е, че повечето имат trial и човек може да си избира. Аз съм пробвал много, наистина!
 14. wiseppman

  Избор на аудио интерфейс 2021

  Hi-Z е високоомен вход, който е хардуерен компонент и е особено полезен, ако включвате китара директно в интерфейса. Ако използвате камиончета или процесор преди входа, не е от значение.
 15. Все още няма по-добър от Helix Native. За притежатели на Helix е $100. Иначе $400. Този плъгин има всичко! С Cantabile или Gig Performer си е цяло студио (изпробвано). За Android съм пробвал AmpliTube, но си е любителска работа, като останалите за тази ОС.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.