Jump to content
Българският форум за музиканти

разбойник

VIP listed
 • Мнения

  2052
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  25

Всичко публикувано от разбойник

 1. разбойник

  NEMO - 2

  През декември излезе новия ни албум. Ето тук можеше да го чуете:
 2. разбойник

  Сетъп на китари в София

  https://www.facebook.com/ciriljhonson1972/
 3. разбойник

  Вокална кабинка

  Аз бих избегнал т.нар. "пирамидки" и бих използвал вата от вътрешната страна на кабината. По мой опит от третиране на различни помещения за репетиции/записи през годините (последното е 60 кв. м. и се превърна в проект без ясна крайна дата - винаги има още нещо, което остава да се направи по акустиката) по-евтините "пирамидки" действат ефективно над 1 - 1,5 килохерца, а в по-ниския регистър нямат никакво влияние. Освен това дори в евтиния вариант са по-скъпи от ватата като цена за кв.м. Платове на достъпна цена за покриване на вата могат да се намерят както по обяви, така и в магазини. В магазин до Женския пазар бях попаднал на плат, който беше тъкан като ръкав и чиято ширина беше около 70-75 см - достатъчна за да се вкара вътре парче вата. Лесно, бързо и удобно за работа.
 4. разбойник

  Колегата Parni_Valjak

  Че Тони Манов не е мошеник и е добър инженер е ясно и видно от постовете в темата дотук. Без да знам подробности лично аз допускам, че проблемът е на ниво комуникация.
 5. разбойник

  Вокална кабинка

  Вероятно си видял тази тема, но за всеки случай я пускам пак: По-нагоре jabs беше предложил помощ, обсъди с него въпросите, които те терзаят - ще е полезно.
 6. разбойник

  Вокална кабинка

  Привет newwave. За да имаш ефективна изолация ще ти е необходима масивна преграда, пружина (вата в твоя случай) и отново масивна преграда. Акустичната обработка на повърхностите от вътрешната страна е отделно и ще ти е необходима със сигурност. Хубавото в твоя случай е, че в диапазона на човешкия глас и изолацията, и обирането на реверберацията би се постигнало по-лесно, отколкото за ниски честоти. Виж видеото по-долу за да си създадеш представа какво би следвало да направиш. Вероятно ще е добре е да помислиш за по-голям размер на кабината (приемам, че дадените от теб размери са външни) както от акустични съображения , така и от чисто практически - клаустрофобията е враг на всеки вокалист ( ), освен това има доста микрофони, които имат нужда от разстояние за да прозвучат оптимално.
 7. разбойник

  Среща на басисти

  Тъй! Събрахме се днес четирима басисти да пообменим опит, басове и да си поговорим за важните неща в живота След кратък разбор относно трептенето на ниска Ми струна и отношението на тридесет и деветия й хармоник към погледа на китариста, когато установи, че някои от публиката заглеждат и други членове на бенда освен него, стигнахме до извода, че в една група останалите обикновено пречат и един басист би бил напълно достатъчен за да се твърди, че в групата освен певец има и музиканти. Това откритие помогна значително за добрия дух в който премина сбирката и ни позволи да се насладим пълноценно на времето прекарано заедно, включително и с викове "Не, ТИ си гениален!" Кратки доказателства за това колко ползотворно сме прекарали вижте по-долу Киро "наказва" Musicman Stingray 5 Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 assoass се чуди дали да не си купи Lakland Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 или пък Musicman: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Steff с reverse P+J фретлес Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Моя милост - домакинът-разбойник, със Squier P на assoass (оригиналният адаптер е заменен с 2 бр. EMG DC). Страшен бас за рок!!!!! Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Всички басове взели участие в заниманието: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 За следващият път сме се разбрали да пробваме и различни модели пръсти, стига да намерим по магазините Внимание! Подобни занимания могат да навредят на психическото ви здраве. Забележете как изглежда екземплярът в дясно: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 . . . . или да доведат до тежко замайване и загуба на ориентация. Честна дума, нищо не съм пил: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23
 8. разбойник

  Съвет за компресор

  Здравей, Лично за моя вкус по-старите бас компресори на Boss не звучат добре. Нямам опит с BC-1X, но виждам, че е дигитален, което би ме накарало да предпочета някоя от другите опции, изброени от теб. MXR-а е добър, допада ми. В базара на форума в момента се продава Diamond BCP-1. Свържи се с продавача и го тествай - хич не е лоша машинката. Аз използвах доста години EBS Multicmp - приятен и лесен за работа компресор. След като промених оборудването и от транзисторен минах на лампов усилвател го продадох - нямам нужда от компресор за живо свирене, а за запис използвам рак компресори (най-често BSS DPR 402). И мен ме пали идеята да опитам компресор тип 1176 за бас, но вероятно няма да избера Cali76. За момента най-вероятната покупка ще е Hairball FET 500 - имам рак 500, а и ще мога да го използвам освен за бас за запис и обработка и на други инструменти.
 9. разбойник

