Jump to content
Българският форум за музиканти

разбойник

VIP listed
 • Content Count

  2,062
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by разбойник

 1. разбойник

  ESP LTD RB-1004...5...6

  Нахвърлям малко размисли с уговорката, че не съм виждал въпросните модели на живо. Инструментът е вариация на Пресижън, това е ясно. В твой плюс е по-ниското тегло, по-тънкия гриф, както и по-лесния достъп до високите позиции. Комбинацията от използвани дървесини е класическа, което е добре. Като частичен недостатък за моя вкус бих определил позицията на задния адаптер ( конкретно версията от видеоклиповете, в която е сложен под наклон; виждам в нета, че има и някакви по-стандартни варианти като позиция на адаптерите) - прекалено назад е изтеглен и вероятно е мислен по-скоро като допълнение към звука на предния, отколкото за самостоятелно употреба. Т.е. звук тип Джако Пасториъс или типичен звук на заден Джаз бас адаптер от този бас ще изкараш доста по-трудно. Имам впечатления от този сет адаптери на Aguilar, даже съм купил петструнния комплект за инструмент, който ми правят в момента. Звучат добре, балансирани са, но са доста ярки във високи. Просто го имай предвид. Струнникът е от евтините на Гото. Не ми харесва. За финал - както и сам знаеш, най-веселата част е в това, че цялото това изреждане не значи почти нищо - инструментът може да е добър, може и да не е, може да ти допадне, а може и да не се разберете. Ако аз избирам 4 струнен P или PJ бас бих избрал пасивен и вероятно бих избрал Фендер. Типичен, класически звук и усещане. Особено пък ако ще се използва за записи. Не че активната електроника е нещо лошо, но ако е класика - да е класика. Ако взимам активен бас бих избрал някой с два хъмбъкера, възможности за сплитване на адаптерите, трилентова честотна корекция и т.н. Въпросното ESP е стъпило с по един крак и в двете територии, което може и да е плюс за теб, но мен не ме влече
 2. разбойник

  Austrian Audio

  Както вероятно част от вас знаят, в последните години процесите при AKG не са особено положителни, като причината е в политиката на собствениците. Austrian Audio e нова компания, създадена от бивши членове на екипа на AKG, която вече пусна първите си модели микрофони и слушалки на пазара. Аз лично ще следя с интерес какви ще са отзивите за продуктите и развитието на компанията като цяло. https://austrian.audio
 3. разбойник

  Austrian Audio

  Ето едно интересно видео:
 4. Доста полезно: https://mpe.berklee.edu/documents/studio/manuals/microphone/
 5. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Не се изненадвам. Виж, ако някой добър музикант ти каже, че китайският бас е по-добър това вече би било повод за хвалба. Оставям без коментар размагнетизираната струна и "по-впечатляващо" изглеждащите адаптери.
 6. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Единствената причина да продължавам участието си в този разговор е защото не искам в и без това замрелия форум да остават подобни най-меко казано неразумни мнения без никакъв коментар. Качеството на струнника не се определя от сложността на конструкцията му. Когато целта е звук тип Джаз бас е нормално да се използва автентичния струнник на Лео Фендер. Китайския бас има струнник, който изглежда масивен и "модерен", но приликата с оригиналните дизайни, които наподобява е само външна. Като материал и начин на изработка няма нищо общо със сериозен струнник и това е видно дори само по снимки. В продължение на няколко години съм правил поръчки на цели контейнери с китари и бас китари към две от най-големите китайски фабрики. Имам достатъчно наблюдения, знам къде се пести и какво качество могат да предложат в различните ценови класове такива производители.
 7. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  За всеки влак си има пътници, супер, че ти харесва. Струнникът е откровено менте, а за "дръжка"-та на грифа не те разбирам за да коментирам.
 8. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Козметично - да, като усещане при свирене също има какво да се иска, но като звук са уцелили десятката - модерен джаз бас с всичките му характерни черти. Дебел и конкретен при акомпанимент, ясен и характерен при слап (без да се налага да се променят корекции - само от промяна на тегниката на свирене), ако прибереш леко тона и пуснеш само задния адаптер също получаваш много приличен класически звук. В този ценови клас нито Скуайър, нито разни Корт-ове и китайски басове предлагат подобно качество като звук, поне от това, което съм чувал.
 9. разбойник

