Jump to content
Българският форум за музиканти

panhead

Members
 • Мнения

  97
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

33 Excellent

Относно panhead

 • Ранг
  Навъртащ се
 • Рожден ден 1.09.1939

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male

Последни посетители

211 профилни разглеждания
 1. panhead

  Китарен усилвател-Радио?!!

  Превключи на втори канал! ( Случвало ми се е преди 25 години с един Larios.)
 2. panhead

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Не. Нямам намерение да го съсипвам. Благодаря за безпокойството, но далеч от цивилизацията понякога се налага да се търсят и видимо по - крайни варианти. За да не се стига до това да изпържа ампа просто поръчах кабинет с говорител на 16 Ohm, който ще ползвам за свирене в полеви условия с бенд. Като скокне през океана след няколко дни ще захраня VOX-a. Отделно и две нови лампи (ламБи ) - Electro Harmonix 12AX7 / ECC83 и EL84 - Tube Amp Doctor ще заменят стоковите. Поздрави!
 3. panhead

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Позачетох се тук: http://blog.hughes-and-kettner.com/ohm-cooking-101-understanding-amps-speakers-and-impedance/ Т.е., при говорител с по - малко съпротивление ще се повлияят честотите (поради това, че съответства на изчисления за съответния усилвател)? Криво - ляво ще има някакъв звук.
 4. panhead

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Привет, Ползвам за забавление малък лампов VOX AC4tv mini, който е на 16 Ohm. Изхода за външен кабинет също е за 16 ома, има ли възможност да бъде включен към кабинет на 8 Ohm? Поздрави!
 5. panhead

  Избор на лампов китарен усилвател до 1200 лева

  Един от амповете, които ползвам е Fender Blues Jr Tweeted, Made in Mexico. За предпочитане е пред този с черния толекс. Говорителят е по - добър. Усилвателя е относително лек и лесен за пренасяне. Корекциите са достатъчно опростени. Приема добре повечето стомп-боксове. Отличен е за джаз, фънк и разбира се перфектен за blues. Ползвал съм го и за твърда музика. Свирил съм с Vox AC10 преди време. По - горе беше посочено да поогледаш говорителя. Не е за пренебрегване, че този амп не е английски. Ползвам друга серия на VOX към момента, но мод-ната. Моя избор остава за Fender. П.С. Погледни Laney VC15 - изключително лек. 10"-я говорител покрива добър диапазон от стилове. За разлика от Blues Jr имаш изход за външен амп, AUX IN/OUT, произведен е в Англия. Понякога го предпочитам пред Blues Jr, особено за по-твърда музика. Успех!
 6. panhead

  Домашно Hi Gain ампче

  ^ Аз мислех, че от бърбъна очите ми не виждат добре.
 7. panhead

  Усилвател за домашно ползване

  Sir, Hughes & Ketner е безумно як за pазмеpите си. Има всичко необходимо за гиг. Покрива стилово от Jazz/Blues до тежка металургия. Има необходимия атенюатор за ползване в по - малки помещения, Red Box DI, loop. Звукът е достатъчно "скъп"!!! Т.е. не се подвеждай по малките габарити. Това е Monster в агнешка кожа. Изводите ти дават възможност за директно включване в пулт или за запис. Отделно можеш да озвучиш с микрофон. Bias на лампите също не е за пренебрегване. Натъпкан е с толкова много възможности, че трудно може да се сетиш какво липсва. За дизайна и красивата светлина на борда въобще не коментирам. Ползвам в момента и Laney VC15, който е една идея с по - малки възможности. Може да се ползва и за твърда музика, но Hughes & Ketner определено е по - добър за последното. Иначе и двата ампа са леки за пренасяне и компактни. Същевременно се перфектни за клуб. Изборът е твой, успех!
 8. panhead

  Усилвател за домашно ползване

  Именно! https://www.sweetwater.com/store/detail/TM18C--hughes-and-kettner-tubemeister-18-1x10-inch-18-watt-tube-combo Hughes & Kettner TubeMeister 18 1x10" 18-Watt Tube Combo 18 watts of pure guitar tone through a 1 x 10" Celestion speaker 2-channels with 3-band EQ, gain, and master volume Variable power output is perfect for recording and onstage use 18W/5W/1W/Speaker Off Powered by a duo of EL84 power tubes and 12AX7 preamp tubes Built-in Red Box DI gives you great tone anywhere Tube Safety Control continually monitors your power tubes and optimizes them for the best tone Effects loop for hooking up your favorite pedals and effects Тежи няколко кила. Брутален звук. Има си всичкооооооо!!!
 9. panhead

  VOX AC4TV upgrade

  П.С. Търся и нов говорител. Насочил съм се към Jensen, какъвто ползвах за друг сходен амп, но приемам всякакви предложения. Cheers!
 10. panhead

  VOX AC4TV upgrade

  Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Ето и добавките:
 11. panhead

  VOX AC4TV upgrade

  Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Явно съм надхвърлил позволения размер. Ще опитам да кача крайния резултат после.
 12. panhead

  VOX AC4TV upgrade

  След като за втори път ми попадна VOX AC4TV Mini, беше време за малко mod-ване. Усилвателят е изключително удобен за пренасяне (дори и в раницата ми) и свирене в малки клубове. Характеристики: Лампов усилвател, Power 4W, 1W, and 0.1W Speakers 1 x 6.5" Preamp Tube - 1 x 12AX7 Power Tube - 1 x EL84 Корекции - тон, усилване, атенюатор. Произвеждан е от VOX през периода 2009 - 2010г. Кит за модване открих в eBay (BitMo VOXMo4). Предлагания набор включва следните компоненти: 033uF cap; 100k resistor; DPDT ключе; предуслвателна лампа 12АТ7; пълни инструкции за монтаж. Целта на ъпгрейда е превключване на три отделни бленди (1. оригинална - т.е. запазване на тоналните характеристики преди ъпгрейд; 2. повече високи и ниски: 3. усилване на Gain и по - лесно постигане на мек overdrive). Промените позволят по-широк спектър на звука, подобряване на тоналните характеристики и овърдрайва на лампата. За монтажа не се изискват сериозни умения. Необходимо е да се свали шасито на което да се разпробие малък отвор за новия превключвател. Запояването е по предоставените инструкции. По - долу ще добавя няколко снимки. Като цяло усилвателя постигна описания от продавача ефект. Особено радва омекотения overdrive, който се постига дори на 12ч. с Volume контрола. Изчезна характерното бучене и буквално "изпърдяване" при крайното натоварване на лампата. С контрола на усилването на китарата допълнително имате удоволствието да контролирате изкривяването и да постигате чистота на тона или да boost-вате при соло, без съществено да се променя силата на тона. Тон контрола стана осезаемо по - чувствителен. Накратко - подобрението абсолютно си заслужава 40-те долара. Описаното по - горе не претендира за професионален ремонт, просто се възползвах от готов кит. Замерванията и характеристиките, както и приложената схема ги оставям на вас. Аз отивам да свиря! Снимките по - горе са преди
 13. panhead

  Guild 'Starfire' lV или V

  Да, прав си. По - скоро питането ми е за разликата по отношение на двата вида дърво. Както и да е. Вече избора е направен. Темата е за триене.
 14. panhead

  Guild 'Starfire' lV или V

  Конструкцията на двата модела е еднаква. Освен тремолото, S-fire V е направен от махагон, а IV от клен. До колко клена е подходящ за китари тип ES 335?
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.