Jump to content
Българският форум за музиканти

Valeri_pj

Members
 • Content Count

  385
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About Valeri_pj

 • Rank
  Юзърче!
 • Birthday 12/06/1963

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • AIM
  valeri_pj
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 • Yahoo
  valeri_pj@yahoo.com
 • Skype
  valeri_pj

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Valley of the wide pants
 1. Valeri_pj

  Парче елша

  А махагон от къде може да се закупи в България и на какви цени върви в момента?
 2. Какво стана колега уплътни ли нещото ??
 3. В крайна сметка колега аз не мога да разбера как мислиш с 3 позиционен ключ да стане както с 5 позиционен.Просто няма начин.Най-добрия вариант е да си вземеш 5 позиционен за това,което искаш да постигнеш.
 4. Valeri_pj

  3pdt бутони

  Е как пък за ефект ще му свърши работа незадържащ?Напротив трябва си му задържащ.Друг е въпросът че не е задължително да е 3PDT. С една милениум схемичка с един транзистор може да се мине и с DPDT,които ги има и тук.Ако пък не му трябва светодиод може и без милениум.В руските форуми ползват пък релета и казват че е много по добре.
 5. Valeri_pj

  Дупка в китарата ми ?

  lyubohar това малко късно му го казваш.Като гледам снимките ако са снимани след залепването работата е оризилена.В края магарето ми се струва че не е прилепнало.А сега ще е много трудно да го отлепи,почисти и залепи наново.
 6. Valeri_pj

  Sovtek лампи?

  liquid_death съгласен съм -намираш най добрата комбинация и място на лампата и това е докато изгори.После трябва наново и то не само тази а всички други да се разместват защото не се знае как ще си взаимодействат.Аз лично пробвах на Valvestate 8040 няколко лампи в преампа - 12ax7 ,ecc83 и още една не помня точно каква и честно казано чак огромна разлика не усетих.Мисля си че се вманиачават хората като си мислят че една лампа ще направи магическия звук.Но както някой писа всеки си има вкус и при наличие на средства може да пробва n броя лампи за да си избере най-подходящата.
 7. Аз съм правил един Uproar с клипинг с лед,германиеви и силициеви диоди и наистина разликата е е едва доловима.Това е мое лично мнение.
 8. Аз си мисля че ако клипът на дадена песен е упоменат като кавър няма да има проблем.Доста кавъри съм гледал там.
 9. Аз този ефект го направих с платката от Tonepad.Работи си екстра.Само още не съм го сложил в кутийка.Ако си го правил със същата платка провери си връзките,масите и да не си забравил двете мостчета на платката.Чипа капризи няма има един стабилизатор на 5 волта погледни го и него.14 и 13 крак са свързани през две съпротивления 12 и 24 к.Фактически 14 крак ти е изхода на дилея.
 10. Valeri_pj

  Harlem Shake

  Този танц е една пълна простотия.Сбирщина от некоординирани движения на стадо пощурели маймуни.Не знам какво забавно може да има в това.Онзи другия Гангман Стайл поне имаше стъпка някаква макар и конска а този едно голямо нищо.
 11. Valeri_pj

  Счупен ключ на Les Paul

  Така и така става дума за ключове.Малко в страни от темата но искам да попитам.Доволен ли си от тези ключове защото аз имам намерение да сменям моите,които са същите но Wilkinson.И имам усещането че изтърват по малко.
 12. Добро начинание си подхванал.Аз лично не съм завършил висше но сина завърши миналата година електроника и дипломната му работа беше подобна.Само че ние (предимно аз де ) подходихме по друг начин.Построихме един Quad 405 с готови платки от млад конструктор .Захранващия траф се наложи да му развия вторичните и после да навия нови такива за да достигна нужното напрежение (двуполярно).Използвах готов мощен грец и 4 кондензатора по 10000 uF.Получи се добър усилвател.Съответно писмената работа си я свърши господин инжинера (тоест сина).В последствие добавихме и една платка пак КИТ за закъснение на пускането и защита от късо на изхода.Общо взето това е.Така че давай смело напред.
 13. Valeri_pj

  Дървен материал

  И не мен нещо не ми е ясно.Китара ли ще правиш,виолончело ли.Защото и то е струнен инструмент.
 14. Според мен тук ти трябва много специално експертно мнение.При кой да е лютиер не можеш да я носиш.А и реставрация на такава цигулка при положение че казваш че е доста скъпа не се прави току така.Един поглрешно сложен лак и си до там с тона.Това е мое лично мнение.До колкото съм чел за старите цигулки Страдивариус в лака е точно тайната на звука им.
 15. Е не съм много съгласен за потенциометрите,защото намерих няколко макроса на които са си точно направени за стандартен пот с отстояние около 5мм.Въпрос на търсене е явно.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.