  Маркъс Милър с нов signature бас

  emosms, по написаното от теб смятам, че нямаш критерий и познания за оценка на същинските качества на една бас китара. В никакъв случай не оспорвам наличието на "чворчета" или равномерността на оцветяването на дървото и е ясно, че това е недостатък, но съм имал възможност да свиря на няколко баса Sire, а също така и да слушам добри музиканти, които свирят на такива. Снощи записвах група, в която кадърен басист свиреше на 5 струнен Sire V3 и резултатът беше покъртителен - и за акомпанимент, и за сола, и за слап. Изкара и як звук от заден адаптер. За ценовия си клас тези басове са чудни. Ако искаш повече просто инвестирай в по-висок клас инструмент.
 10. разбойник

  NEMO - 2

  През декември излезе новия ни албум. Ето тук можеше да го чуете:
 11. разбойник

  NEMO - 2

  Изненада ме приятно, много се радвам, че ти харесва.
 12. разбойник

  Сетъп на китари в София

  https://www.facebook.com/ciriljhonson1972/
 13. разбойник

  Вокална кабинка

  Аз бих избегнал т.нар. "пирамидки" и бих използвал вата от вътрешната страна на кабината. По мой опит от третиране на различни помещения за репетиции/записи през годините (последното е 60 кв. м. и се превърна в проект без ясна крайна дата - винаги има още нещо, което остава да се направи по акустиката) по-евтините "пирамидки" действат ефективно над 1 - 1,5 килохерца, а в по-ниския регистър нямат никакво влияние. Освен това дори в евтиния вариант са по-скъпи от ватата като цена за кв.м. Платове на достъпна цена за покриване на вата могат да се намерят както по обяви, така и в магазини. В магазин до Женския пазар бях попаднал на плат, който беше тъкан като ръкав и чиято ширина беше около 70-75 см - достатъчна за да се вкара вътре парче вата. Лесно, бързо и удобно за работа.
 14. разбойник

  Колегата Parni_Valjak

  Че Тони Манов не е мошеник и е добър инженер е ясно и видно от постовете в темата дотук. Без да знам подробности лично аз допускам, че проблемът е на ниво комуникация.
 15. разбойник

  Вокална кабинка

  Вероятно си видял тази тема, но за всеки случай я пускам пак: По-нагоре jabs беше предложил помощ, обсъди с него въпросите, които те терзаят - ще е полезно.
 16. разбойник

  Вокална кабинка

  Привет newwave. За да имаш ефективна изолация ще ти е необходима масивна преграда, пружина (вата в твоя случай) и отново масивна преграда. Акустичната обработка на повърхностите от вътрешната страна е отделно и ще ти е необходима със сигурност. Хубавото в твоя случай е, че в диапазона на човешкия глас и изолацията, и обирането на реверберацията би се постигнало по-лесно, отколкото за ниски честоти. Виж видеото по-долу за да си създадеш представа какво би следвало да направиш. Вероятно ще е добре е да помислиш за по-голям размер на кабината (приемам, че дадените от теб размери са външни) както от акустични съображения , така и от чисто практически - клаустрофобията е враг на всеки вокалист ( ), освен това има доста микрофони, които имат нужда от разстояние за да прозвучат оптимално.
 17. разбойник