  STAGG - Модел BC300/5-BK фюжън 5 струни

  Светослав, бих могъл за аргументирам доста детайлно мнението си за Стаг, вярвай ми В случая няма да го правя, защото темата е достатъчно стара и вероятно питащият вече е взел решение за покупка.
 10. разбойник

  Неизвестни или малко известни марки китари

  ^ Браво, не ги знаех, а са впечатляващи на вид.
 11. разбойник

  Фукня

  Екстра е, наистина. Ще го донеса, само да се съберем. Но колоната на Mesa от поста на mihailtoshev освен че тежи 70 кг. звучи смъртоносно, вярвай ми
 12. разбойник

  Фукня

  Напълно излишно. Твоят е по-тежък, за това съм сигурен.
 13. разбойник

  Фукня

  Мерси, Тони. За кръгче ще се разберем
 14. разбойник

  Фукня

  Посъбраха се при мен разни неща за хвалене през последната година. Първо - бас Sadowsky Metro RV4 - тяло елша, кленов гриф с фингърборд от палисандър: Чуден инструмент - жив и звучен, с много добро присъствие в ниските честоти, дефиниция в среди и динамика. Да е жив и здрав съфорумника ни cecob, от когото го взех. Реших, че ми се свири с рокенрол сетъп - голямата колона и масивен усилвател създават съвсем друго усещане и кеф. Полека-лека продадох старото си сценично оборудване и взех колона Bergantino NV610T, към която добавих усилвател Ampeg SVT III - американски, масивен, тежък и с типичния за добрите модели на марката звук. Точно мислех, че съм приключил с промените и отново нагазих в дълбоки води - чух как звучи Mesa Boogie 400+ с моите бас и колона, а веднага след това успях да намеря добра оферта за такъв усилвател втора ръка. Крайният резултат е още разходи, още тегло и много, много лампи - 12 крайни и 4 предусилвателни. Луда работа, ама кефът е неописуем Толкова за днес, в следващите дни ще добавя още разни придобивки.
 15. Тия момчета ритат в А група, струва си да се чуят Ето няколко линка: https://www.youtube.com/watch?v=lL7BwVXeVYE https://scottkinseymusic.com/album/388593/human-element
 16. разбойник

  Най-грозната китара

  Gibson Dusk Tiger - най-нескопосаната вариация на тема Лес Пол.
 17. разбойник

  Съвет за домашна обстановка

  +1 към горното мнение. И като таван на качеството, и като среда за създаване на работни умения и навици, и като удобство компютър+DAW е много по-добър вариант.
 18. Heartman, годината не е 1982 и е доста по-лесно да се намери добър учител по електрическа китара, дори и уроците да са дистанционни. В Интернет има прекалено много информация (къде качествена, къде - не) и за начинаещ ще бъде трудно да се подберат и отсеят подходящите източници. Според мен нищо не може да замени индивидуалните занимания с кадърен учител, който коментира и коригира личните ти умения и грешки.
 19. И двете са ок. Разлисти, прегледай и вземи тази, която ти допада повече.
 20. Mechanize, помисли за вариант с дистанционни уроци по Скайп - може да са по-рядко, ако финансовата част те притеснява, но полза ще има. Най-малкото ще има грамотен музикант, който да ти препоръчва подходящи материали съобразно възможностите ти и посоката, в която искаш да се развиваш Виж тук - https://www.youtube.com/user/koliok Пример за китарист на изключително високо ниво, за който знам, че (поне преди време) даваше уроци по Скайп.
 21. разбойник

  Микрофон?

  За 50 лв. може да се вземе само някакъв компромисен вариант. Вероятно някакво копие на Шур от Гема Мюзик би бил приемлив вариант, например JTS: http://gemamusic.net/category/211/kabelni-mikrofoni.html?ProductSort=1 Ако си от София се разходи до магазина и обсъди с продавачите нуждите си. Ако не си - и по телефон бихте могли да уточните модел.
 22. разбойник

  Още Съвсем Топло - Deepest Sea

  Както обикновено песните ти ми харесват Аз бих прибрал китарата като сила и бих оставил по-суров звук на сакса - много му е реверберацията. Отделно ако успееш да направиш микса така, че да има усещане за градация в припевите песента би спечелила.
 23. разбойник

  Пет струни на 4 струнен бас

  Каква е целта? Защо ти е да слагаш толкова дебели струни, които да използваш в стандартен строй?
 24. разбойник

  STAGG - Модел BC300/5-BK фюжън 5 струни

  +1 Заобиколи това чудо. Устискай докато събереш още жълтици и поръчай нещо по-приемливо. Ако нямаш възможност дори някой Харли Бентън от Томан за сходни пари ще е по-добър от Стаг.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.