  Среща на басисти

  Тъй! Събрахме се днес четирима басисти да пообменим опит, басове и да си поговорим за важните неща в живота След кратък разбор относно трептенето на ниска Ми струна и отношението на тридесет и деветия й хармоник към погледа на китариста, когато установи, че някои от публиката заглеждат и други членове на бенда освен него, стигнахме до извода, че в една група останалите обикновено пречат и един басист би бил напълно достатъчен за да се твърди, че в групата освен певец има и музиканти. Това откритие помогна значително за добрия дух в който премина сбирката и ни позволи да се насладим пълноценно на времето прекарано заедно, включително и с викове "Не, ТИ си гениален!" Кратки доказателства за това колко ползотворно сме прекарали вижте по-долу Киро "наказва" Musicman Stingray 5 Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 assoass се чуди дали да не си купи Lakland Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 или пък Musicman: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Steff с reverse P+J фретлес Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Моя милост - домакинът-разбойник, със Squier P на assoass (оригиналният адаптер е заменен с 2 бр. EMG DC). Страшен бас за рок!!!!! Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 Всички басове взели участие в заниманието: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 За следващият път сме се разбрали да пробваме и различни модели пръсти, стига да намерим по магазините Внимание! Подобни занимания могат да навредят на психическото ви здраве. Забележете как изглежда екземплярът в дясно: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23 . . . . или да доведат до тежко замайване и загуба на ориентация. Честна дума, нищо не съм пил: Shot with Canon PowerShot A630 at 2007-07-23
 18. разбойник

  Съвет за компресор

  Здравей, Лично за моя вкус по-старите бас компресори на Boss не звучат добре. Нямам опит с BC-1X, но виждам, че е дигитален, което би ме накарало да предпочета някоя от другите опции, изброени от теб. MXR-а е добър, допада ми. В базара на форума в момента се продава Diamond BCP-1. Свържи се с продавача и го тествай - хич не е лоша машинката. Аз използвах доста години EBS Multicmp - приятен и лесен за работа компресор. След като промених оборудването и от транзисторен минах на лампов усилвател го продадох - нямам нужда от компресор за живо свирене, а за запис използвам рак компресори (най-често BSS DPR 402). И мен ме пали идеята да опитам компресор тип 1176 за бас, но вероятно няма да избера Cali76. За момента най-вероятната покупка ще е Hairball FET 500 - имам рак 500, а и ще мога да го използвам освен за бас за запис и обработка и на други инструменти.
 19. разбойник

  STAGG - Модел BC300/5-BK фюжън 5 струни

  Светослав, бих могъл за аргументирам доста детайлно мнението си за Стаг, вярвай ми В случая няма да го правя, защото темата е достатъчно стара и вероятно питащият вече е взел решение за покупка.
 20. ^ Браво, не ги знаех, а са впечатляващи на вид.
 21. разбойник

  Фукня

  Екстра е, наистина. Ще го донеса, само да се съберем. Но колоната на Mesa от поста на mihailtoshev освен че тежи 70 кг. звучи смъртоносно, вярвай ми
 22. разбойник

  Фукня

  Напълно излишно. Твоят е по-тежък, за това съм сигурен.
 23. разбойник

  Фукня

  Мерси, Тони. За кръгче ще се разберем
 24. разбойник

  Фукня

  Посъбраха се при мен разни неща за хвалене през последната година. Първо - бас Sadowsky Metro RV4 - тяло елша, кленов гриф с фингърборд от палисандър: Чуден инструмент - жив и звучен, с много добро присъствие в ниските честоти, дефиниция в среди и динамика. Да е жив и здрав съфорумника ни cecob, от когото го взех. Реших, че ми се свири с рокенрол сетъп - голямата колона и масивен усилвател създават съвсем друго усещане и кеф. Полека-лека продадох старото си сценично оборудване и взех колона Bergantino NV610T, към която добавих усилвател Ampeg SVT III - американски, масивен, тежък и с типичния за добрите модели на марката звук. Точно мислех, че съм приключил с промените и отново нагазих в дълбоки води - чух как звучи Mesa Boogie 400+ с моите бас и колона, а веднага след това успях да намеря добра оферта за такъв усилвател втора ръка. Крайният резултат е още разходи, още тегло и много, много лампи - 12 крайни и 4 предусилвателни. Луда работа, ама кефът е неописуем Толкова за днес, в следващите дни ще добавя още разни придобивки.
 25. Тия момчета ритат в А група, струва си да се чуят Ето няколко линка: https://www.youtube.com/watch?v=lL7BwVXeVYE https://scottkinseymusic.com/album/388593/human-element
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.